Помощ при избор на велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ при избор на велосипед

Мнениеот E2EK1EL » Сря Юни 26, 2013 7:31 pm

Здравейте.

Като за начало - почти нищо не разбирам от байкове. Като за по-нататък: търся си велосипед, който ще карам най-вече в града, но също и по черни пътища и в планината. Това ще ми е второто колело, предното беше един твърд крос, каплите му станаха на нищо, а в крайна сметка и цигани ми го откраднаха :) По възможност искам да е с вилка или там както се нарича предното очакване.. Но поради бюджета ми не знам дали ще се намери колело с качествена такава. С две думи - колело, което да мога да карам из пътеките без да се притеснявам, че ще му раздрънкам някоя част (или аз да се раздрънкам надолу в някое дере) Висок съм около 185, тежа около 75 кг. Бюджет - 300-400 лв, евентуално и повече ако се надъхам твърде много:) Мерси предварително.

ПП четох всякакви теми и статии, ама пак не мога да реша. В моя ценови лист е Драг Хакер, но не знам дали няма да му се разкаже играта набързо.
E2EK1EL

Рейтинг: 1200

Re: Помощ при избор на велосипед

Мнениеот milendragomirov » Сря Юни 26, 2013 9:28 pm

Човек най-просто иди в най-близкият магазин който продава велосипеди и си харесайте един който да е във вашата цена гледайте да има хубави части (да е с качествени дискови спирачки или V образни или челюстни по твой избор, добри капли и работещи амортисьори) да не някой евтин според мен марките които трябва да търсите за българските Balkan Reactor тип fsp или пък на марката Cross или американските новаци които всъщност правят много добри велосипеди Routemaster ако ги има в съответния магазин.
Горд собственик на Cross Enduro
Аватар
milendragomirov

Рейтинг: 1160

Мнениеот kobso1245 » Сря Юни 26, 2013 9:58 pm

Освен Хакер-а друг вариант е Крос Гравито, също много добро колелце(440лв беше, ако не се лъжа), вуйчо ми има такова и за парите си е много добро.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот E2EK1EL » Сря Юни 26, 2013 11:42 pm

Какво мислите за тоя? Малко скъп ми идва ама карай

http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2013.html

Иначе в моя град няма чак толкова магазини за велосипеди, така че няма много видове. Аз ходя, питам и пробвам, но все пак в нета има по-голям избор. Което води до следващия въпрос - рискована ли е една покупка в интернет с оглед на това дали ще ми е удобно колелото и дали ще е моят размер?
E2EK1EL

Мнениеот guffa » Чет Юни 27, 2013 2:35 pm

Здравей,

Предлагам ти да събереш още малко "сили" и да вземеш един от тия двата велосипеда (то май само цвета и името са им различни).

1. този или
2. този

Дълго време ще ти служат без проблеми. За тези пари са чудесни, освен това всичко с по-слаба окомплектовка не си струва парите!
Все пак най-важно е да ти е удобно и да ти харесва на теб. :beer:

Успех в избора!
guffa

Мнениеот E2EK1EL » Чет Юни 27, 2013 3:42 pm

guffa, благодаря за отговора. Тея дни мислих и стигнах до извода че по-скоро бих дал малко повече пари за нещо, което ще издържи повече. Също така забравих да спомена, че колелото ще го ползвам както за каране по асфалт и изкачване, така и за не твърде агресивно спускане по планински пътеки. Досега четох мнения и явно за парите си аполона е добър избор. Според теб подходящ ли е за описания от мен вид каране?
E2EK1EL

Мнениеот guffa » Пет Юни 28, 2013 8:44 pm

Да, подходящ е, стига да не не го насилваш прекалено надолу.
Аз съм с Ферини Р3 (което е почти същото) от три години и не съм имал никакви проблеми. Редовно почистване и смазване, от време на време центровка на каплите...съвсем нормална поддръжка. Използвам го точно така, както си описал и ти.

Все пак, ако имаш възможност пробвай няколко различни колела с подобна окомплектовка и си вземи това, което ти е най-УДОБНО, дори и да е най-скъпото! Удобството си струва всяка стотинка. :peace:

Успех! И да се похвалиш после.. :)
guffa

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти