Експлоатация на Cross

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Експлоатация на Cross

Мнениеот milendragomirov » Пет Авг 09, 2013 9:32 pm

Ще бъда кратък,племенникът ми притежава Cross Nomad 2DB а аз Cross Enduro въпросът ми е като цяло колелата стават ли за каране през зимата от гледна точка на това ще има ли някакви последствия за тях (пукнати от охлаждането и затоплянето дискове блокирали амортисьори и пр)??? :beer:
Горд собственик на Cross Enduro
Аватар
milendragomirov

Рейтинг: 1160

Re: Експлоатация на Cross

Мнениеот Yavkata » Съб Авг 10, 2013 5:50 am

От студа вилките им ще спрат да работят (ще насичат в най-добрия случай при ползване на добри смазки). Дисковите спирачки, ако са механика, често се набиват с разни гняси между броните и жилата, замръзват и спират да работят. За самите рамки, освен ръждата по разни железни сглобки, няма проблем.
То и от зимно каране до зимно каране си има разлика. Интересно е, че си пуснал въпроса във темата за АМ-продукти. И двата велосипеда с мъка додрапват до Начален клас. Мисълта ми е, че колелата стават за сух, студен зимен ден , да отидете до бакалията или да се повозите в парка, леко оплаквайки се един на друг , че вилките не работят, но нищо повече. То и за лятото си е същото. Ако решите да карате в сняг , после трябва да подсушавате и гресирате.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Назад към All Mountain/Ендуро продукти