Проблем с спирачка Формула

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с спирачка Формула

Мнениеот Бау » Чет Юли 04, 2013 4:23 pm

Имам следният проблем,който е още със закупуването на спирачката,но вече стана наистина сериозен и съм длъжен да споделя.
Става въпрос за това,че постоянно,при каквато и да е настройка на спирачката,накладките опират или по точно направо СТИСКАТ ротора като не му дават възможност да се върти свободно и постоянно накладките се опират в/у ротора и прилагат спирачна сила.Днес обаче свалих машинката от диска и забелязах,че дори не може да се сложи отново в/у ротора тъй като накладките са твърде тесни за да се побере самият ротор там,да не говорим и за свободно въртене на ротора без да допира накладките.
Ето и няколко снимки за да добиете представа за какво става на въпрос :

ППС : Предната ми спирачка е напълно същата със същият диск,но при нея нямам никакви подобни проблеми,а дали може да е от неправилно монтиран диск например ?
Ще бъда много благодарен ако някой ми помогне.
На снимките се виждат накладките,които са твърде големи за да се побере дискът м/у тях,а на другата се вижда до къде стига апаратът с тесните накладки !

http://prikachi.com/images/908/6293908y.jpg
http://prikachi.com/images/906/6293906l.jpg
Бау

Рейтинг: 1180

Re: Проблем с спирачка Формула

Мнениеот xcrider » Чет Юли 04, 2013 4:28 pm

Свали накладките и пробвай с отверка/щангичка да избуташ буталата навътре.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Бау » Чет Юли 04, 2013 4:31 pm

xcrider написа:Свали накладките и пробвай с отверка/щангичка да избуташ буталата навътре.

Ще пробвам,значи да смятам,че буталата са излезли по някаква причина,или може би е глътнала малко въздух ?
Бау

Мнениеот xcrider » Чет Юли 04, 2013 4:45 pm

Просто са излезли, за въздуха забрави.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Бау » Чет Юли 04, 2013 4:46 pm

xcrider написа:Просто са излезли, за въздуха забрави.

Добре,благодаря много.При първа възможност ще направя това,което ми каза ! :)
Бау

Мнениеот Falcor » Пет Юли 05, 2013 7:47 am

По-добрата практика е да сложиш стари накладки и тогава да ги избуташ. Виждам, че накладките от снимката са чисто нови. Ако са на Quad имай предвид че техните просто са по-дебели и трябва да ги тръкнеш малко със пила или шкурка и да свалиш малко материал. Знам че звучи тъпо да дадеш пари за накладки и после да си ги търкаш сам ама с неоргиналните работи е тъй :D . Успех!
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот Бау » Пет Юли 05, 2013 1:42 pm

Falcor написа:По-добрата практика е да сложиш стари накладки и тогава да ги избуташ. Виждам, че накладките от снимката са чисто нови. Ако са на Quad имай предвид че техните просто са по-дебели и трябва да ги тръкнеш малко със пила или шкурка и да свалиш малко материал. Знам че звучи тъпо да дадеш пари за накладки и после да си ги търкаш сам ама с неоргиналните работи е тъй :D . Успех!

Накладките са си оригиналните с които си върви формулата,не са Quad и т.н.
Ще пробвам това за избутването на буталата с щангичка или отверка при първа възможност,защото пък нямам стари накладки за да ги сложа и да пробвам това,което написа ти.
Бау

Мнениеот tenesy » Вто Юли 09, 2013 8:44 pm

Ясно се вижда че не е прибрано едното бутало. Има вероятност да е замърсено и да се прибира по-трудно. Натискай яко да се прибере до 0. Проблема е изписан на калипера Made in Italy :rofl: . За нищо хубаво не съм чувал с този надпис. Единственото позитивно в случая е че скоро ще станеш майстор с тези спирачки.
Ако не се оправи след като върнеш буталото, вариантите са 3.
1. Има въздух който пружинира и създава налягане.
2. Клапана който не позволява на маслото да се движи свободно назад и ти регулира свободния ход при износване на накладките прави проблеми и задържа налягане.
3. Буталата са мръсни и не се движат свободно.
За друго не се сещам.
Късмет
tenesy

Рейтинг: 1140

Назад към Веломеханик