BB7 за DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

BB7 за DH

Мнениеот downhillman » Пон Юли 01, 2013 12:29 pm

Мисля да се разделя със хидравликите ми Hope Mono mini , защото са за XC и не ми вършат добра работа при спускане . Искам да питам дали BB7 са добри за DH , макар и механика :) .
I don't need to get alive, I'm a gamer I have lots of lives
Аватар
downhillman

Рейтинг: 1226

Re: BB7 за DH

Мнениеот ninjea » Пон Юли 01, 2013 3:46 pm

Силно се съмнявам, че с бб7 ще ти е по-добре. Наскоро карах с един приятел, който има такива отпред и след 2рото спускане караше практически без предна спирачка. Добре, че е машина той и не му трябваше.

Моя съвет е да събереш малко повече пари за хидравлика, дори и Elexir 5, ще ти е по-добре от бб7
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот kobso1245 » Пон Юли 01, 2013 3:50 pm

ninjea написа:Силно се съмнявам, че с бб7 ще ти е по-добре. Наскоро карах с един приятел, който има такива отпред и след 2рото спускане караше практически без предна спирачка. Добре, че е машина той и не му трябваше.

Моя съвет е да събереш малко повече пари за хидравлика, дори и Elexir 5, ще ти е по-добре от бб7

С хубави дискове и лостчета са доста добри, дори и за спускане. Сега друг е въпросът, че има доста добри спирачки в този ценови диапазон(Quad Deuce FR примерно).....
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот exiteyes » Пон Юли 01, 2013 3:53 pm

Баце не си е работа, независимо ротора и жилата и броните просто няма да стане толкова 'мека'. Ако караш на някой от курортите ни, си с 2та крака в батака с механика, на 1 спускане пръстите ще трябва да си почиват. Друго е и, въпроса че и самите ръце стават на дърво от контролиране на по-дългите трасета. Замисли се за хидравлика и без това BB7 вече не са чак толкова евтини, като купиш и лостче и жило броня и става колкото една що годе читава хидравлика.

Буквално до началото на тази година и аз, мислех че няма по-добро от механиката BB7, но мисленето коренно ми се промени, когато пробвах хидравликите на Avid.. друга песен започнах да пея.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот kobso1245 » Пон Юли 01, 2013 4:02 pm

exiteyes написа:Баце не си е работа, независимо ротора и жилата и броните просто няма да стане толкова 'мека'. Ако караш на някой от курортите ни, си с 2та крака в батака с механика, на 1 спускане пръстите ще трябва да си почиват. Друго е и, въпроса че и самите ръце стават на дърво от контролиране на по-дългите трасета. Замисли се за хидравлика и без това BB7 вече не са чак толкова евтини, като купиш и лостче и жило броня и става колкото една що годе читава хидравлика.

Буквално до началото на тази година и аз, мислех че няма по-добро от механиката BB7, но мисленето коренно ми се промени, когато пробвах хидравликите на Avid.. друга песен започнах да пея.

Е, зависи от хидравликата. Аз с нетърпение очаквам да се отърва от тия скапани Еликсир 3-ки, че не се трае вече...
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот veskoz » Пон Юли 01, 2013 4:10 pm

ninjea написа:...

глупости
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот ninjea » Пон Юли 01, 2013 5:00 pm

veskoz написа:
ninjea написа:...

глупости

като са глупости, поне напиши защо смяташ така. Аз съм дал пример и лично мнение, а ти нищо не си казал.....
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот veskoz » Вто Юли 02, 2013 7:57 am

Какво лично мнение си дал? Синдрома на "един приятел каза". ;)
С подходящо лостче бб7 е по-добрата спирачка. Не мнение. Опит!
От авидите само джуси 5,7 са читави в началния клас. Еликсира е пълно лайно в сравнение с тях. И то еликсир 5. Напоследък само наблюдавам колко почнаха да дишат през лостчето. Моето джуси 3 също, ама е видело бая (лостчето луфти като за dual control), а и не струва колкото еликсира като ново. Сега го махам и слагам механики, защото комплектите за сервизиране на лостчето са около 40 лири. Отделно буталата си блокират постоянно.
бб7 е по-добрата спирачка от джуси например. Еликсира е новото джуси. Извод...
За съжаление любимите ми лостчета Deore LX (със servo wave) не си говорят (пробвано) с бб7 иначе веднага си купувам 2 чисто нови бб7ци.
Авидското лостче е с различна от шиманската модулация и си работи с бб5 и бб7 най-добре. С един диск 203 според мен е перфектната спирачка за DH при положение че не можеш да си позволиш повече. Аз лично бих заложил на Avid Code, а ако имах парите и най вече нуждата на Hope m4.
По принцип механичната спирачка ще те уморява надолу. Имай го в предвид. По-добрата спирачка е технически за това което се очаква от нея, но ще те мори, а това в дисциплина спускане е недопустимо според мен. Отделно че при хидравликите съм по-фен на шимано. С авид само ядове съм брал освен с комплект джуси 5ци дето до ден днешен са просто перфектни.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд