Въпрос за Спринт Санта Моника

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за Спринт Санта Моника

Мнениеот z100 » Вто Авг 27, 2013 11:10 am

Здравейте,
колега на майка ми й подарил колелото си. Спринт Санта Моника. Изрових нета, но такъв модел не открих, дори в старите каталози на Спринт. Тъй като това ми е първото колело от детските години се питах някой може ли да ми каже дали този велосипед има някакви характерни особености. Трябва ли задължително да стегна някоя конкретна част, да внимавам с нещо и т.н. Имам чувството, че с задната му предавка не е наред, но тъй като нищо не отбирам - ще го карам на майстор. И тук да попитам - някои може ли да даде отзиви за сервиза на бул. Пенчо Славейков (София)
Благодаря предварително и се извинявам за лаишките въпроси, но съм много куц все още в темата байкове.
z100

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за Спринт Санта Моника

Мнениеот plamengatev » Пон Сеп 02, 2013 9:12 pm

снимка ако качиш?
Е да, то и на бисквитите "Катеричка" пише Катеричка, ама като ги отвориш има ли катеричка?(ебаси изречението). Да не говорим, че Сътур в 99% от случаите имат фабричен луфт, та по-скоро е странно да нямат, а не да имат.[/quote]
plamengatev

Рейтинг: 1192

Мнениеот sonscp » Вто Сеп 03, 2013 12:58 pm

Според мен го закарай на сервиз да го стегнат и центроват! Като за начало започни да четеш теми из форума и интереса ти към велосипедите ще нарасте (лично изпробвано), а и ще можеш сам да си поддържаш байка.. Започни с тази: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=3606 :) :)

И да, наистина качи снимка на байка и окачването отблизо, защото и аз не намирам дори снимка в на такъв байк в интернет. :eek3:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот kubetata » Чет Сеп 05, 2013 12:35 am

До колкото помня беше с твърда рамка и вилка. Конкретни особености няма, колело като колело. Закарай го при някой майстор, той ще знае какво да прави. :
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Назад към Веломеханик