Току що ти отговорих в една друга тема преди да видя, че си си отворил отделна.
Аз съм гледал всички тези колела и в крайна сметка си взех аполона, подробности как и защо тук:
viewtopic.php?f=30&t=135701&p=941972#p941972Без да имам идея за това как ще го караш, конкретно по твоите линкове:
- аполона - ако не държиш на новата рамка, можеш да го вземеш и за 500 лв. със същите части (модел 2011); с новата рамка има един черен Togano (също за 500 лв.);
- Ferrini R3 - мисля, че в магазина в Борово го имаше само таз-годишния, с дискови, с V-спирачки не видях. Този от линка, ако го има в наличност, по-добре отиди в магазина и питай хората там дали е по-добре/по-зле от аполона - и двете колела се правят/продават от Спринт, няма да те подведат хората. Някой от форума също може да прецени, но не и аз.
- Sprint GTS - някъде из този форум, четох, че ниската му цена е за сметка на частите, така че ако не държиш на дисковите (тези конкретно няма да ти спират по-добре от обикновените), ти предлагам да се концентрираш върху другите модели;
- Кросовете - прочети по-долу; аз лично бих предпочел грип-а, но гравито-то дори не можах да го видя във фирмения им магазин. Освен това съм по-висок, не знам дали имат твоя размер, попитай ги също дали 29' гуми са ок за теб.
С риск да се повторя - огледай на място, харесай, пробвай. Няма да сбъркаш според мен.
И като караш из града, не изпускай байка от поглед, че страшна работа.
Последно, за размера - мисля, че си за рамка 18' или 19', но доколкото знам трябва да можеш да обкрачиш колелото (стъпил с цели ходила от двете страни), без чатала ти да опира в горната тръба на рамката. В магазините ще те насочат за размера със сигурност, дори да не го знаеш предварително.
Успех!