Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот bio » Сря Сеп 18, 2013 5:58 pm

df0rmati0n написа:Може ли да ми предложите курбели и средно движение на приемливи цени? Искам да сменя фабричните на моят Sprint Apolon 2012. Целта ми е да минимизирам усилието при педалиране.

кое да минимазираш ?!? може да има осезаема разлика в теглото, но няма да намалиш и без това пренебрежимите загуби в средното и триенето на веригата във венците. ако търсиш по-добри предавателни числа това е друга бира. по-малък венец от 22 мисля, че няма ...
кажи какво точно искаш, за да ти се даде правилен отговор и да не гадаем ?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот mohaha » Сря Сеп 18, 2013 6:09 pm

Някой може ли да ми препоръча грес за вилка? Вилката е Duro D. Задължително ли е да купувам специализирана или може и с обикновена на калциева основа?
mohaha

Рейтинг: 1200

Мнениеот vla40 » Чет Сеп 19, 2013 12:27 am

http://www.cyclingdeal.com.au/buy/wellg ... pair/MT-10 Някой да е виждал такова в България ?
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот msniki » Чет Сеп 19, 2013 9:16 am

За колко време се връщат пари по Paypal ?
Примерно приключен е Case-а вече.
Също ако се забавят повече от необходимото какво се прави.
Питам просто информативно.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот PtD » Чет Сеп 19, 2013 9:31 am

vla40 написа:http://www.cyclingdeal.com.au/buy/wellgo-mt-10-mountain-bike-pedal-strapless-toe-clips-pair/MT-10 Някой да е виждал такова в България ?

Aз съм ползвал такова, за месец... за всичко освен за шосе е противопоказно.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот o2Vo » Чет Сеп 19, 2013 10:39 am

msniki написа:За колко време се връщат пари по Paypal ?

Става за 2-3 дни. Все пак, ако очакваш някой да ти възстанови пари, то това няма да го направи PayPal, а трябва да го направи този който ти ги дължи, ако той не е пуснал парите обратно, те нама да се появят. То това е очевидно де, но все пак по някога някак си на човек му се губи очевидното. Не знам какъв е точно Case-а, но когато аз трябваше веднъж да връщам пари, по някаква причина, ги изпратих обратно на човека, не ми ги е изисквал PayPal. От друга страна PayPal трябва да те защити при положение, че отсрещната страна трябва да ти връща пари и не го прави, но тогава ти трябва да известиш PayPal за това, че имаш проблем. Също мисля, че е от значение как са изпращани парите, но там вече не съм много наясно, коя опция каква сигурност ти дава.
o2Vo

Рейтинг: 1240

Мнениеот rock » Чет Сеп 19, 2013 10:49 am

paypal изобщо не зависи от волята за връщане на пари на виновната страна. При решаване на спора в твоя полза, парите ,които са блокирани ти се привеждат автоматично. Друг е въпросът, че банковата обработка отнема няколко дни.
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот sasho_bmx » Чет Сеп 19, 2013 7:13 pm

Откъде мога да намеря лепенки за марзочи 66 2009 с черни ботуши ?
sasho_bmx

Рейтинг: 1160

Мнениеот hijacked08 » Чет Сеп 19, 2013 7:19 pm

Някой карал ли е такъв ротор и какви отзиви може да даде? : http://superstar.tibolts.co.uk/product_ ... ugb24193n4
Аватар
hijacked08

Рейтинг: 1045

Мнениеот hitar_potter » Чет Сеп 19, 2013 8:56 pm

vla40 написа:http://www.cyclingdeal.com.au/buy/wellgo-mt-10-mountain-bike-pedal-strapless-toe-clips-pair/MT-10 Някой да е виждал такова в България ?

В Decathlon има велосипеди с такива педали и съответно такива педали (даже май и самата приставка). Можеш да идеш там и да пробваш как е..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот msniki » Чет Сеп 19, 2013 9:03 pm

o2Vo написа:

Става за 2-3 дни. Все пак, ако очакваш някой да ти възстанови пари, то това няма да го направи PayPal, а трябва да го направи този който ти ги дължи, ако той не е пуснал парите обратно, те нама да се появят. То това е очевидно де, но все пак по някога някак си на човек му се губи очевидното. Не знам какъв е точно Case-а, но когато аз трябваше веднъж да връщам пари, по някаква причина, ги изпратих обратно на човека, не ми ги е изисквал PayPal. От друга страна PayPal трябва да те защити при положение, че отсрещната страна трябва да ти връща пари и не го прави, но тогава ти трябва да известиш PayPal за това, че имаш проблем. Също мисля, че е от значение как са изпращани парите, но там вече не съм много наясно, коя опция каква сигурност ти дава.

Мерси за отговора.
Case-a е приключен в моя полза.
Не си получих вилката 3 седмици... логично да спра да говоря с продавача и да се вдигнат нещата към Paypal.
Просто на 5-ти последно писаха че парите ще са изпратени като Case-a приключи на 3-ти. Но ги няма парите още.
Затова зададох въпроса.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот kobso1245 » Чет Сеп 19, 2013 10:04 pm

msniki написа:
o2Vo написа:

Мерси за отговора.
Не си получих вилката 3 седмици... логично да спра да говоря с продавача и да се вдигнат нещата към Paypal.
Просто на 5-ти последно писаха че парите ще са изпратени като Case-a приключи на 3-ти. Но ги няма парите още.
Затова зададох въпроса.

При мен се получи така, че нещо не можахме да се разберем с продавача(некви потвърждения искаше, а аз отказах) и реално отне 2 дена да ми се преведат пак в картата.
14 дена нещо множко ми се виждат...
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот dviktor » Пет Сеп 20, 2013 9:15 am

Решил съм да направя малко подобрение по колелото, става дума за Drag ZX4.
Сега съм със следните компоненти:
- Команди: Shimano Altus SL-M310, с 24 скорости
- Преден дерайльор: Shimano FD-M190
- Заден дерайльор: Shimano Аcera RD-M360 SGS
- Курбел: Shimano FC-M171, 42/34/24 зъба, 170 мм
- Венец касета: Shimano CS-HG31-8, 11-32 зъба

Искам да сменя всичко с нещо по качествено. Честите ще се поръчват от http://www.bike-discount.de
Набелязал съм следните компоненти:
- Deore Gear Shifters Set Rapidfire SL-M590
- Deore Front Derailleur FD-M590 Top Swing
- Deore Rear Derailleur RD-M592 SGS
- Crankset FC-M430 square-cut 44-32-22 175mm
- Deore Cassette 9-speed CS-HG50 11-32

Какво е вашето по компетентно мнение по въпроса и дали ще станат частите, които съм набелязал?
YT JEFFSY Pro 29 - GHOSTSHIP GREEN
Аватар
dviktor

Рейтинг: 1309

Мнениеот bio » Пет Сеп 20, 2013 10:10 am

@dviktor
Виж първо аз съм голям фен на 8-те скорости.
Нямам представа защо искаш да се отървеш от тях ?!? Само ще ти кажа, че може да караш 8-скоростна касета и 8-скоростна верига с 9-скоростни дерайльори/курбели, най-малко ще си спестиш едни команди 37,90 по-малко.
Друго цените:
- Deore Gear Shifters Set Rapidfire SL-M590 - 37,90
- Deore Front Derailleur FD-M590 Top Swing - 16,90
- Deore Rear Derailleur RD-M592 SGS - 32,30
- Crankset FC-M430 square-cut 44-32-22 175mm - 27,90
- Deore Cassette 9-speed CS-HG50 11-32 - 16,90
до тук - 131.9 евро
отделно ще ти трябва задължително верига 9,95, трябват ти и ново средно мин. 6,90 (старото трябва да е с дължина 122.5 mm, а на теб ти трябва 113 mm). масрафа излиза около 150 евро.
за 200 евра може да си вземеш новата или старата група DEORE 3x10.
мен ако питаш курбелите, които си харесал .... има и по-добри решения от тях.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот dviktor » Пет Сеп 20, 2013 10:30 am

Благодаря, не съм решил на 100% дали да са съм с 8 или 9 скорости, просто видях че задният Deore Rear Derailleur RD-M592 SGS е за 9, ако остана на 8 си прав, че няма да сменям командите или поне ще взема едни Alivio.
Вече 200 евро ми идват малко над парите, които съм намислил да давам. Но нищо не се знае де :D
YT JEFFSY Pro 29 - GHOSTSHIP GREEN
Аватар
dviktor

Рейтинг: 1309

Мнениеот o2Vo » Пет Сеп 20, 2013 10:37 am

msniki написа:
o2Vo написа:

Мерси за отговора.
Затова зададох въпроса.

Мисля, че от PayPal ще ти отговорят, ако директно им отправиш точно този въпрос ( ако не си го направил вече ), за колко време ти се възстановяват парите след приключване на случая в твоя полза и че съответно ти още не си ги получил, макар случая да е приключен преди 14 дни.
o2Vo

Рейтинг: 1240

Мнениеот hijacked08 » Съб Сеп 21, 2013 5:49 pm

Така...Откакто си сложих задна спирачка elixir 5 2013 чисто нова с диск HS1 се усеща нещо като престъргване при спиране...от какво може да е,дали от накладките или просто трябва да се разработят още ? Карани са не повече от 5часа общо :) :dontknow:
Аватар
hijacked08

Рейтинг: 1045

Мнениеот troll4et0 » Пон Сеп 23, 2013 3:52 pm

hijacked08 написа:Така...Откакто си сложих задна спирачка elixir 5 2013 чисто нова с диск HS1 се усеща нещо като престъргване при спиране...от какво може да е,дали от накладките или просто трябва да се разработят още ? Карани са не повече от 5часа общо :) :dontknow:

Нормално е и моите така чат-пат се обаждат :D

Някой знае ли дали следното животно http://screambikes.eu/bg/diskovi-spirac ... -rt64.html е съвместимо със спирачки Avid Juicy 3?
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот kobso1245 » Пон Сеп 23, 2013 4:41 pm

troll4et0 написа:
hijacked08 написа:Така...Откакто си сложих задна спирачка elixir 5 2013 чисто нова с диск HS1 се усеща нещо като престъргване при спиране...от какво може да е,дали от накладките или просто трябва да се разработят още ? Карани са не повече от 5часа общо :) :dontknow:

Някой знае ли дали следното животно http://screambikes.eu/bg/diskovi-spirac ... -rt64.html е съвместимо със спирачки Avid Juicy 3?

То по-скоро зависи от типът накладки, но предполагам, ако са органични, не би имало проблем.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот VaskoM » Пон Сеп 23, 2013 6:13 pm

Въпросът ми не е кратък, за което се извинявам. Как се поддържа вилка Rock Shox от по-ниските класове - като XC 30, с която се сдобих преди два месеца. Трябва ли да пръскам стеншъните с някаква силиконова смазка преди каране или просто я карам на някаква профилактика в сервиз (предполагам веднъж в годината) където да я отварят и да я почистват. Само да вметна, че не карам толкова много. Откакто съм я взел най-много 100 километра да съм направил с нея.
VaskoM

Мнениеот downhillman » Пон Сеп 23, 2013 6:18 pm

Продадох си вилката с конуса и не искам да си взимам нови чашки . Има ли възможност да си взема само конус , да ли ще пасне на моите чашки ? Моите мисля че са на VP
I don't need to get alive, I'm a gamer I have lots of lives
Аватар
downhillman

Рейтинг: 1226

Мнениеот raptor1987 » Пон Сеп 23, 2013 7:51 pm

@downhillman Имах подобен проблем.Посъветваха ме да търся в сервизите ако имат някой изостанал от някоя смяна.(При мен не даде резолтат)
Извадих късмет, че конуса на най обикновенни чашки от 5лв. е едно към едно с моя, обаче ти казваш, че си го продал с вилката, което е малко проблем, защото нямаш база за сравнение.
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 23, 2013 9:11 pm

downhillman написа:Продадох си вилката с конуса и не искам да си взимам нови чашки . Има ли възможност да си взема само конус , да ли ще пасне на моите чашки ? Моите мисля че са на VP

Можеш ли да помолиш човекът, който ти е купил вилката, да ти прати просто конуса обратно, след като го избие?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот jamesbond7 » Вто Сеп 24, 2013 3:41 pm

Пред дилема съм.Карал най-обикновено колело с мека рамка.Седалката ми е и тя най-обикновена но ми е доста неудобна.Поразчетох и поразгледах дооооста сайтове и попаднах на нещо евтинко http://prodavalnik.com/sedalka-za-velos ... -i27071549 Цената е 15лв след уговорка,доставка няма да има понеже съм от Варна.Така...никога не съм карал гел седалка,така че удобна ли ще е при положение че съм около 170 см и около 65кг? Кара се основно градско и от време на време по разни пътечки.Бюджета е макс 20 лв за качествено(колкото и смешно да е).
jamesbond7

Мнениеот uBaH » Вто Сеп 24, 2013 3:48 pm

Само Д-то ти може да каже дали му е удобна ;) При седалките, важи правилото, че докато не пробваш, няма как да разбереш дали ти пасва.
Аз за три години смених 6 или 7 седалки, от 30-тина до 160 лв. и пак не мога да кажа, че съм намерил удобната за мен.
Аватар
uBaH

Мнениеот jamesbond7 » Вто Сеп 24, 2013 3:59 pm

uBaH написа:Само Д-то ти може да каже дали му е удобна ;) При седалките, важи правилото, че докато не пробваш, няма как да разбереш дали ти пасва.
Аз за три години смених 6 или 7 седалки, от 30-тина до 160 лв. и пак не мога да кажа, че съм намерил удобната за мен.

М да,в доста от темите изчетох това?!Добре а какъв е модел на тази седалка поне под selle royal dot в нета поооочти нищо не излиза?А и 1 супер тъп въпрос....какъв трябва да е ъгъла или както там се нарича на монтаж на седалката за мъж?Карам с набито до долу колче ако има това някакво значение.
jamesbond7

Мнениеот troll4et0 » Вто Сеп 24, 2013 7:34 pm

kobso1245 написа:
troll4et0 написа:

То по-скоро зависи от типът накладки, но предполагам, ако са органични, не би имало проблем.

Еми органични са,но се чудя дали съвместимостта няма нещо общо с формата на накладките и самите спирачки,знам ли :dontknow:
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 24, 2013 10:06 pm

jamesbond7 написа:
uBaH написа:Само Д-то ти може да каже дали му е удобна ;) При седалките, важи правилото, че докато не пробваш, няма как да разбереш дали ти пасва.

М да,в доста от темите изчетох това?!Добре а какъв е модел на тази седалка поне под selle royal dot в нета поооочти нищо не излиза?А и 1 супер тъп въпрос....какъв трябва да е ъгъла или както там се нарича на монтаж на седалката за мъж?Карам с набито до долу колче ако има това някакво значение.

Не си набивай до долу колчето, а го вдигни на правилната височина. Седалката трябва да е хоризонтално разположена - нито с твърде вирнат „нос“, нито с твърде спуснат. Ако височината на седалката ти е правилно настроена, то практически няма да можеш да стъпваш с двата крака на земята, а като стъпиш с пета върху педала, в най-долното положение на курбела, кракът ти ще е почти изпънат. Относно седалките с гел, т.е. „меките седалки: Твърди се, че меките седалки са доста по-неудобни, акоо караш продължително време. Моите впечатления са същите - ако караш кратко, меката седалка е много удобна, ако караш цял ден, започва да причинява някакъв дискомфорт. Но ако не караш повече от 2-3-4 часа, можеш да си купиш и мека седалка.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот kaliakrata » Пет Сеп 27, 2013 7:30 pm

Някой знае ли как мога да махна малките деружки по плаката на маската ми... ? Благодаря предварително... :beer:
kaliakrata

Рейтинг: 1198

Мнениеот Raider-krr » Пет Сеп 27, 2013 7:37 pm

С полираща паста да стъкло. :beer:
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум