пробвах я, влизаше си мазно, ама аз не бях натискал друг път демонтирана вилка, и естествено като я монтирах ми стана ясно колко е ДЪРВЕНА всъщност...максималния ход който успях да изкарам беше не повече от 4 см при най-разхлабен прилоуд. За щастие поне нямаше странни шумове, нямаше и луфт. Естествено днес не издържах, и реших че ще се прави профилактика и преглед, въпреки че човека ми беше казал, че е чистена и смазвана съвсем скоро. Изтеглих схемата

която ми помогна да се ориентирам, и започнах да я разглабям. Още като свалих ботушите не ми се вярваше - по един пръст гняс на всеки шиш, неописуема миризма, пък те горките все едно извадени от блато. Както и да е, викам си ще я изчистя, смажа, пък тя ще се отплаща после....да ама не точно...праховите семеринги свалих лесно, не бяха в лошо състояние, но отдолу изобщо не очаквах да намеря и маслени такива - все пак в менюала пише тефлонова грес вътре, тефлоново масло по стеншъните, нищо де викам си даже по-добре ако тръгна да правя накога маслена баня, свалих ги, но пък се оказа че металния пръстен в семеринга се разпада, когато се опитвам да го почистя (има снимки в албума), после продължих да чистя ботушите и се случи злото - върху втулката е имало нещо подобно на лепенка, твърдо и гладко, което в старанието си да почистя добре отвътре, отлепих...естествено го отлепих и от другата страна(има снимки и на лепенката, и на самите втулки) и естествено се отвори лек луфт (има снимки) - чудя се дали това е заводско или е добавяно за да се оправи предишен луфт, но по-скоро ми се вижда да си е фабрично, защото втулката е желязна (проверих с магнит, щото не ми се вярваше) и си мисля че е някаква шитня, за да няма триене метал в метал. Тук очаквам мнение

Нататък освен, че всичко беше адски мръсно и лепкаво, открих още един недъг - едната от малките пружини се е поразяла от ръжда (отново снимки), и като цяло според мен вилката си е поседяла пълна с вода.
Сега въпросите : трябват ли ми нови втулки и ако да къде да ги търся,ако не какво е това тиксоподобно мазно полимерче и къде да търся него, къде да си намеря маслени семеринги или поне металните пръстени за тях, малките пружини предполагам от пружините.ком? Ако някои има някакви идеи по тези или каквито и да е засягащи вилката въпроси ще се радвам да чуя!
Ето Снимките (заснети след час миене с индустриален обезмаслител, утре ще търкам още) http://pics.data.bg/albums/38049/exr-comp-fakd