от compira » Съб Сеп 28, 2013 10:42 pm
Здравейте, дойде време и аз да ми изкажа малкото и съсем скорошен опит по темата. Днес по време на сутрешното кафе изчетох цялата тема, изгледох 3-4 клипчета и вече чаках с нетърпение да започна (имах друга работа перз деня и чак следобед се освободих). Първо започнах с демонтаж и оглед на, шините и вътрешните гъми които бяха на колелото. Първо за гумите: и двете бяха с боза на Stan и противно на мненията систематаси работи и си пази от пробойни, но ми направи впечатнение размера на топчето което се беше образувало вътре (същото като обсъжданото по-гое в темата). В едната гума евтина китайка (не като тези които могат да ви обслужат) то беше доста по-голямо, а в другата Geax то беше пренебрежимо. И двете гуми са пълнени по едно и също време. Тук явно доста повечето талк в китайката е допронесъл за това, а от това следва, че трябва доста добре да се мият гумите преди преработката. Резултата от огледа показа подбиване и на задната капла което изравни резултата... вече и двете са изправяни. Това за щастие не повлия на резултата.
Та след началния оглед пристъпих към действие. Нещата се случиха в следния ред:
– отстраняване на стария бандаж
– изправяне на подбитости и леко поизправяне на каплите.
– измиване (с четка) и подсушаване на каплите
– навиване на черна изолационна лента Tesa 2+ слоя
– монтиране на 20" гума (след леко надуване)
– разрязване на през средата (по делителната линия)
- обръщане по каплата и старателно изниване в банята
– монтиране на гумата (с повечко усилия, но без щанги)
- забърсване нс бордовете с гъба със сапунена вода
– издуване с компресор (малък, безкамерен, китайска трагедия с марка ОК... странно, но върши работа) на 3,5 бара
- след 2-3 мин спадане
– наливане на бозата (на Stan)
– напомпване на ново до 3,5 бара
– разклащане и превъртане (абе по–подробно клипчетата ой youtube... комбинация от всички видяни действия)
– проверка със сапънената вода и гъбичката
– измиване и изрязване на излишната част от "бандажа"
– спадане до по-ниски налягания 1,6-1,8 бара
– честито ПИчелите безкамерни гуми (и бира разбира се)
Участниците в манипулацичта са:
1) шина DT Swiss 445D, гума Schwalbe Nobby Nic Snakeskin 2.25, "бандаж" евтина китайка 20"+ лента Tesa, течност Stan 90-100мл
2) шина DT Swiss 445D, гуна Geax Barro Mountain 2.3 TNT, "бандаж" Kenda 20" + лента Tesa, течност Stan 90-100мл
И в двата случая успех от първия път. Не мога да не отбележа, че Qeax-а като го надух без боза направо си залепи и не издишаше от никъде (проверка със сапунена вода и гъбичка).
Тегловния резултат е ~150 грама наголу на колело.
Като поведение на колелото след краткия 5-10 мин тест е малко по-лекото му развъртне и по–меката возия заради по–ниското налягане.
Успех на всички които им предстои... струва си!
Благодарско на всички които ме надъхаха с постовете си!