Помощ за градски велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за градски велосипед

Мнениеот azmodael » Пет Юни 28, 2013 10:11 am

Здравейте форумци!

Като по-малък обожавах да карам велосипед, а качването на корема в последните години вече сериозно ме притеснява. Така, че родих идеята да си взема пак велосипед и да го карам на и до гребна база в Пловдив, както и из града когато достроят новите колоездачни ленти.

Бюджета обаче е много свит - мога да отделя максимум до 200лв в момента. Така, че ви моля да ме насочите към евтин модел или добро място за покупка втора ръка, за предпочитане в рамките на града.

Аз съм 95кг, около 1.84 висок. Държа преди всичко на здрав велосипед, който да не се чупи лесно. Всичко останало е екстра.

Мерси предварително!
azmodael

Рейтинг: 1200

Re: Помощ за градски велосипед

Мнениеот b0n40 » Пет Юли 05, 2013 4:56 pm

За 200 лева велосипеда ще е доста Компромисен - общо взето от тези по супермаркетите :) А при 95кг си мисля, че компромисите не са хубаво нещо.
За тези пари по-добре нещо читаво, запазено втора ръка отколкото ново некачествено возило. /карал съм ефтино колело на което му счупих лостчето на спирачката при стискане - пластмасова беше, за скърцането и скоростите които така и не успяхме да настроим и да работят като хората повече от два часа да не говорим/
То зависи и колко и къде ще караш. При карането в града никак не е за пренебрегване здравината на колелото. Не знам в Пловдив как е, но София дупките, бордюрите, трамвайните релси и паважа
са по-сериозно изпитание за велосипеда от утъпкана планинска пътека.
Иначе с велосипеда ще смъкнеш корема, и се поддържа добра форма, но с ежедневно каране по 15+ км - личен опит, като влезеш във форма няма да имаш никакъв проблем. Съботно неделните леки разходки докарват само мускулна треска и отварят апетит:D
b0n40

Рейтинг: 1160

Мнениеот peterhr » Нед Юли 07, 2013 10:33 pm

Хаххаха, това с апетита и съботно неделното каране и много вярно :)

Аз карам почти всеки ден до работата, обаче корема не мърда :)

За съвет за колело - вярно че втора употреба ще е по-добре. Но тук във форума вероятно няма да има "толкова" евтино цяло колело, но трябва да се потърси.

За мен при ограничен бюджет най-важното е:
1. Двойностенни капли.
2. Скорости на които да пише Шимано.
3. Спирачки на които да пише минимум Тектро.
4. и т.н. останалото е бонус.

До скоро винаги карах най-евтините възможно колела. Вярно, че след покупката се започваше едно лудо сменяне на части, защото се чупеха. Но ако са изпълнени първите три точки, то ремонтите ще запонат на доста по-късен етап.
peterhr

Мнениеот mikaelyan » Пон Юли 08, 2013 9:08 am

peterhr написа:Хаххаха, това с апетита и съботно неделното каране и много вярно :)

Аз карам почти всеки ден до работата, обаче корема не мърда :)

Зависи колко км ти е до работата! :D
И аз всеки ден с колело на работа (2х10 км), от които на отиване си ми е изкачване (в края на Княжево) и определено има ефект! :agree:
Разбира се, това не за сметка на храненето!
Аватар
mikaelyan

Рейтинг: 1233

Мнениеот viking_kn » Пон Юли 08, 2013 11:24 am

Според мен ако е ново колелото под тази цена http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html
трудно е да намериш нещо читаво, а и не знам тук дали ще те посъветват за друго. За втора употреба следи продавалника, форума и когато харесаш нещо питай да ли си заслужава.
А за корема, с колело се сваля определено, стига да не компенсираш с храна ;) , а ако искаш да стане по-бързо малко лостове и успоредки и си готов, разбира се при що годе нормален метаболизъм :)
viking_kn

Рейтинг: 1220

Мнениеот azmodael » Съб Мар 22, 2014 4:47 pm

Ще съживя темата защото отново е актуална за мен.

Взех си доста евтино старо колело когато беше първото питане и като цяло бях доволен... само дето ми го откраднаха (беше в двора на работа, забравих да го заключа и го откраднаха точно под камерата...). Та да, сега времето се постопли и нямам търпение да карам отново.

Гледам тук един колега е пуснал обявя - http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=128684 . Аз съм от Пловдив и ми върши работа, но тази марка струва ли си? Ровенето из нета ми казва, че ново такова е 280лв, та не съм сигурен дали си струва парите изобщо. Сега съм малко по-заможен, така че ако мога за 300-350лв да взема нещо ново и достатъчно качествено ще го направя без да се замисля. Някое предложение на този фронт?

Също това - http://prodavalnik.com/prodavam-velosip ... -i44971063 ?

Също - чух в един магазин да говорят за някаква силиконова добавка, която се налива във вътрешната гума и помага при пукане от малки тръни и др. Работи ли това нещо? Струва ли си парите? Има ли някакви негативи?
azmodael

Мнениеот Tomolino » Съб Мар 22, 2014 6:58 pm

Здравей ,

относно двата велосипеда не мога да ти помогна изобщо с информация, освен да ти пожелая да попаднеш на някоя по добра оферта щом сега можеш да се разпростреш до към 350лв.
А за силиконовата добавка (или "боза" както ми я представиха на мен) мога да ти кажа, че вече си бръмча из гребната (затревените площи ) и разни полянки и проблеми нямам...докато не срещнах един 5см пирон. Тогава само лепенка или нова гума спасява. Успех с намирането на колело !
Keep your friends close,and your enemies even closer!
Аватар
Tomolino

Рейтинг: 1245

Мнениеот Ozzie » Съб Мар 22, 2014 8:15 pm

azmodael написа:Също - чух в един магазин да говорят за някаква силиконова добавка, която се налива във вътрешната гума и помага при пукане от малки тръни и др.

не е силиконова и не се налива във вътрешната гума
просто талка с който е наблъскана последната обезсмисля наливането на всякакви течности
има вътрешни гуми с някаква "боза" в тях, която служи точно за запушване на малки дупки от тръни и пр., ама са между 400 и 500 гр. парчето, което не е на оферта
логичното решение е безкамерни, но лично аз не бих се занимавал за който и да е от посочените велосипеди
изводът: носи си резервна вътрешна, лепенки, лепило и шкурка (по- груба) или стъргалка и помпа
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот azmodael » Пон Мар 24, 2014 11:47 am

Днес бях на оглед и допитване в магазините около нас и ми предложиха един Cross Romero с алуминиева рамка на промоция за 340лв и мисля да го взема. Добър избор ли е? На размери го пробвах и ми е идеален, на дизайн е много стилен, но нямам представа колко е здрав/качествен. Колелото ще го ползвам главно и основно в града и най-много някоя лека офф-роуд пътека да видя дали ще ми хареса :) Аз съм 95кг.

За бозата разбрах, но какво е усещането от каране с безкамерни гуми? Лепенето на пътя е нещо което искам да избегна на всяка цена.
azmodael

Мнениеот Ентусиаст » Вто Мар 25, 2014 12:52 am

Здравей, колега. За въпросното Romero, преди 1 седмица си купих същото :D в този ценови диапазон не намерих нищо по добро (ново). Имах добри оферти за втора употреба, но нямах пари в брой :dontknow: . За това си взех това Romero ново, пък и е с гаранция ;) . Не е лошо колелото, но като се има в предвид по евтините части трябва да се пази малко повече. Иначе си върви доста приятно, нямам проблем със смяна на скорости, кофти спирачки и разни подобни (поне за сега). Ходя с него на работа всеки ден по 12 км. в посока със сериозна денивелация. Това е което мога да ти кажа за колелото... нисък клас, като за учебно, но според мен си заслужава парите. Съвет... вземи си със твърда вилка, тази е доста мека...малко като изтървал амортесиор...за момента само ми раздразни апетита и по нататък ще я сменя с по качествена, което означава още пари :boggled: ама така е като се запали веднъж човек... :crazy:
Прикачени файлове
CAM00009-1-1-1.jpg
(457.75 KiB) 205 пъти
Ентусиаст

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти