Decathlоn

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Decathlоn

Мнениеот capola » Пон Сеп 02, 2013 9:48 am

Здравейте! Някой да е ходил вече до Decathlon? Впечатления за цени и предлагане? :magnify:
Аватар
capola

Рейтинг: 1547

Re: Decathlоn

Мнениеот sos » Пон Сеп 02, 2013 1:49 pm

Аз ходих, и съм разочарован :crap: Очаквах повече, като марки, и артикули, слаба работа :smash:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот KrK » Пон Сеп 02, 2013 2:16 pm

Аз па съм доволен. Взех си бидонче за 3 лв.
KrK

Рейтинг: 1300

Мнениеот 5L » Пон Сеп 02, 2013 3:15 pm

За съжаление това не е истински (френски) Декатлон, в който има голям избор, има реномирани марки, големи обороти и истински намаления. Тук има неголям избор от собствени брандове, на които доста им падна качеството в последните 2-3 години.Цените не са ниски за това, което се предлага. Предвиждам съдбата на магазина в Тимишора, Румъния, който си седеше празен откъм клиенти и без никакви намналения (поради липса на оборот) само няколко месеца след откриването.
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 02, 2013 6:32 pm

Има разни работи, но наистина разнообразието от стоки не е голямо.. За велосипедите - има примерно само един модел налакътници и наколенки, както и има някакъв набор резервни части. Всеки веломагазин предлага по-голямо разнообразие, обаче.
Градските им велосипеди изглеждат добри и достатъчно евтини, всички оборудвани със звънчета и фарчета.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот capola » Пон Сеп 02, 2013 7:58 pm

А как е откъм аксесоари - имат ли добри помпи, вело-раници, каски?
Аватар
capola

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 02, 2013 9:28 pm

Имат и помпи, и каски. Раници не видях, не съм и търсил, каските бяха основно челадинки.. Имат вътрешни гуми 2 бр. за 5,50, обаче размерът е до 2,2
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот capola » Вто Сеп 03, 2013 6:38 am

Благодаря за споделените мнения! Днес мисля да отида и аз и после ще пиша. :peace:
Аватар
capola

Мнениеот capola » Вто Сеп 03, 2013 11:39 am

Връщам се от Decathlon. За съжаление и аз не съм много впечатлен. Няма голямо предлагане на компоненти и аксесоари. Все пак е редно да кажа, че има някои добри неща. На първо място има отлични вериги и U системи за заключване на добри цени! Препоръчвам! Харесах си една телескопична помпа 106гр. за 36 лв. и една каска за 82 лв. Не съм я купувал, защото мисля да огледам и на други места. Иначе най-точно би било да се каже, че има това-онова. Бях много разочарован, че не видях хубави вело раници. В Стената изборът е много по-добър откъм раници. Има интересни спрейове за запушване на гуми на добри цени.

Има от моите любими чорапи Quechua за преходи. Имах един период - 6 години носих едни седем чифта, други чорапи въобще не съм носил за тези шест години. Що панталони скъсах за това време, но чорапите едва сега започнаха да се късат. Два чифта струват обаче 29 лв.
Аватар
capola

Мнениеот outfaced » Вто Сеп 03, 2013 12:50 pm

Доколкото съм бил в два магазина Decathlоn извън БГ никъде не съм видял кой знае какво разнообразие на стоки за колоездене. По скоро се набляга на трекинг, туризъм, къмпинг ... :dontknow:
Quechua е чудесна марка за всякакви туристически хави.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот psixopat » Вто Сеп 03, 2013 1:15 pm

В английския сайт, има не малко колоездачни работи, ама цените са като навсякъде а има и доста продукти на марки, които не съм и чувал. :D http://www.decathlon.co.uk А в чужбина, винаги магазините са пълни с хора, които купуват на поразия.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 03, 2013 1:46 pm

capola написа:Връщам се от Decathlon. За съжаление и аз не съм много впечатлен. Няма голямо предлагане на компоненти и аксесоари. Все пак е редно да кажа, че има някои добри неща. На първо място има отлични вериги и U системи за заключване на добри цени! Препоръчвам! Харесах си една телескопична помпа 106гр. за 36 лв. и една каска за 82 лв. Не съм я купувал, защото мисля да огледам и на други места. Иначе най-точно би било да се каже, че има това-онова. Бях много разочарован, че не видях хубави вело раници. В Стената изборът е много по-добър откъм раници. Има интересни спрейове за запушване на гуми на добри цени.

Има от моите любими чорапи Quechua за преходи. Имах един период - 6 години носих едни седем чифта, други чорапи въобще не съм носил за тези шест години. Що панталони скъсах за това време, но чорапите едва сега започнаха да се късат. Два чифта струват обаче 29 лв.

Имаше ли клиенти в магазина? Аз ходих само в деня на откриването. Бтв, вчера видях в Джъмбо спрей за спукани гуми за 2-3 кинта :D
За катинарите съм съгласен, че имаше доволно разнообразие :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот capola » Пет Сеп 06, 2013 9:13 pm

Хора, днес пак ходих. Беше пълно с хора. Купих си чудесна раница с отлепена мрежичка за проветрение на гърба Quechua 22L. Първоначално си бях харесал една deuter в Стената, но според мен това си е отличен еквивалент първо качество. Разликата е в цената - 72 лв. Има и хидратиращи системи 2 литра за 20 лв., но нямаха в наличност. Мисля да ги пробвам и тях.
Аватар
capola

Мнениеот ermenkovbg » Вто Сеп 10, 2013 3:51 pm

Аз бях на откриването и си взех бързо съхнещи боксерки Kalenji от щанда за бягащите 2бр - 20лв. Много съм доволен - усещат се приятно и не държат мокро.
„Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата.“
„Накъдето и да карате, то е срещу вятъра и по нанагорнище.“
Аватар
ermenkovbg

Рейтинг: 1390

Мнениеот рада » Вто Сеп 10, 2013 4:03 pm

Нищо като за мен - джърсита гледах, кройката беше нещо странна, и бяха прибавили по един джоб от всяка страна, а на джърситата джобовете са с друга кройка и не седят като зашити с губерката. Освен това вече нямаше размер С. Ръкавици имаше, но цената не беше реална. Клинчета по 54 лева няма да си взема, при условие, че в интернета има цели комплекти на отборите по 30 лири, тоест около 70 лева. Бидончетата бяха странни, харесаха ми едни чантички за инструменти, ама то пък си имам. Имаше нелоши шосейни шпайкове с хубава цена и о, чудо - мой номер. :eyebrow:
Купих протеинни гелове за хапване, още не съм пробвала, пазя ги за една официална проява. :clap:
Не мисля да се връщам там.
рада

Рейтинг: 1244

Мнениеот capola » Вто Сеп 10, 2013 5:05 pm

Е, аз пак се върнах. Купих си камилски гръб 2 литра за 20 лева, пяна за спукана гума и помпа за 5 лв. Помпи си нормално, а и година да изкара, пак си струва парите.
Аватар
capola

Мнениеот subritual » Вто Сеп 10, 2013 8:27 pm

Не ми се видяха читави тези помпи, и омазани в силиконова смазка. Интереса ми привлякоха мтб обувки за автомати за 70 и 90лв. Сториха ми се хубави,ама нали не разбирам..... :dontknow:
Според мен, там може начинаещ велосипедист да бъде добре задоволен, но не и малко по-напреднал.
Във всеки сектор има промоционални стоки,но се свършват бързо. Човек с ограничен бюджет и повече свободно време, може да се обзаведе добре. В същия момент, няма достатъчно предложения за хора без ограничения в бюджета.
Аватар
subritual

Мнениеот emata » Вто Сеп 10, 2013 8:57 pm

subritual написа:Човек с ограничен бюджет и повече свободно време, може да се обзаведе добре. В същия момент, няма достатъчно предложения за хора без ограничения в бюджета.

:agree:

Такъв е таргета на Декатлон България.
Аватар
emata

Рейтинг: 1386

Мнениеот capola » Вто Сеп 10, 2013 9:21 pm

Да, такъв беше случаят с камилския мех - нямаха в наличност, но шефа на вело отдела е много точен пич, обадих се дали имат и той ми запази. За тези, които търсят нещо конкретно, търсете Дидо.
Аватар
capola

Мнениеот рада » Нед Сеп 15, 2013 4:58 pm

Ся...направих изключение и се върнах там - трябваха ми онези протеинно-витаминни течни храни в малки тубички, вчера видях колко са ефективни. :eyebrow: Разгледах и вътрешните гуми - оказаха се за хибриди. Няма като за мен...Излизам и срещу касите има работилничка за колелета и там виждам гумата, която търся. Питам за цена, оттам не се продавала. И МИ Я ПОДАРИХА! Сега вече отзивите ми са добри. :beer:
рада

Мнениеот hitar_potter » Нед Сеп 15, 2013 6:31 pm

рада написа:Ся...направих изключение и се върнах там - трябваха ми онези протеинно-витаминни течни храни в малки тубички, вчера видях колко са ефективни. :eyebrow: Разгледах и вътрешните гуми - оказаха се за хибриди. Няма като за мен...Излизам и срещу касите има работилничка за колелета и там виждам гумата, която търся. Питам за цена, оттам не се продавала. И МИ Я ПОДАРИХА! Сега вече отзивите ми са добри. :beer:

Хората са те харесели :D А ти тук така и не показа снимка :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот рада » Нед Сеп 15, 2013 9:02 pm

hitar_potter написа:Хората са те харесели :D

Щото бях облечена като клоун - клинове, джърсита, ръкави, може да са се припознали в Канчелара? :rofl:
рада

Мнениеот Daniel Panev » Пон Сеп 16, 2013 12:05 pm

emata написа:
subritual написа:Човек с ограничен бюджет и повече свободно време, може да се обзаведе добре. В същия момент, няма достатъчно предложения за хора без ограничения в бюджета.

:agree:

Такъв е таргета на Декатлон България.

Не само в България.
В което няма нищо лошо, разбира се :beer:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот emata » Вто Сеп 17, 2013 11:56 am

Daniel Panev написа:Не само в България.
В което няма нищо лошо, разбира се :beer:

Разбира се, че няма нищо лошо. Това е и мотото на компанията: "Спорт за всички". ;)
Аватар
emata

Рейтинг: 1386

Мнениеот KaLO_1407 » Вто Сеп 17, 2013 2:12 pm

В петък (13-ти), ходих. Аз си купих едни чорапи. Топли са и са удобни. В секцията с байкове ме изкефи тфа, че има по-бюджетни колелета. Иначе на мен ми хареса едно синьо колуло с двойно окачване, хидравлични спирачки, 203 мм ротори, вилката и амортисьора бяха по-меки (точно по вкуса ми), беше ми по мярка и ми беше удобен. Говоря за оня байк дето е с цена от около 1400-1500 лв. и фрийрайд насоченост.
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот Jaboka » Вто Сеп 17, 2013 10:03 pm

Днес бях...пълен смях. Магазина празен ,сигурно клиентите бяхме между 6 и 10 човека , една трета от тях хлапаци които пробваха ролерите на площадката.Хипстър-позьор ,който дори не съм сигурен карал ли е някога колело по улицата, камо ли да е куриерствал, се чудеше дали да си купи messenger bag , който BTW беше мега грозен и фешънски (наподобяваше якенцата дето приличат на торби за боклук, каквито също имаше - якенца де , не торби) Щандовете не са зареждани сигурно от както са го открили ,пише на стелажа "в наличност целогодишно" продукта го няма , някакви растафари там симулират някаква дейност а девойчета с изкуствени усмивки поздравяват малкото клиенти мотаещи се из излишно голямото хале.Цените варират , от неоправдано евтини шосейки ,които забележете не пише колко тежат но с дребни букви пише ЦЕНА НА КИЛОГРАМ 58.80 лв (по спомен изчисленията показаха към 11.5 кг)!!! до ненормално скъпи фенерчета и мигалки.
Веригите бяха гордо представени от 2 разновидности на Абус за 50 и 75 лв и обичайните стоманени въжета. U-lock-ове имаше само 1 модел
Колелата им се изчерпват от по 2 рамки за всеки стил , и повечето тежат. Твърдака им за 1250 лв беше 14.5 кг за размер S

Раници поне имаше, всякакви размери , качества и кройки. И естествено най-грозната раница в България за 92 лв. Същата като тези които продават пак в Декатлона за 9 лв или във всеки хипермаркет за 10-12 но имитираща деним ( шарката е такава ,не е от деним).

Не-вело ориентираните неща също не ми грабнаха окото. Туристически обувки,полари, панталони ,палатки и т.н. като навсякъде другаде ,а и една КРИВА лодка (добре че бях с един зарибен рибар и надъханяк на кану , иначе нямаше да забележа колко ужасно са я деформирали)
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Мнениеот mariko » Сря Сеп 18, 2013 9:37 am

Аз ходих в събота (14.09) и ми хареса това, което видях. Хора, които търсят професионална екипировка нямат работа там, но за неделни спортисти (туристи) си е идеално. Освен това има и разни хитри аксесоари, които ми харесаха. Просто не отивайте с очакване да е нещо като Millet или Arcterix на цените на Zajo.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот capola » Сря Сеп 18, 2013 10:40 am

KaLO_1407 написа:Аз си купих едни чорапи. Топли са и са удобни.

Ще споделиш ли какви точно чорапи си купи и на каква цена?
Аватар
capola

Мнениеот KaLO_1407 » Сря Сеп 18, 2013 12:44 pm

На тях пише "Аrtengo", или нещо от тоя сорт и струват по 7,20. До момента са ми удобни.
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот рада » Нед Сеп 29, 2013 7:07 pm

А защо цените са такива раздути в сравнение със същия магазин в Бергамо? Там ръкавиците с рязани пръсти защо са 3 евро, а тук са около 15?!
рада

Следваща

Назад към Общ форум