Избор на обикновени капли 26" - варианти?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Избор на обикновени капли 26" - варианти?

Мнениеот StanislavA » Вто Авг 27, 2013 8:21 pm

Здравейте! Прясно регистриран съм, но гледам теми из форума отдавна. Изкам да си сменя каплите на колелото. Обикновено е без амортисьори със венец за 5 скорости на резба. Задната капла е крива и стара (купувал съм я на старо) и късам спици често, след това от донатягане пак късам и т.н., макар, че засега спря. Пък и са едностенни и двете шини, макар, че предната си е оригиналната и почти не е мръднала над 10 години - Remerx някакъв пише :) Но заради задната реших да са комплект и с предна. Нещо около 50-60 лева комплекта. От Пловдив съм и тук е склада на Remerx на Кукленско шосе, където не съм бил и не знам какво има. Другият вариант е "капли Русе" където ми дадоха варианти за 32 спици. Третото е онлайн бюджетните капли Rhino, Crosser и т.н. за които обаче не съм сигурен дали има на резба за коята касета. Всичко изброено ще е по-добро от старото, но исках да питам някой ако има наблюдения все пак ... Карам колелото градско, но не го жаля. И по хижи съм се качвал и по каменисти пътеки, нищо, че е обикновено. Проблема с тези Remerx е, че трябва да търся и главини и спици, а не знам къде какво има по магазинчетата, макар, че съм ги обикалял доста пъти за други неща. Също така исках да питам ако резбата е за 6 скоростен венец, става ли и за 5 скоростен, понеже русенските били за 6 скорости? По-лесно е да си купя ново колело, понеже ако тръгна бих му сменил повечето неща, но исках да го запазя още малко :) Благодаря!
StanislavA

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик