Съвет за XC вилка.

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за XC вилка.

Мнениеот VaskoM » Вто Юли 09, 2013 11:19 am

Здравейте!
Търся добре работеща, втора ръка или нова, вилка подходяща за XC, но която да има същевременно пивоти за V Break. Абсолютно никъде не намирам нищо в обявите и интернет сайтовете. Наличната ми вилка е XCM, но търся нещо по-добро, по-леко и по-добре работещо. Нарочно търся със възможност за V break, защото не ми се минава през цялата сага с главина, дискови спирачки и тн. а бюджета ми е 360 лева. Та в случай, че не открия каквото ми трябва и се наложи да купувам спирачки и капли, този вариант удачен ли е:
(ползвам оферти от форума в който мога да се вмъкна като бюджет)

Вилка - viewtopic.php?f=17&t=141481
Предна капла с главина - viewtopic.php?f=18&t=141339
Произволна предна дискова, на която се спрях, отбелязвам, че не разбирам от части - viewtopic.php?f=18&t=141291

Та какво ще ме посъветвате? Рамката на която ще се карат, ако не намяра нещо с V break е на cross paralax
VaskoM

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за XC вилка.

Мнениеот Stoks1 » Вто Юли 09, 2013 11:32 am

Вилката е добра изглежда като нова, 100мм ход малко е малък, но като за начало добре. Спирачката добре но не виждам ротор, преходник и болтовете за закрепване. Каплата като за начало може и малко по-хубава, че тази е даже под 1-ви клас :lol: :lol: Ако имаш парите можеш да ви вземеш според моето виждане :beer:
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот VaskoM » Вто Юли 09, 2013 11:44 am

Stoks1 написа:Вилката е добра изглежда като нова, 100мм ход малко е малък, но като за начало добре. Спирачката добре но не виждам ротор, преходник и болтовете за закрепване. Каплата като за начало може и малко по-хубава, че тази е даже под 1-ви клас :lol: :lol: Ако имаш парите можеш да ви вземеш според моето виждане :beer:

Ами ако намеря нещо не по-скъпо като капла от 50 лева, може и да си позволя една чисто нова дискова: http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=175

Иначе друг вариант е това, но нищо не ми говори точно този модел: http://www.bike.store.bg/p94749/xc-28-t ... siped.html

П.П.
Благодаря ти за съвета :beer:
VaskoM

Мнениеот Stoks1 » Вто Юли 09, 2013 12:04 pm

ББ7-цата е най-добрата механична спирачка спор няма карал съм с такива 1 година някъде. Намери 2-ра ръка ако можеш такава ББ7 за 60-70 лева мисля, че вървят! :D
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот VaskoM » Вто Юли 09, 2013 12:11 pm

Ами ако изпадне някъде във форума с удачна капла, това ще е. Мерси :beer:
VaskoM

Мнениеот mariko » Вто Юли 09, 2013 1:40 pm

Ако мислиш да минаваш на дискови спирачки по-добре не взимай RockShox XC28, защото е за ротор 160 максимум, което си е малко.
По-добре XC30, която е със 185 и май е по-лекичка- това ако се налага да избираш между двете. Иначе може да има и по-добри варианти.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот Brave » Вто Юли 09, 2013 1:50 pm

Само гледай как са накладките на BB7-цата, ако я купуваш втора ръка, защото оригиналните са по около 30-40 лв комплекта и съответно ако я вземеш за 60-70 лв, може хич да не е далавера покупката. За предното колело с дискова спирачка - комплекта който си посочил е наистина твърде нисък клас. Няма особена полза да си купиш вилка, тежаща по-малко от наличната и след това да ги върнеш под формата на по-тежко предно колело.

Не съм и много убеден, че ХС28 на RS ще те впечатли толкова като работа. Няма изобщо да се изненадам, ако се окаже еквивалентна като работа от XCM-а ти (или дори по-лоша :().
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот VaskoM » Вто Юли 09, 2013 2:06 pm

mariko написа:Ако мислиш да минаваш на дискови спирачки по-добре не взимай RockShox XC28, защото е за ротор 160 максимум, което си е малко.
По-добре XC30, която е със 185 и май е по-лекичка- това ако се налага да избираш между двете. Иначе може да има и по-добри варианти.

Поне за сега във форума няма по-добър вариант от XC30. А добра вилка с пивоти не намирам. Четох във форума препоръки за Рейдон, но такава не намирам в нито един магазин.

Не съм и много убеден, че ХС28 на RS ще те впечатли толкова като работа. Няма изобщо да се изненадам, ако се окаже еквивалентна като работа от XCM-а ти (или дори по-лоша ).

Явно ще стане по-скъпият вариант с дискове и капли. е, почти е решено, някой във форума ще намаже 200 лева :D :beer:
VaskoM

Мнениеот guffa » Сря Юли 10, 2013 3:45 pm

Здравей, колега!

Ето ти линк за Рейдъна. Има го във два варианта - със и без пивоти за В-брейк. Можеш да се обадиш по телефона и да го уточниш с тях.

http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisiorni/8266-amortisiorna-vilka-sr-suntour-sf12-raidon-x2-lo-r-26.html

Ето ти и някои варианти от чужбина:
1. ХС 28 с пивоти за В-брейк:
http://www.bike-discount.de/shop/k1024/ ... ml?mfid=45

2. Рекон Силвър (въздушна пружина) с пивоти. Извън бюджета ти е, но ако събереш пари е мн. добра. Сайта е изпробван. Стоките пристигат за една седмица. Доставка 8 Евро.
http://www.bike-discount.de/shop/k1024/ ... ml?mfid=45

Ето и от друг магазин. Този не съм го пробвал лично, но не мисля, че ще има проблеми. Доставката е 15 ЕВро.

3. XC 30 с пивоти. Има го и във вариант бял. (в момента е в промоция).
http://www.probikeshop.com/rockshox-xc- ... 86900.html

4. ХС 32 с пивоти. Също в промоция
http://www.probikeshop.com/rockshox-xc- ... 86896.html

5. Рекон Силвър (метална пружина) с пивоти.Има и бял вариант. За човек около 80кг. Аз съм с такава и е супер. За твоя бюджет мисля че е най-доброто.
http://www.probikeshop.com/rockshox-rec ... 86780.html

Успех!

П.П. И в двата магазина има доста добри оферти и за дискови спирачки (далеч по-евтини отколкото в България), та може да се огледаш и за вариант вилка без пивоти + дискова спирачка.
guffa

Мнениеот VaskoM » Сря Юли 10, 2013 9:34 pm

Благодаря много на всички за съветите. Избрах XC30 на rock shox и тя вече е факт, чака да бъде монтирана в най-скоро време. :beer: :beer: Отказах се от вариант с пивоти и ще търся някакви ББ седмици, но ще погледна и сайтът дето ми даде, и колело, но за това има време. Не бързам. :beer:
VaskoM

Мнениеот xcrider » Чет Юли 11, 2013 8:08 pm

@guffa
XC 30 Tk(с нормален локаут, не поплок) има в Maxbike на цена от 199лв ;)
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот dviktor » Чет Юли 11, 2013 9:03 pm

Вилка RockShox XC32 TK е 259 лева в сайта, утре ще мина да ги вида.
YT JEFFSY Pro 29 - GHOSTSHIP GREEN
Аватар
dviktor

Рейтинг: 1309

Мнениеот VaskoM » Чет Юли 18, 2013 6:00 pm

Привет на всички отново. Ето малък ъпдейт на моят проект.
Вилката XC30 вече е факт, седмица по-късно се сдобих с две бройки лекички Alexrims ACE18 за вибрейк, но с главини за дискове. Отпред взех една ББ 7ца. Още не е сглобено. Това ще стане съботата. Временно ще се кара така докато не намеря пари за заден венец на шпиц и нова верига, че сегашният ми венец не може да пасне на задната капла. Това обаче ще стане когато продам XCMа и старата капла, че останах без пукната стотинка. Мисля, че направих едно добро XC колело. :D
VaskoM

Мнениеот VaskoM » Сря Юли 24, 2013 11:53 am

Нещо не намерих бутона за редактиране на текст, че да спестя цялата тая тирада, дето съм изписал горе. Ето малко feedback за вилката. Като човек, карал до сега само Сънтур, не мога да я сравня с нещо друго от по-висок клас на Рокшокс. Обаче разликата със XCM е най-малкото доста осезаема. Като цяло, колелото се движи по съвсем различен начин. Изпробвах я на всякакви терени. Дори когато е на асфалт и а заключена, работи по-добре.
VaskoM

Назад към Продукти за крос-кънтри