Balkan Bike Cup 2013 | XCO&DHI UCI Races

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Balkan Bike Cup 2013 | XCO&DHI UCI Races

Мнениеот ema_concept_creative » Пон Авг 19, 2013 8:58 am

Изображение

От 13-ти до 15-ти септември в Пампорово ще се проведе Balkan Bike Cup 2013

Състезанието ще включва в себе си дисциплините спускане и крос кънтри, като и двете по отделно са включени в календара на международния колоездачен съюз и ще носят на победителите точки за световната ранг листа.

Очаква се в Балканската купа да има много засилено международно участие, като присъствието си вече са потвърдили доста популярни имена на байк сцената.

Като допълнение, всяка една от 11-те държави членки на Балканската федерация по колоездене, се очаква да изпрати по минимум 4 състезателя, с които да представи страната си.

Всеки желаещ да се включи в състезанието е необходимо да се рагистрира предварително, като попълни специалната бланка за участие следвайки линковете тук -

за дисциплина крос кънтри - http://conceptcreative.org/bg/balkan-cup-xco

за дисциплина спускане - http://conceptcreative.org/bg/balkan-cup-dh

Както обикновенно нашите партньори от хотел Перелик са подготвили специални пакети за настаняване на състезателите с много добри цени от 17 до 42 лева, от които ще можете да се възползвате. Повече подробности можете да видите тук - http://veloparkpamporovo.com/bg/offers/ ... -paketi-37

Допълнителна информация за трасетата и самото за състеезание можете да видите в техникъл гайда, който е качен на сайта на Балканската федерация - http://www.balkancyclingunion.org/black ... 013_TG.pdf

Ето я и програмата:

DHI
12 Септември / Четвъртък 10:00 - 18:00 Оглед на трасето без колела
12 Септември / Четвъртък 16:00 - 19:00 Регистрация
13 Септември / Петък 09:30 - 17:00 Регистрация
13 Септември / Петък 12:00 - 13:00 Тренировки (Само категорията UCI DHI MEN17+)
13 Септември / Петък 13:00 - 17:00 Тренировки (Всички категории)
14 Септември / Събота 09:00 - 12:00 Регистрация
14 Септември / Събота 09:30 - 16:00 Тренировки (Всички категории)
14 Септември / Събота 16:00 - 17:00 Тренировки (Само категорията UCI DHI MEN 17+)
14 Септември / Събота 19:30 - Техническа конференция в хотел Перелик
15 Септември / Неделя 09:00 - 10:00 Тренировки (Всички категории)
15 Септември / Неделя 10:00 - 10:30 Тренировки (Само категорията UCI DHI MEN 17+)
15 Септември / Неделя 11:00 - 14:00 Квалификации
15 Септември / Неделя 15:00 - 17:00 Финали
15 Септември / Неделя 17:30 - Награждаване

XCO
12 Септември / Четвъртък 10:00 - 18:00 Оглед на трасето без колела
12 Септември / Четвъртък 16:00 - 19:00 Регистрации
13 Септември / Петък 09:30 - 17:00 Регистрации
13 Септември / Петък 09:30 - 17:00 Тренировки
13 Септември / Петък 17:30 - Техническа конференция - финална зона плац Студенец
14 Септември / Събота 09:00 - 10:30 Регистрации
14 Септември / Събота 09:30 - 14:00 Тренировки
14 Септември / Събота 15:00 - 17:30 Финали

Очаквайте съвсем скоро и наредбата на състезанието.

За повече подробности следете нашият сайт и събитието във фейсбук, а за всякакви въпроси не се колебайте да се свържете с нас тук :beer:
ema_concept_creative

Рейтинг: 1750

Re: Balkan Bike Cup 2013 | XCO&DHI UCI Races

Мнениеот ema_concept_creative » Сря Авг 21, 2013 11:23 pm

Подготовката по трасето за състезанието тече със страшна сила - https://www.facebook.com/media/set/?set ... 106&type=1 Продължението на даунхил трасето "Стената" ще бъде готово за Балканската купа, което означава, че ни очаква едно много интересно състезание :clap:
ema_concept_creative

Мнениеот ema_concept_creative » Чет Авг 29, 2013 10:23 pm

Ето ги правилата за Balkan Bike Cup 2013 ---> http://veloparkpamporovo.com/en/events/ ... matsiya-39 Молим да ги прочетете внимателно и ако има нещо неясно да питате, за да няма изненадани на място :deal:
ema_concept_creative

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Сеп 04, 2013 8:27 am

Търси се транспорт от София в петък 13?
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот ema_concept_creative » Съб Сеп 07, 2013 7:22 pm

Изображение :)
ema_concept_creative

Мнениеот ema_concept_creative » Съб Сеп 07, 2013 7:24 pm

Ето го и списъкът с регистрираните до този момент - http://conceptcreative.org/bg/projects/ ... apisani-88 :deal:
Останалите имате още само три дни да се решите ;)
ema_concept_creative

Мнениеот zero knowledge » Пон Сеп 09, 2013 2:00 pm

Надявам се за това състезание ще успеете да оправите недоразумението "мрежа върху дюшек" :)
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот maanster » Вто Сеп 10, 2013 9:37 am

Търся транспорт за пампорово 13 14 15
Предлагам 60лв за двама отиване и врущане.
maanster

Рейтинг: 1188

Мнениеот ema_concept_creative » Вто Сеп 10, 2013 6:42 pm

Ето го обновеният списък със записаните - http://conceptcreative.org/bg/projects/ ... apisani-88 останалите имате време днес до края на деня, така че побързайте!!! :deal:
ema_concept_creative

Мнениеот Unik » Сря Сеп 11, 2013 4:41 pm

може ли да попитам кой ще измерва времето, последните 2 национални ми омотаха времето и не бях много хаппи ? :banghead:
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот daangel » Сря Сеп 11, 2013 7:52 pm

Unik написа:може ли да попитам кой ще измерва времето, последните 2 национални ми омотаха времето и не бях много хаппи ? :banghead:

Инфоспорт...
Националните се мерят от други...
daangel

Рейтинг: 1430

Мнениеот Admin » Съб Сеп 14, 2013 12:57 am

Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Съб Сеп 14, 2013 8:58 pm

Balkan Bike Cup 2013 - първи резултати от ХСО състезанието
И днес през целия ден имаше тренировки по спускане, но основната част от програмата бе запазена за ХС състезателите от почти всички балкански държави, за които надпреварата бе със статут на Балканско първенство.

Изображение
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот RastaWarrioR » Нед Сеп 15, 2013 8:36 pm

:offtopic:
Привет на всички, няма да коментирам организацията защото смятам себе си за бос състезател ;)
Но искам да кажа на всички ХС състезателчета които не дойдоха да допринесат за атмосферата, че не ги разбирам... аз съм слабак но бях там и хич не ме е срам какво направих (нищо) а вие къде бяхте !?
В отворената група се бяха записали 2ма + един грък а в другата група бяха 4мата национали + моето скромно присъствие и после някой ще каже ,че нямаме планинско колоездене и ще сте прави защото никой не иска да се състезава със силните ни съседи.
Знам, че пътя спането и таксата са малко високи но колко пъти ходите на подобни състезания в БГ ?

Edit: Не го пиша това за да отварям тема в темата, просто споделям мисли.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Admin » Пон Сеп 16, 2013 12:50 am

Balkan Bike Cup 2013 - първи резултати от състезанието по спускане
Британецът Робърт Смит записа трета поредна победа за 2013 г. в българско състезание. Най-бърз сред българите и на четвърто място в UCI категорията завърши Мартин Бочуков. За всичко видяно от МТБ-БГ в Пампорово в неделния ден ще стане дума в подробния репортаж идните дни, а сега вижте първите резултати (до трето място) в дисциплината спускане.

Изображение
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Пон Сеп 16, 2013 12:54 am

RastaWarrioR написа:Но искам да кажа на всички ХС състезателчета които не дойдоха да допринесат за атмосферата, че не ги разбирам... аз съм слабак но бях там и хич не ме е срам какво направих (нищо) а вие къде бяхте !?
В отворената група се бяха записали 2ма + един грък а в другата група бяха 4мата национали + моето скромно присъствие и после някой ще каже ,че нямаме планинско колоездене и ще сте прави защото никой не иска да се състезава със силните ни съседи.
Знам, че пътя спането и таксата са малко високи но колко пъти ходите на подобни състезания в БГ ?

Не бих го нарекъл офтопик, ами си е въпрос точно на място. Докато в спускането вече сме свикнали да виждаме по големите състезания поне няколко чуждестранни карачи на добро ниво, за ХС сцената това беше първото състезание, в което имаше толкова много на брой силни участници - да бяха дошли поне да гледат повече от ХС състезателите ни, за да видят какво ниво трябва да гоним, а и да покажат някакъв интерес към дисциплината, в която се състезават...
Аватар
Admin

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Сеп 16, 2013 2:30 am

Admin написа:
RastaWarrioR написа:Но искам да кажа на всички ХС състезателчета които не дойдоха да допринесат за атмосферата, че не ги разбирам... аз съм слабак но бях там и хич не ме е срам какво направих (нищо) а вие къде бяхте !?

Не бих го нарекъл офтопик, ами си е въпрос точно на място. Докато в спускането вече сме свикнали да виждаме по големите състезания поне няколко чуждестранни карачи на добро ниво, за ХС сцената това беше първото състезание, в което имаше толкова много на брой силни участници - да бяха дошли поне да гледат повече от ХС състезателите ни, за да видят какво ниво трябва да гоним, а и да покажат някакъв интерес към дисциплината, в която се състезават...

Разбира се може да се добави, че при нас няма спонсори и силни отбори но ..........
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Admin » Пон Сеп 16, 2013 11:15 am

... но те няма да дойдат, ако дори хората, които активно практикуват дадена дисциплина, не си правят труда да посетят едно от най-сериозните състезания в нея, при това в уикенд с хубаво време и на място, където освен да гледат състезание, щяха да карат без проблеми два дни до насита във всички посоки.
Разбира се, не искам думите ми да се приемат като лична критика към никого - всеки сам решава кое му е забавно и какво да прави в свободното си време. Аз просто наблягам на един простичък факт - по света най-големите състезания събират хиляди души като публика и понякога тези хора дори заплащат билет за вход, а тук публиката, особено за ХС състезанията, винаги е клоняла към нула. Оказва се, че дори когато са дошли състезатели на добро ниво, поради което и самата надпревара беше доста интересна, за българската ХС публика това не представлява особен интерес. Жалко, но при това положение няма защо да се чудим, че няма нито спонсори, нито другите неща, свързани с една добре развита състезателна сцена.
Аватар
Admin

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Сеп 16, 2013 11:28 am

Благодаря, чудех се как по-културно да го кажа :bowdown: но не ми идва така добре като на теб.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Анелия » Пон Сеп 16, 2013 2:28 pm

Благодаря на Консепт Криейтив за чудесната организация!
За решението на съдиите и безумието с масовия старт няма да коментирам нищо :censore: всички останахме без думи.
За публиката: мисля, че в Шумен състезанията привличат доста публика и дори на маратона имаше много зрители, а на обиколките направо си е навалица. Въпросът е състезателите да обявят на свои близки за местоположението си, както и покрай организацията пак се събират хора, а отделно идват доста деца и публика по трасето.
С Вени и Хрис след като финиширахме, отидохме на спускането, за да се насладим на карането на мъжете. Лично на мен ми изпълниха сърцето първите двама: Билал и Димитриос. Беше страхотно удоволствие да наблюдаваме тяхното преминаване: беше най-плавно и безшумно някак, все едно прелитаха ниско :D
Разбира се, искам да поздравя всички участници в това мега събитие: и крос кънтри и спускане в един уикенд, изпълнихме курорта с колоездене :love:
Аватар
Анелия

Мнениеот ema_concept_creative » Пон Сеп 16, 2013 4:39 pm

Ето ги и пълните класирания - http://conceptcreative.org/bg/projects/ ... zultati-89 :beer:
ema_concept_creative

Мнениеот nikoi » Пон Сеп 16, 2013 8:14 pm

Малко снимки от DH състезанието:

Изображение

Браво на всички учасници, направихте добро шоу !!! :beer:

:offtopic: Нещо се беше случило с феновете на нашият спорт тази събота и неделя...

... такава липса на публика до сега не ми се беше случвало! :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Наистина много жалко.
Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikoi

Рейтинг: 1510

Мнениеот johnie » Пон Сеп 16, 2013 10:47 pm

"в другата група бяха 4мата национали + моето скромно присъствие и после някой ще каже ,че нямаме планинско колоездене и ще сте прави защото никой не иска да се състезава със силните ни съседи."
В тази категория участваха само национални отбори с 4ма състезателя при мъже Елит.За Open всеки може да се участва.
Аватар
johnie

Рейтинг: 1210

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Сеп 17, 2013 3:01 am

johnie написа:"в другата група бяха 4мата национали + моето скромно присъствие и после някой ще каже ,че нямаме планинско колоездене и ще сте прави защото никой не иска да се състезава със силните ни съседи."
В тази категория участваха само национални отбори с 4ма състезателя при мъже Елит.За Open всеки може да се участва.

" XCO MEN ELITE (Първите осем в категорията получават точки към UCI)**
• XCO MEN U23
• XCO WOMEN 15-18
• WOMEN 19+
• XCO JUN 15-16
• XCO JUN 17-18

* Участници ще бъдат класирани в категорията, в която са записани, но ще има три отделни класирания в зависимост от това за кое от състезанията участват – едно за Балканската купа (участниците са избрани и акредитирани от националната им федерация), второ за състезателите участващи в отврените категрии и трето за участниците за UCI XCO C2 състезанието, които ще получат точки за световната ранг листа.
** Таксата за участие в Балканската купа се поема от Българският колоездачен съюз. Останалите състезатели участващи за UCI класирането или в отворените категории, следва да заплатят такса за участие.............................
В категориятаXCOMEN ELITE към UCI състезанието, ще могат да участват само състезатели, притежаващи лиценз към Международния колоездачен съюз (UCI), който трябва да бъде представен на място по време на регистрацията.
• Във всички категории за Балканската купа могат да участват само състезатели, от страните членки на Балканската колоездачна федерация, които са предварително одобрени и акредитирани от националната си федерация."
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Admin » Сря Сеп 18, 2013 5:10 pm

Balkan Bike Cup 2013 - галерия на Павел Галчев
Първите снимки, които публикуваме от състезанието в Пампорово през последния уикенд, са на нашия приятел Павел Галчев.
Аватар
Admin

Мнениеот vvvaaal » Сря Сеп 18, 2013 6:34 pm

Някой да има снимки на номер 70? Направих 2 спускания общо за цялото състезание в петък, но си пробвам късмета. :D
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Admin » Съб Сеп 21, 2013 10:12 pm

Галерия: Balkan Bike Cup 2013 - петък, 13 септември
Снимки от тренировъчните спускания по новата част от трасето.
Аватар
Admin

Мнениеот golfaaa3 » Пон Сеп 23, 2013 2:01 pm

Снимки на ХС-тата няма ли да има ... :crap:
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Мнениеот Admin » Пон Сеп 23, 2013 3:13 pm

golfaaa3 написа:Снимки на ХС-тата няма ли да има ... :crap:

Ще има, разбира се. Вероятно утре. Достоверни източници сочат, че снимките ще са над 70 бр.
Ще има и репортажи - един за събота, още един за неделя.
Ще има и снимки от спускането в неделя.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Сря Сеп 25, 2013 9:01 am

Галерия: Balkan Bike Cup 2013 - събота, 14 септември
Ето ги и снимките от ХС състезанието в събота, което бе и със статут на Балканско първенство в тази дисциплина.
Аватар
Admin

Следваща

Назад към Състезания