Проблем с гума - биене

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с гума - биене

Мнениеот csf_da » Чет Авг 15, 2013 5:27 pm

Здравейте,

Имам проблем с гумата. След като я спуках при винтила ми смениха вътрешната в bike center-а на Богатица. След това се появи и проблемът. Като я завъртя във въздуха и се усеща, че бие. Бие по-скоро нагоре-надолу, отколкото настрани. Гумата е задна и е Schwalbe Rapid Rob 26 x 2,25. Шината е crosser x6 (559x21). Ходих в bike center-а, но ми казаха да я напомпам само и да покарам, а от вибрациите ще се оправи :crazy: :crazy: :crazy: Казаха ми, че "шината е много дълбока" и много често се получавали такива проблеми, но "нямало оправяне". :crazy:

Има ли някакви варианти, за да я оправя? Пробвах спадане и наместване на ръка, но безуспешно. Да пробвам със сапунисване?

Фабрично колелото (cross grip) дойде с обърната задна гума (т.е. грайфера не е в парвилната посока). При опит да я обърна ми се стори, че външната гума е залепена от едната страна за шината? Възможно ли е това и защо се прави? Има ли как да я обърна в правилната посока, за да не се износва грайфера? Възможно ли е от страната, от която е зелепена да е изкочила малко повече?
csf_da

Рейтинг: 1200

Re: Проблем с гума - биене

Мнениеот рада » Чет Авг 15, 2013 5:37 pm

Аз знам, че се помпи на степени - помпиш малко, после въртиш, гледаш дали няма балон, понатискаш тук-там и после пак помпиш малко.Особено за дебели гуми важи това... Ся както го обясняваш и според това, което аз разбирам, е станал именно такъв балон. Друг вариант е крива капла. :dontknow:
рада

Рейтинг: 1244

Мнениеот xcrider » Чет Авг 15, 2013 7:17 pm

Или преди да напомаш мажеш обилно бордовете на гумата със сапунена вода и всичко е ток и жица.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Stoks1 » Пет Авг 16, 2013 1:48 pm

Карай я на баланс баце... :rofl: :rofl:
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Назад към Веломеханик