Избор на байк за downhill (твърдак) Помощ !

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на байк за downhill (твърдак) Помощ !

Мнениеот D1D2 » Сря Сеп 04, 2013 6:13 pm

Здравейте! Бих искал да ви попитам какъв байк би било добре да си взема с бюджет от около 1000 лева за downhill.Смисъл какъв да бъде сглобен или нов, но с подобрения (да купя по-добри части). Чувал съм за drag climber, че става, но искам вашите мнения. Висок съм 178 и тежа 60 килограма. Благодаря предварително !
D1D2

Рейтинг: 1200

Re: Избор на байк за downhill (твърдак) Помощ !

Мнениеот forgetit » Пет Сеп 06, 2013 3:12 pm

С посочения от теб бюджет, мисля че ще си вземеш нещо прилично, но не ново, а на старо. А и защо твърдак? Посъбери още пари и си купи нещо, което наистина ще е предназначено за downhill. Drag Climber не е рамка за downhill. Можеш да разгледаш рамките на evil и ns (за други не се сещам сега), но тези двете фирми правят наистина много качествени рамки.
forgetit

Мнениеот hrisko » Съб Сеп 14, 2013 3:02 pm

forgetit написа: А и защо твърдак?

защото с бюджет от 1000 лв. не може да си купи качествена мекица за спускане пък било то и втора ръка , има много изписано по този въпрос във форума :eek3:
относно автора ... хубаво си се насочил към твърдак , но нов няма да ти върши работа за спускания , а ако тръгнеш да сглобяваш само за рамка ще хвърлиш около 300-400 лв. Искам да кажа да разгледаш обявите във форума или като цяло търси нещо втора ръка ( от време на време излизат хубави оферти за твоя бюджет ) ! От друга страна ако събереш още 300 лв. ето това е горе долу добра оферта и ще ти върши работа за спускания http://www.sportdelivery.com/bg/product ... -2013/12-- . Дано съм ти помогнал . Поздрави ! :beer:
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот kobso1245 » Съб Сеп 14, 2013 3:47 pm

hrisko написа:
forgetit написа: А и защо твърдак?

защото с бюджет от 1000 лв. не може да си купи качествена мекица за спускане пък било то и втора ръка , има много изписано по този въпрос във форума

Айде да не може.......
Може, но не и от БГ.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот Rider-BG-DH » Сря Сеп 18, 2013 9:18 am

ПОмош ?

Здравей те предварително се извинявам за правописните грешки бързам.

Какво колело да си взема за сега съм се спрял на Drag C1 PRO 2013 ще карам Down Hill знам, че това колело не е за това а е за Durt Jump, но е здрав твърдак. Каква вилка да и сложа ? Колко Вход мога да и сложа чувал съм за нещо от сорта на 130 мм 150мм максимално. Не искам да и сложа някоя голяма като 170 180 да ме е страх да се движа и да учаквам всеки мумент да се счупи. Ще Карам основно DH и тук там да сачам по 1 метър макс но дали ще издържи рамката за парите си е здрава. Карам Екстремно и много обичам да скачам. Мисля да и сложа курмило 80мм или 75мм и хидавлики ако та искам мнението ви искам твърдак за Спускане и скоципомагайте до 200 лв рамка. До сега карам Interbike Ritmo 24inch но съм му направил малат кунинг сложил съм му кормило 60мм и вилка 110мм трърдак е тежи неповече от 8 кг цялото колело от аломини е но ми е малко 50 кг съм и съм 170 чакам мнения за рамка и вилка.

П.С. Крам Ц1-то на приятел и скачам от 80 см с него без грешка.
Rider-BG-DH

Рейтинг: 1020

Мнениеот forgetit » Сря Сеп 18, 2013 11:16 am

Виж в пазара. Може да намериш по-хубава рамка до 200 лева.
forgetit

Мнениеот kobso1245 » Сря Сеп 18, 2013 12:44 pm

Аз нещо не разбрах-за цяло колело ли става въпрос или само за рамка?
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот msniki » Сря Сеп 18, 2013 1:44 pm

Rider-BG-DH написа:ПОмош ?

Здравей те предварително се извинявам за правописните грешки бързам.

Какво колело да си взема за сега съм се спрял на Drag C1 PRO 2013 ще карам Down Hill знам, че това колело не е за това а е за Durt Jump, но е здрав твърдак. Каква вилка да и сложа ? Колко Вход мога да и сложа чувал съм за нещо от сорта на 130 мм 150мм максимално. Не искам да и сложа някоя голяма като 170 180 да ме е страх да се движа и да учаквам всеки мумент да се счупи. Ще Карам основно DH и тук там да сачам по 1 метър макс но дали ще издържи рамката за парите си е здрава. Карам Екстремно и много обичам да скачам. Мисля да и сложа курмило 80мм или 75мм и хидавлики ако та искам мнението ви искам твърдак за Спускане и скоципомагайте до 200 лв рамка. До сега карам Interbike Ritmo 24inch но съм му направил малат кунинг сложил съм му кормило 60мм и вилка 110мм трърдак е тежи неповече от 8 кг цялото колело от аломини е но ми е малко 50 кг съм и съм 170 чакам мнения за рамка и вилка.

П.С. Крам Ц1-то на приятел и скачам от 80 см с него без грешка.

Здравей!
Тей като всичко което прочетох до сега е трагедия.
Малко да помогна :
Ц1-то като цяло не е добър избор. Тей като качеството на изработка е лошо, заради ниската цена.
Но като за начинаещ ще ти е добре.
"Вход " не можеш да сложиш на рамката.
Вилка за тази рамка до 140-150 мм ход максимум.(препоръчителен до 130 мм).
Като зависи и как караш. Ако скачаш на равно повечко, слагаш по малка вилка за да запазиш рамката.
Ако караш по пътеки, дори с по голяма вилка няма да имаш проблем.
Фактически ти си лек, трудно ще спукаш някоя рамка.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот Rider-BG-DH » Сря Сеп 18, 2013 7:50 pm

Мерси искам да питаам за някоя др рамка ?
Но да е твърдак неми пробутвайте мекици вече мисля че несъм начинаеш над 50 пъти съм се спускал с колелото ми само с 1 поражение.. Искам рамка на която мога да сложа 150 170 мм вилка ида исдържа и да я вкарвам на макс на един фр е със 160 и си я вкарва до краи предложете рамка за ДХ и малко скоци
Rider-BG-DH

Рейтинг: 1020

Мнениеот msniki » Чет Сеп 19, 2013 9:32 am

Rider-BG-DH написа:Мерси искам да питаам за някоя др рамка ?
Но да е твърдак неми пробутвайте мекици вече мисля че несъм начинаеш над 50 пъти съм се спускал с колелото ми само с 1 поражение.. Искам рамка на която мога да сложа 150 170 мм вилка ида исдържа и да я вкарвам на макс на един фр е със 160 и си я вкарва до краи предложете рамка за ДХ и малко скоци

Разтегливо понятие имат хората за спускането.
Може да си карал по пътеки без нито един камък, корен или скокче(гап). Да си мислиш че не си начинаещ, а да караш по утъпкани пътечки, просто това не е Downhill. По бих казал че прилича на разходки в гората.
Мисля че това се отнася за теб, съдя по правописа ти и начина на изразяване.
Извини ме, ако съм в грешка.
Он:
Рамка : Ns Surge, core, bitch. Dartmoor hornet(масово на мода) и т.н.
Ще "издържи" всяка една от рамките които съм посочил.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд