Помощ при избор на велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ при избор на велосипед

Мнениеот 4013 » Нед Юни 23, 2013 8:36 am

Здравейте на всички, това е първото ми мнение в този форум. Сигурен съм, че тук има достатъчно компетентни хора за да получа отговорите които търся. Дано не съм объркал раздела,но ако е така моля модераторите да преместят темата където и е мястото.

Иска ми се скоро да направя покупка на колело, и след като не разбирам грам, мисля, че ще е добре първо да се посъветвам с някой после да си давам парите. Колелото ще се кара най - вече по асфалт и малко по чукарите. Един от основните проблеми е, че тежа 104кг и съм висок 197/8 см. Изобщо не са ми ясни размерите на рамките, едните са M, L, XL... дугите са в инчове, третите в милиметри.. Избрал съм си три модела за сега. Моля, кажете си мненията и специално на кое колело ще се чувствам най - добре. Повечето ще кажат отиди и пробвай, да ама тука в Сливен има 3-4 магазина и в тях ги няма ( само 1-вият го има ) Ще трябва или да се поръча онлайн или чрез магазина с капаро, но ако ми е малък и неудобен изгарям в двата случея.

Ето ги и 3-те вида:

1. http://koleloto.bg/product/379/cross-29 ... ed-21.html - този го имаше в магазина с рамка XL и ми беше удобно, проблемът е, че ми се струва доста обикновено някак си, а с моят бюджет ми е ясно, че няма да мога да сменям велосипеда всеки сезон, така че ми се иска като купя веднъж да е достатъчно хубаво да си го карам доста време.

2. http://koleloto.bg/product/699/cross-27 ... m-2-0.html - Това е второто, което май е фаворит, но пише, че се предлага в 3 размера: 430 mm / 480 mm / 530 mm. Тези 530мм на коя буква трябва да отговарят L, XL??? Този модел ми допада заради хидравличните спирачки и че изглежда много много красиво :)) Няма лош коментар в нета за това колело!

3. http://koleloto.bg/product/700/cross-29 ... pro12.html - Този също като първия е с 29 инчови капли, което май е + но пък рамката май му е малка защото пише, че най - големия размер е 510мм.

Ще се радвам да ми напишете плюсовете и минусите на посочените от модели.

Благодаря предварително!
С пожелание за хубав и усмихнат ден !!!
4013

Рейтинг: 1200

Re: Помощ при избор на велосипед

Мнениеот unsigner » Нед Юни 23, 2013 9:10 am

Аз съм с твоята височина, доста над твоите килограми и карам колело с рамката от първия с компонентите на последния (т.е. нещо като Grip 927 - потърси такова, в момента е на промоция дори). Размерът на рамката ми е 520 мм - XL. Карам също "предимно по асфалт и малко по чукарите". Доволен съм като цяло, удобно ми е като геометрия и не съм имал кой знае какви технически грижи.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот 4013 » Пон Юни 24, 2013 5:54 pm

Благодаря @unsigner, но защо само ти се включи, честно казано очаквах повече предложения и съвети! :banghead:
4013

Мнениеот mariko » Вто Юни 25, 2013 9:14 am

Защото има много теми, в които се обсъждат различните модели колела и, макар че след 2-3 страница някои стават пълна боза :) , все пак са достатъчни, за да си избере човек колело. Има също и теми за размерите и избора на рамка. Предполагам на хората им е омръзнало да се повтарят.
Дано не се засегнеш от по-горното ми изказване, просто така си обяснявам аз нещата.
Иначе за размерите: 1inch = 25,4mm, така че горе долу можеш да си прецениш 530mm рамка колко инча е, но както е казано не винаги само размера е важен, геометрията също има значение. В твоят случай, ако няма от къде да пробваш (приятел, магазин) май ще трябва да рискуваш.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот Jaboka » Вто Юни 25, 2013 1:25 pm

За твоя ръст определено капли 29-ки, то не че не стана модерно и хора по 1.70 да ги "карат" със свалени седалки , като крузъри по парковете.Имай предвид че тези 29тарки са с курбел 175 , малко по-дълги от най-масово слаганите на колела с 26-ци и естествено и средното е по-високо. Един и същ размер няма да го чувстваш еднакво при рамка за 29-ки и такава за 26-ци
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Мнениеот 4013 » Сря Юни 26, 2013 8:39 pm

mariko написа:Защото има много теми, в които се обсъждат различните модели колела и, макар че след 2-3 страница някои стават пълна боза :) , все пак са достатъчни, за да си избере човек колело. Има също и теми за размерите и избора на рамка. Предполагам на хората им е омръзнало да се повтарят.
Дано не се засегнеш от по-горното ми изказване, просто така си обяснявам аз нещата.
Иначе за размерите: 1inch = 25,4mm, така че горе долу можеш да си прецениш 530mm рамка колко инча е, но както е казано не винаги само размера е важен, геометрията също има значение. В твоят случай, ако няма от къде да пробваш (приятел, магазин) май ще трябва да рискуваш.

И аз видях, че има доста теми, но няма нищо конкретно в тях. Искаше ми се някой, като колегата от вторият пост тук да каже, аз съм еди колко си висок и карам еди каква си рамка и примерно 2-рото колело не е за теб, вземи 3-тото ще ти е по добре защото така и така... Не е много трудно, да драснеш няколко реда. Не го възприемай като нападка към теб, просто ми е нервно, че от тези 231 човека "видяли" темата, никой не се опита да ми помогне. :smash: Нали за това са форумите все пак... да си помагаме ...
4013

Мнениеот cezarcho » Пон Юли 08, 2013 7:00 pm

Спокойно колега, няма да ти отговорят повече хора. И при мен беше така, питах за колело, бях изброил три модела и исках просто мнение или препоръка и отговорът беше "чети, във форума пише достатъчно". Иначе аз ще си купувам http://bikescenter.bg/#/product/?menuId=-1&categoryId=-1&subCategoryId=-1&productId=6868&page=1, за хора с нашия ръст, над 1.85 (аз съм 1.90), мисля, че е добър вариант. Бях се спрял на други модели 26-ци, но поразпитах в магазините на крос и байк център и казаха, че за 29-ки, това е най-евтиният вариант. Успех в избора, като го взема, ще пиша!
cezarcho

Мнениеот TonyJ » Вто Авг 06, 2013 9:56 pm

Ако ти се дават малко повече пари, но пък да имаш по-висок клас компоненти и най-вече добра вилка (преден амортисьор), то вземи това:
http://koleloto.bg/product/349/cross-29 ... -2013.html
Иначе както и по-горе ти казаха, Grip 927 е може би най-добрия избор в ценовия клас до 900 лв.
http://koleloto.bg/product/348/cross-29 ... ichen.html
Рамка XL

П.П.
Grip 927 го има и в XXL вариант, но е добре да пробваш.
TonyJ

Рейтинг: 1360

Назад към Продукти за крос-кънтри