Нови части

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Нови части

Мнениеот Todor Z. » Пет Юли 05, 2013 12:44 am

Здравейте.
Имам едно старо колело в мазата карам го редовно,но сега е на части.Причината скъса ми се вилката и следваха поражения от падането по мен и по колелото.Много части се счупиха.Така искам просто няколко идеи за нови части.
Ето и характеристиката на колелото.Колелото е Пасат бора.Стоманена рамка,18скорости shimano,капли крос.Като цяло колелото ми върши добра работа и сам доволен някои път го карам и по пътеки в гората.Искам да направя колелото като чисто ново с хубави части.Трябват ми:Нова вилка реших да е двокоронка,2лосчета за спирачките,2нови лостчета за смяната на скоростите,нова седалка,нова лапа,и ръкохватки.Списъкът не е много голям,но не е и много малак.
Имам въпрос каква да е вилката спрял сам се на една на ZOOM двокоронка.Не искам да давам много пари за частите.
Todor Z.

Рейтинг: 1200

Re: Нови части

Мнениеот PtD » Пет Юли 05, 2013 1:23 am

Tук едва ли някой ще те посъветва нещо различно от: купи си нормално колело.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Todor Z. » Нед Юли 07, 2013 9:50 pm

Здравейте.
Днес ходих и купих части за колелото направих го и стана много хубаво имах малко проблеми с поставянето на вилката,но все пак я сложих може би по доста странен начин.А утре ще кача снимки на колелото.Имам въпрос с какво да смазвам вилката,но да не е много скъпо.И още един въпрос има ли значение с какво да мия колелото.Така,че ако бихте ме насочили как да го мия?Трябвали да използвам някакви обезмаслители или просто с вода и сапун.Или поточно ако бихте ме насочили към такава тема.Благодаря ви.
Todor Z.

Рейтинг: 1200

Мнениеот mariko » Пон Юли 08, 2013 7:53 am

"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Назад към Веломеханик