ArMaGeDoN написа:еми за теб цената и качеството ако не са важни то за едно 99% от участниците (купувачите) на пазара са определащи!цените на всичко в българия са невероятно завишени.нямаш си напредстава в Германия примерно зимата и особенно около празниците какъв велосипед можеш да си купиш за 300 евро!какво се случва в тая страна? много добре знам тва което винаги се е случвало-нищо! :гледате като шарани в корито.единственното хубаво и нормално нещо което остана в тая "държава" са звездите на небето!
valio1 написа:АЗ нямам против бг производителите, просто споделих че този скот е по добър от този рам. А по вапроса за разликата в бг рамките от тези на реномираните производители е че: Големите производители имат по няколко класа рамки за даден стил, доката 90% от бг производителите си поръчват рамки само от нисък клас. И според мен колелото е рамката, гумите, вилката и чак накрая частите, за повечето части от класа зависи само лекотата на велосипеда без разлика във работата им.
valio1 написа:АЗ нямам против бг производителите, просто споделих че този скот е по добър от този рам. А по вапроса за разликата в бг рамките от тези на реномираните производители е че: Големите производители имат по няколко класа рамки за даден стил, доката 90% от бг производителите си поръчват рамки само от нисък клас. И според мен колелото е рамката, гумите, вилката и чак накрая частите, за повечето части от класа зависи само лекотата на велосипеда без разлика във работата им.
valio1 написа:то трябва всички да си купим колелета с метални рамки, защото няма бг производител който да прави алуминиеви.
ALLMountainGoat написа:Любипотно стана дали Падме Амидала си е купила байк най-сетне или още умува.
Amidala написа:Да, избрах си - Scott Scale 50 - закарах го дори на вилата, като се постопли малко, ще го пробвам по пътеките. Пробвах доста колела, това ми хареса най-много, а и 20" рамка ми пасна идеално. Освен това, колелото е доста леко, сравнено с други от този клас - 11,4 кг.
Amidala написа:ALLMountainGoat написа:Любипотно стана дали Падме Амидала си е купила байк най-сетне или още умува.
Да, избрах си - Scott Scale 50 - закарах го дори на вилата, като се постопли малко, ще го пробвам по пътеките. Пробвах доста колела, това ми хареса най-много, а и 20" рамка ми пасна идеално. Освен това, колелото е доста леко, сравнено с други от този клас - 11,4 кг.
skipper написа:От aspect 40 на scale 50 ... много интересно. Ако още в началото беше споменато, че се търси велосипед до 3000 лв, щеше да е доста по лесно ...
rrt написа:Съжалявам, че пуснах темата! То не бяха спорове, та чак и администратор се намеси.
bb_king написа:rrt написа:Съжалявам, че пуснах темата! То не бяха спорове, та чак и администратор се намеси.
В крайна сметка какво си взе?
zoltek написа:ArMaGeDoN написа:я си зими едни гуми шваллбе от Германия и едни от българия да видиш има ли разлика нема ли...
Типично по български.Всичко произведено или закупено в България е брак,боклук,ниско качество и т.н.Купувайте само от чужбина-там винаги е 1во качество и е без пари.Пфууу...
п.с. съжалявам за
uCkPeH написа:И аз съм на мнение че Рам-а е твоят избор. Както беше казано нагоре, плащаш едно 20-30% надценка само защото са го сглобили от скотт и е една от най-известните фирми дала сума ти пари за реклама. А според мен на скотт хубавите велосипеди започват от 3-4 хиляди нагоре. Другото са някакви бюджетни колелета, орязани отвсякъде. И да ти кажа механиците от Рам много добре си разбират от работата и са наясно коя част с коя съвпада. Взимай си българското и не му мисли. Аз карам Рам също. Гледах и канондале и кубе и скотт-овете но за тази цена която бях готов да дада, рам-а беше с мноого по-добра окомплектовка. И в никакъв случай не съжалявам че си го купих. Изключително доволен съм. Не знам защо колегата по-нагоре е на мнение че българското е брак... Според мен е точно обратното. По-голямата част от производството в България се изнася и се внасят китайски боклуци защото са евтини. Хора купувайте български стоки за да подкрепяте икономиката на държавата!
eleazara написа:uCkPeH написа:И аз съм на мнение че Рам-а е твоят избор. Както беше казано нагоре, плащаш едно 20-30% надценка само защото са го сглобили от скотт и е една от най-известните фирми дала сума ти пари за реклама. А според мен на скотт хубавите велосипеди започват от 3-4 хиляди нагоре. Другото са някакви бюджетни колелета, орязани отвсякъде. И да ти кажа механиците от Рам много добре си разбират от работата и са наясно коя част с коя съвпада. Взимай си българското и не му мисли. Аз карам Рам също. Гледах и канондале и кубе и скотт-овете но за тази цена която бях готов да дада, рам-а беше с мноого по-добра окомплектовка. И в никакъв случай не съжалявам че си го купих. Изключително доволен съм. Не знам защо колегата по-нагоре е на мнение че българското е брак... Според мен е точно обратното. По-голямата част от производството в България се изнася и се внасят китайски боклуци защото са евтини. Хора купувайте български стоки за да подкрепяте икономиката на държавата!
Не мога да разбера тая скот мания,наистина колелата са им скъпи но са орязани от всякъде,окомплектовката на рама е класи над скота изобщо...
Да не говориме каква тояга е тва колело..
Amidala написа:kobso1245 написа:За мен единствената марка колелета, които си заслужава да се купят от БГ, е Cross(цена-качество моделите са им доста добри, не да дам 1000лв за РАМ с обтегач SRAM 3.0....)
По твоята логика, дай всички да си купим Крос. Плюете Скотт-а, сега вече и РАМ-а.
Според мен, няма логика, Scott да прави скапани колела толкова години. Колкото и да са надценени, очевидно има нещо, което кара потребителите да ги купуват, а едва ли само рекламата е причината. Скапаният продукт, колкото и да го рекламираш, word-of-mouth маркетингът, винаги е бил много по-ефективен. Следователно, няма как купувачите от цял свят, да живеят в заблуда, относно продуктите на Scott вече толкова години. Не и в днешно време, където можеш да прочетеш мнения/ревюта по форуми, да питаш и т.н.
Колкото до РАМ, някой може ли да ми каже, от колко време съществува тази марка и какво точно е постигнала в глобален мащаб? Защо да си купя РАМ, а не велосипед с марката Radon, например?
ALLMountainGoat написа:Да обобщим! Накратко в темата се лее Пубер-комплексарщина – обикновено това са млади, незрели младежи, които водят интимен живот единствено със своя велосипед, и приемат лично всяко негативно нещо, отправено към “любимата” им. За тях вилкатат им, тяхната рамка и спирачките са най-, най- и всяка критика към любимият им скот, с части същите като на рам, води до агресивно поведение. Пубер-комплексарщината е свойствена не само за младежи, но и за зрели мъже, защото ограничения интимен живот с велосипеда няма как да позволи на младежа да стане мъж, дори и на 40 години.
Любипотно стана дали Падме Амидала си е купила байк най-сетне или още умува.
И рам и скот са ебати боклуците,плащаш си за име и получаваш качество десетки пъти под нивото на една руска украйна...
vasil884 написа:Изчетох цялата тема.... и в крайна сметка нищо не разбрах
eleazara написа: ... велосипеда е възможно най-ниската технология в света ...
Слагаме една до друга две вериги:шимано хтр и една руска от украйна-последната няма да я смазваме 5 години и само газ...коя ще се предаде според вас?
Руската няма късане и струва 3 лева,а за шиманото 5 години са като вечен живот....
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта