Amidala написа:Като гледах велосипеди преди време, видях, че РАМ-овете можеш да си ги направиш какъвто цвят поискаш, както и да запишеш име и т.н. Въпросът ми е, при другите марки/модели, където нямаш такава възможност, какво е решението да маркираш по някакъв уникален начин, че това е твоето колело?
OXUS написа:Привет колеги, има ли от по-евтините заключващи модели конкурентно на тези U-lock механизми по сигурност? Струва ми се абсурдно за един ден ползване да дам 45 лв. .
GOSHO написа:като по този начин си мисля че поне малко "конекрадците" ще бъдат респектирани.
GOSHO написа:Така и не получих отговор на въпроса? Колко са ефективни нашите публикации в темата" Откраднати велосипеди". Колко велосипеда сме успяли да си върнем по този път. ....
Rayko написа:В петък бях свидетел по делото на мангала, който се опита да ми свие поредното колело. Дадоха му 8 месеца. От тях, той вече си е излежал приблизително 2 месеца в следствения арест, така че му остават максимум 6, след което отново ще дебне да гепи нещо, този път по-добре обучен от престоя си в академията.
Не че не съм доволен от присъдата - 8 месеца ефективна присъда за опит за кражба на колело си е постижение според мен.
Но, ако трябва да сме реалисти - след няколко месеца Славчо Володиев Стоянов от отбора на затвора пак ще дебне, по-отчаян и дързък отпреди.
puleto написа:Пусни една снимка във форума на Славчо за да може някой като го види в бъдеще да отключва колело да го пита дали е негово. Без майтап, според мен ще е от полза за нас.
GOSHO написа:Така и не получих отговор на въпроса? Колко са ефективни нашите публикации в темата" Откраднати велосипеди". Колко велосипеда сме успяли да си върнем по този път. Та друго исках да провокирам, като дискусия с този въпрос ама май не останах разбран. Икономическата щета; в цифри; при тези кражби е огромна.Моята идея е следната; ако всеки един от нас задели скромна годишна сума; в пъти по малка от това някой да ти гепи колелто..... с този фонд могат да се купат 5 камери във възлови места на софийските вело " коневръзи" ; като по този начин си мисля че поне малко "конекрадците" ще бъдат респектирани.Нека търсим начини да променим ефективно нещата а не да се вайкаме и спасяваме поединично
puleto написа:Така че след 20г. може и с колело да не е опасно.
MIKEY MOUSE написа:Уважаеми момичета и момчета,
На повечето от Вас са откраднали , или поне са се опитали да откраднат велосипед. /При мен случаите са двуцифрено число/ Как да се предпазим? Идеята ми:
Всички Вие е имате фотоапарати, камери, телефони с камери , таблети и прочее снимачни техники. Изисква се само да отделите 1-2 часа за общото благо. И какво е то: Да си заключите велосипеда на подходящо место, да застанете незабележимо и с невинно изражение и да си опитате да заснемете крадеца - по моя преценка -до един час той ще се появи. Качвайте снимките и клиповете - ТУК! Вярвам, че това ще бъде нагледен урок, как да си пазим велосипедите Благодаря на всички ,които ще подкрепят идеята ми!
Morpher написа:Размишлявал съм по този въпрос, но в друга насока...
Цивилни ченгета поставят сносни колела(бързо предизвикват вниманието) на възловите места и ловят крадци. Не знам кое е толкова сложното в това, че не са го правили досега. Прекалено много работа е, да се постои малко...А според мен чакането ще бъде увенчано с добър успех!
capola написа:Аз си купих ето тази верига - http://www.aliexpress.com/item/Super-lock-copper-bicycle-motorcycle-electric-bicycle-lock/1038779584.html Засега съм доволен и изглежда достатъчно здрава. Направих дори един опит - заключих я и отидох при ключар уж да ми я отвори, но последния се предаде........
Досега са ми откраднали 4 велосипеда, така че взел съм мерки.
darki написа:Явно урокът не е научен :-)
http://www.alibaba.com/product-gs/45160 ... rebar.html
Потребители, разглеждащи този форум: emo_gp, Google [Bot] и 14 госта