Почивки разни... безобразни

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Почивки разни... безобразни

Мнениеот Admin » Вто Авг 13, 2013 9:25 pm

Мечит и Йончевото езеро може да останат и за събота, при сегашните прогнози за времето. Ще пиша допълнително.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Вто Авг 13, 2013 9:52 pm

Горното мнение да се счита невалидно - в момента прогнозата обещава хубаво време за сряда и четвъртък, така че може да се наложи да изтеглим Йончево именно за четвъртък - утре вечерта ще пиша пак, с оглед на актуалната тогава прогноза.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Сря Авг 14, 2013 6:37 pm

Окончателно, заради прогнозата за времето, единственият шанс да направим маршрута през Йончево езеро ще е утре, четвъртък, 15 август. Така че в 8:00 ч тръгваме от хотел "Искър" - ако някой желае да се присъедини, да бъде там по това време. :)
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Чет Авг 15, 2013 5:32 pm

Еее, човек като няма интернет и изцяло се декласира :D
Аз обаче съм упорит. Има ли желаещи да направи Мечитското каране някои от дните на този уикенд? С Адаша Пасков засега го обсъждахме, като не сме се спрели окончателно на съботата или неделята. Аз като че ли съм по-скоро за съботата, че не ме свърта. :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот 4getcredo » Чет Авг 15, 2013 9:47 pm

Знам, че връзката с Любчовите "почивки разни... безобразни" е хлабава, но важен е жестът! Август е гаден месец :D
Аватар
4getcredo

Мнениеот taurus13 » Чет Авг 15, 2013 11:30 pm

Браво, браво - къде точно покарахте и колко беше караемо, че бях замислил там някви опити за каране, след миналогодишното посещение на Яворов.
Тва с моретата и аз не го разбирам.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Авг 16, 2013 12:32 am

:bowdown: г-н Щуров : - ) Страхотно изглежда!
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот borislav » Пет Авг 16, 2013 7:42 am

Снимките са уникални!
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот 4getcredo » Пет Авг 16, 2013 1:54 pm

Карането през Мечит и Йончевото езеро се затвърждава за неделя (18.08.). Уговорката е в 8.00 ч. около пионерския лагер някъде: 42.247978,23.469733

Милко, карахме по старата маркирова от Кончето за х. Яворов, която тръгва от превала между Байови дупки и Разложки суходол. Тая пътека е вече малко нелегална и това ѝ личи. С хвойновия и клеков пояс е доста обрасла. Пътеката се следва, но точно обрасляка пречи на "гладкото" :eyebrow: каране. Това е сигурно около 30% от пътеката. Иначе като терен е трудна, но ако не беше обрасла, щеше да е 95% каране (изключвам краткото избутване до рида над х. Яворов). А се качихме по стандартната пътека от х. Яворов нагоре, която от Бункера надолу си се кара, а дори и по-нагоре има места за каране (това са теоретични разсъждения :D ). Но стигне ли се в баш алпийската част е прекалено стръмна.
Аватар
4getcredo

Мнениеот outfaced » Пет Авг 16, 2013 4:39 pm

Начи за протокола ... спускането от Яворов, не е само от Яворов. Тва дет ний го направихме (от Каменитишки превал) беше дет се вика за подвига, но ако се търси каране, то и по двете пътеки (класическата за нагоре и тая по която ние се спуснахме) има страхотно каране още към 200м (денивелация) над хижата. Т.е. който ходи там да побута още половин час нагоре след хижата - струва си. Класическия маршрут е като пътеката надолу - яко камънак. А пътеката идваща от Каменитишки превал е перфектно изметена горска пътека, доволно стръмна и с много завойчета ... фучи се с 300, спирачките стават червени :bowdown: :D (тя ми е по фаворит, щот камънака така или иначе си го получаваш в доволна доза след хижата).

Изображение

Направихме и един опит за превземане на Тевно езеро, ама не ни се получи ... чудя се още дали има смисъл да се повтаря. Не съм ходил скоро там пеша и хитч не помня ... След Демяница там докъдето ние стигнахме предимно се бута и в двете посоки. Това което се кара е мега забавно, но е и много малко. Чисто каране има от малко над хижата до долу до асфалта. Първо е брутална пътека, после малко по не брутална пътека, а накрая е яко каманясъл черен път, по който се лети забавно.

още фотоси ... https://plus.google.com/photos/11537491 ... banner=pwa
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот 4getcredo » Пет Авг 16, 2013 6:48 pm

Владо се е изказал прекалено песимистично за спускането от Каменитишки превал. Ако се отиде, например, в края на юни месец, когато тревата не е избуяла, но пък снегът се е постопил, ще може да се кара доволна част от цялото спускане. Но пък "ако-тата" стават прекалено много и трудни за съчетаване... :)
Аватар
4getcredo

Мнениеот kvelikov » Пет Авг 16, 2013 10:30 pm

Бравост!
Много неясноти зачистихте след това представяне. :agree:
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Yavkata » Съб Авг 17, 2013 5:20 am

Да си го кажем честно - почти няма планина или пешеходен маршрут в България дето да не стават за каране...стига да имаш подходящите умения
(е понякога трябват и брадвичка и трионче). И някой да ти занесе колелото догоре :evil: Ама как хубаво наспамихме темичката на Админ, а? Пък и тя си е с едно иронично заглавие..почивки ... :rofl: Не е лошо последната част с Пиринта , да се делне като отделна тема , че тук може да се позабута леко.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот 4getcredo » Съб Авг 17, 2013 7:31 am

Трябва да кажа и нещо друго важно. Пътеката минава през резерват и съвсем умишлено е занимарена от БТС, т.е. карането на велосипед (освен че по принцип не е позволено в Пирин - имаме късмет, че все още предимно ни се радват), там е в още една степен двусмислено. Тъй че, ще замола, по-внимателно с маркетинга!
Аватар
4getcredo

Мнениеот kvelikov » Съб Авг 17, 2013 6:31 pm

Що ли се присетих за Великов... :D
Ще му кажа да внимава с писанията.
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Admin » Съб Авг 17, 2013 9:32 pm

Ми... кво да ви кажа... повече от тия 4 дни каране няма какво да желае човек! :D
Аватар
Admin

Мнениеот outfaced » Пон Авг 19, 2013 9:16 am

Хардкор е туй суркане от Лопуш :D :beer:
Верно тежък, но изпълващ маршрут. Много разнообразно каране и яки гледки и възможности за позиране :eyebrow:
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Admin » Пон Авг 19, 2013 10:49 am

Ама и теб ли те прилъгаха в схемата? :D
Аватар
Admin

Мнениеот Yavkata » Пон Авг 19, 2013 11:14 am

Готиното е, че има и поне осем опции за качване. Те са: Тежка, трудна ,тегава, брутална, доста тежка, бая тегава, гърчава и куца. Сигурен съм , че има и още една, ама от там ще е е голямо храсталясване. :D
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот outfaced » Пон Авг 19, 2013 12:06 pm

Admin написа:Ама и теб ли те прилъгаха в схемата? :D

Чи как ... то легенди вече се носеха, може ли да се остави така неизпробван.
Пък качването след 5те часа носене предния уикенд в Пирин ни се видя направо песен.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Admin » Вто Авг 20, 2013 2:09 pm

Мен пък тоя път точно качването ме измъчи много. На спускането, учудващо, въпреки умората бях по-добре.
Зарекъл съм се обаче ако я карам трети път тая пътека, качването да е от Кирилова поляна през Кобилино бранище - и ще е в рамките на двудневен маршрут. :)
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Сря Авг 21, 2013 6:33 pm

Ето и обилния сеир. Давахме всичко от себе си :evil:
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Чет Авг 22, 2013 10:02 am

Офф, трябва да намирам време да карам с тебе... позьорът в мен рИве и завижда! :D
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Индивидуални карания