Планинска/Туристическа Застраховка за Чужбина

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Планинска/Туристическа Застраховка за Чужбина

Мнениеот irgnet » Вто Юли 09, 2013 9:31 am

Здравейте,

вълнува ме планинската/туристическа застраховка, която да е валидна за други държави и в конкретния случай за Гърция.
Първо по сайтовете на застрахователните компании пише че тяхната важи за БГ курортите. Пък и не мисля че 1000-2000 лв покритие ще са достатъчни ако нещо се случи по гръцко.

Някой, който си е правил такава да сподели къде, как и други тънкости. За 7-дневна или по-възможност за 3-дневна.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Re: Планинска/Туристическа Застраховка за Чужбина

Мнениеот joropc » Вто Юли 09, 2013 11:17 am

Само в застрахователна компания в Гърция.Когато става въпрос за планина в чужбина, на нашите застрахователи им се изправят косите.А ако платиш на наша компания такава и ако стане нещо (не дай Боже), вероятността да си останеш само с плащането е много голяма.Правил съм такива застраховки за Алпите(която може да се направи във всички държави, през които са тези планини).Правил съм и в Азия, там за по-големи планини...
Само споменавам, че 40 евра за една седмица платени в Шамони, ти гарантират репатриране с хеликоптер на десетата минута от от обаждането, без значение в коя точка на планината си, а при смърт изплащат на близките около милион евро.Ясно е, че никой не е тръгнал да мре, ама просто го споменавам.Просто човешкият живот в тези държави струва пари.Не като в България да е жълти стотинки.
С две думи, намираш местна компания и си правиш застраховката там.Компании ще намериш.. ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Re: Планинска/Туристическа Застраховка за Чужбина

Мнениеот mulltex » Пон Юли 15, 2013 12:17 am

joropc написа:Само споменавам, че 40 евра за една седмица платени в Шамони, ти гарантират репатриране с хеликоптер на десетата минута от от обаждането, без значение в коя точка на планината си, а при смърт изплащат на близките около милион евро....

Нека говорим конретно - една от най-смислените планински застраховки в Европа са тези от alpenverein.
Моето мнение е да не се занимаваш с никакви гръцки или каквито и да е местни застрахователи.

По-принцип ако имаш кредитна карта, тогава банката също ти предоставя travel insurance с доста ограничение какво можеш и неможеш да правиш. Заслужава си да провериш.
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Назад към Общ форум