Мнение за вилка RockShox Boxxer 2009

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за вилка RockShox Boxxer 2009

Мнениеот dablu » Пон Сеп 09, 2013 7:35 am

Колеги моля, който има или е карал boxxer 2009 да каже едно мнение..
Мисля да си взема този от форума- viewtopic.php?f=17&t=145007 , но дали е смислен за тая цена?
dablu

Рейтинг: 1074

Re: Мнение за вилка RockShox Boxxer 2009

Мнениеот Tonkataa » Пон Сеп 09, 2013 11:43 am

Не е нужно да пуснеш нова тема , за да ти отговорят на въпроса За тази цена ти си пресметни дали е качествен или не ...
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот GECKO » Пон Сеп 09, 2013 12:43 pm

Не бъди предубеден заради цената - виж продукта, който те интересува с приятел или в магазин и си реши сам за себе си.

Цената не е определяща - всеки слага цена на ползваните си части според себе си. Аз, например, предпочитам да сложа по-ниска цена на нещата, които продавам, дори да са нови. Някои хора биха се опитали да ги продадат на същите пари, които са в магазина - обявата е на продавача - парите и акъла на купувача => ако случиш на добра оферта за малко пари защо да не я вземеш?

*не съм видял снимките на вилката, защото нямам фейсбук - просто генерален коментар ;)
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот dablu » Пон Сеп 09, 2013 2:11 pm

dablu написа:Колеги моля, който има или е карал boxxer 2009 да каже едно мнение..
Мисля да си взема този от форума- viewtopic.php?f=17&t=145007 , но дали е смислен за тая цена?

Ето и снимка
boxxer.jpg
boxxer.jpg (130.39 KiB) Прегледано 1036 пъти

Ето още една
.jpg
.jpg (142.81 KiB) Прегледано 924 пъти
dablu

Мнениеот phobike » Пон Сеп 09, 2013 6:14 pm

Като собственик на такава вилка мога да ти кажа че работата е страхотна! но като се разлуфти или протече си прецакан поради простата причина че в България не се внасят втулки и семеринги. Това е като цяло за този модел вилка! А специално за тази не бих я взел защото има свинска опашка на единия стеншън която много хора слагат за да виждата до къде им се сгънала вилката на някой скок ( което само по себе си е пълна простотия ). Тази свинска опашка дори и все още да не е направила изтъркване на покритието на стеншъна е допринесла доста за скорошното изтъркване. А като изтъркаш стеншъна става лошо защото започва да тече а както можеш да се досетиш и стеншъни нови няма да намериш а по разни сайтове изллизат към 300 лева! Така че сам си прецени :beer:
phobike

Рейтинг: 1138

Мнениеот moridinbg » Вто Сеп 10, 2013 2:23 am

На мен ми изглежда като гумен О-пръстен. Защо да е простотия? Целта не е да гледаш колко е сгънала след скок (?!), а колко сгъва като цяло при различни степени на ребаунд, компресия и налягане. Неоценимо за финна настройка. Аз дори обмислям да си сложа втори О-пръстен, за директно сравнение между 2 различни настройки. Новите фоксове и рокшоксове са фабрично с О-пръстен (при шоксовете - червен (: )
Дори да е опашка съм сравнително скептичен до колко пластмасовата опашка може да протрие анодизиран алуминии.
Аватар
moridinbg

Мнениеот dablu » Вто Сеп 10, 2013 7:54 am

moridinbg написа:На мен ми изглежда като гумен О-пръстен. Защо да е простотия? Целта не е да гледаш колко е сгънала след скок (?!), а колко сгъва като цяло при различни степени на ребаунд, компресия и налягане. Неоценимо за финна настройка. Аз дори обмислям да си сложа втори О-пръстен, за директно сравнение между 2 различни настройки. Новите фоксове и рокшоксове са фабрично с О-пръстен (при шоксовете - червен (: )
Дори да е опашка съм сравнително скептичен до колко пластмасовата опашка може да протрие анодизиран алуминии.

Да но пръстените са гумени при RockShox... То тая вилка има леко изтъркване долу и на двата стеншъна.. Но както казваш една свинска опашка нищо не може да направи. Пфф като видя някоя друга деруга и се разколебавам дали да я взема...
dablu

Мнениеот moridinbg » Вто Сеп 10, 2013 11:50 am

Обявата е с неработещи линкове и не може да се види. Протрит стеншън само по себе си е зле, защото освен да се протрива още повече, друго няма да се променя при него, а води до изтичащо масло.
Деругата е също толкова, че и по-зле. Дере прахоуловителите и вкарва прах и кал вътре в бутуша. Бяга
Аватар
moridinbg

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд