Съвет за RAM!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Съвет за RAM!

Мнениеот kobso1245 » Пон Сеп 16, 2013 10:28 pm

Tonkataa написа:
kobso1245 написа:
Tonkataa написа:Хората ти дават съвети ти пак си знаеш твоята и казваш, че не караш само в града . Дебелоглав си първо търсиш съвет после спориш и не се вслушваш в съветите, които ти дават. И аз ти го казвам че по доброто решение е ндурото

С тая вилка ендурото според мен въобще не е решение.

Ако се обадиш примерно в трурайдърс все ще измислят нещо и ще може да се сложи друга вилка вместо тази ...

Аз принципно бих помислил и върху това http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=336 .
Цената наистина не е зле, доста хора съм виждал да спускат с такава рамка, също така вилката поне е с проходна ос.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 10:41 pm

kobso1245 написа:
Tonkataa написа:...ако си от София-отиди до БАС(True Riders)...

Не съм от СОФИЯ-Аз съм от Пловдив по далече.
Последна промяна nikar222 на Пон Сеп 16, 2013 11:02 pm, променена общо 2 пъти
nikar222

Рейтинг: 1065

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 10:47 pm

За мен RAM 4X не е добър избор,защото не понася достатъчно ход,без да пренапрягам челото а и е Ориентирана към 4X/DJ/Street(повечето СПУСКАЩИ се,а не СКАЧАЩИ и ФР Каращи сигурно са леки(60-65,66 кг))Аз не карам само ДХ,а ФР и лек ДХ.Геометрията за спускане сигурно е добра,но за ФР-съмнявам се.Повярвай ми ЩЕ Я ПУКНА.Ако ще е Твърдак(но не се клоня много към тази идея) ще е или NS Surge,или NS Bitch,или Dartmoor Hornet.За други рамки не знам много,а за тези трите съм чел доста добри и похвални отзиви.Също така препоръчителното изплзване е ФР/ДХ или АМ.

За друго не се сещам.Добре тогава щом РАМ НДУРО е по-здраво,колко ХОД(отпред и отзад) и Дължина на Шока е максимума,за да може да се кара без да се пукне или огъва рамката.Ако има известен максимум пишете.
nikar222

Мнениеот TheUndertaker » Вто Сеп 17, 2013 7:57 am

nikar222 написа:
kobso1245 написа:
Tonkataa написа:...ако си от София-отиди до БАС(True Riders)...

Не съм от СОФИЯ-Аз съм от Пловдив по далече.

Ми тогава отиваш при Чачо на Руски или Богдан на Македония и ги питаш какво могат да ти предложат и двамата продават Рам, имат и други неща .... идеята ти като цяло и изискванията ти са много изключващи се .. така че иди на място и разгледай на живо.
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот kobso1245 » Вто Сеп 17, 2013 9:47 am

Като ти гледам изискванията-най-добре се оглеждай за нещо втора ръка.
Или наистина отиди, кажи за какво ще го използваш и могат да ти предложат нещо. Въпеки че доколкото знам цените на ДХ мекиците са много над 2к нови, но все пак...
kobso1245

Мнениеот Tonkataa » Вто Сеп 17, 2013 10:40 am

nikar222 написа:За мен RAM 4X не е добър избор,защото не понася достатъчно ход,без да пренапрягам челото а и е Ориентирана към 4X/DJ/Street(повечето СПУСКАЩИ се,а не СКАЧАЩИ и ФР Каращи сигурно са леки(60-65,66 кг))Аз не карам само ДХ,а ФР и лек ДХ.Геометрията за спускане сигурно е добра,но за ФР-съмнявам се.Повярвай ми ЩЕ Я ПУКНА.Ако ще е Твърдак(но не се клоня много към тази идея) ще е или NS Surge,или NS Bitch,или Dartmoor Hornet.За други рамки не знам много,а за тези трите съм чел доста добри и похвални отзиви.Също така препоръчителното изплзване е ФР/ДХ или АМ.

За друго не се сещам.Добре тогава щом РАМ НДУРО е по-здраво,колко ХОД(отпред и отзад) и Дължина на Шока е максимума,за да може да се кара без да се пукне или огъва рамката.Ако има известен максимум пишете.

Купи си едно балканче и си го карай няма да имаш никакви проблеми ;)
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот nikar222 » Вто Сеп 17, 2013 10:47 am

TheUndertaker написа:
nikar222 написа:
kobso1245 написа:
Tonkataa написа: Ми тогава отиваш при Чачо на Руски или Богдан на Македония и ги питаш какво могат да ти предложат и двамата продават Рам, имат и други неща .... идеята ти като цяло и изискванията ти са много изключващи се .. така че иди на място и разгледай на живо.

Пловдив не го познавам,но ще се отиде по някое време,защото сега не мога.Същевременно ще разглеждам пазара за нещо подходящо. :magnify:
nikar222

Мнениеот nikar222 » Вто Сеп 17, 2013 10:53 am

Tonkataa написа:Купи си едно балканче и си го карай няма да имаш никакви проблеми ;)

:mad: :kaioken: :nonono:

Много смешно.
nikar222

Мнениеот nikar222 » Вто Сеп 17, 2013 11:01 am

В ,,Продавам" има един RAM DHX.Тази рамка подходяща ли ще е за скокове и дропене,градски ФР и леко спускане(с тези части).Няма да мога да сменям части затова с тези части ще бъде ли подходящо за това,което написах по-горе.

viewtopic.php?f=16&t=145902
nikar222

Мнениеот kobso1245 » Вто Сеп 17, 2013 11:02 am

nikar222 написа:В ,,Продавам" има един RAM DHX.Тази рамка подходяща ли ще е за скокове и дропене,градски ФР и леко спускане(с тези части).Няма да мога да сменям части затова с тези части ще бъде ли подходящо за това,което написах по-горе.

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=145902

Добре бе, да му се, какво, по дяволите е градски ФР????
Ами като го гледам тая вилка май му идва късичка(все пак принципно се кара с двукоронни), та не знам..
Иначе рамката си е здрава.
kobso1245

Мнениеот nikar222 » Вто Сеп 17, 2013 1:58 pm

Еми попринцип е Urban Freeride.
Виж този линк за да придобиеш представа.Малко е старо,но тогава беше популярно.Мене ме кефи и също така нямам много възможности.

http://www.youtube.com/watch?v=ALcnU77VWGs
nikar222

Мнениеот An1MaL » Вто Сеп 17, 2013 6:11 pm

РАМ, не си купувай!
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот BeezyJay » Сря Сеп 18, 2013 4:42 pm

Като не ти харесват отговорите, защо питаш? :rofl:
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Мнениеот nikar222 » Сря Сеп 18, 2013 10:36 pm

Да не си купувам РАМ по принцип или в слачая?
nikar222

Мнениеот hrisko » Съб Сеп 21, 2013 10:46 pm

брат , не се засягай ама хем питаш тука във форума да ти дадем съвети , хем си знаеш твоето си и не искаш да се вслушаш в съветите на другите . :nono:
относно темата ти :
1) за 2000 аз бих се насочил към нов твърдак ( ако ще е от България ) или на 2ра ръка мекица ( ако ще е от чужбина ) , но понеже не ти се занимава с парични преводи и т.н. те съветвам да се насочиш към твърдак .
2) много хора в България се насочват към твърди рамки за дрът джъм ( заради липса на пари и това е разбираемо ) , но ако купиш добра рамка можеш съвсем спокойно да си я ползваш за твоите пътеки и така любимите ти стълби .
3) с хубава 100 мм. вилка можеш да правиш неподозирани неща , стига да знаеш как се използва правилно .
4) почти на 100% съм сигурен , че каквото и колело да си купиш , не след дълго ще започнеш да му намираш недостатъци и ще започнеш да го подобряваш ( да сменяш всякакви части и чаркове , само и само за да стане колкото се може по-добро колелото )
5) http://www.sportdelivery.com/bg/product ... -2013/12-- това е моето предложение към теб
Успех с избора ! :beer:
П.С. за напред вслушвай се в това което ти казват хората , особено щом ти ги молиш за съвет ;)
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот msniki » Нед Сеп 22, 2013 8:48 am

WhiteBoy написа:Рамката въобще не е за спускане. Март месец си купих такава рамка и след месец-два разбрах, че въобще не става за спускане. Преди седмица я смених и сега си джиткам клаймбъра и нямам никакви проблеми, за което те съветвам да си караш твърдака и да не се занимаваш с евтини мекици. Това е рамка за планината. Да ти е меко на дупето и същевременно да може да ти е долу горе лесно да въртиш нагоре.

Сава не че нещо но даваш съвети, пък не караш спускане. Само из града каране, някси не се доближава до това.
Пък другите които ърбан фр си мислят да карат, нека да опитат. Често такъв тип каране води до Спешното.
Карах и такъв стил и мога да кажа от опит.
Он:
Автора за 2000 лв 2-ра ръка може да сглобиш нещо като Giant glory Dh/fr.
Което е доста по здраво от Рам ФР/dhx и прочие.
Разликата е огромна.
На рам окачването блокира при спирачки, На giant-a въобще не блокира.
Накратко измислена рамка е Glory-то, докато от Рам-а има какво да се желае.
Може да се намери за 800 лв рамката и шок, вилка 400-500 лв. Капли 200 лв и т.н.
Ще се получи доста по сполучливо колело .
Надеждно, здраво и работещо окачване и рамката не усуква. За разлика от Рам-овете.
Надявам се да съм те насочил към правилния избор.
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот nikar222 » Вто Сеп 24, 2013 11:24 pm

hrisko написа: с хубава 100 мм. вилка можеш да правиш неподозирани неща , стига да знаеш как се използва правилно

За друга освен DURO DJ не се сещам.Може да купя някакъв U-Turn и да го държа на около 100 ход,но не знам дали е добра идея(вилката да седи само на 100 ход дълго време).Може да си купя BITHC или SURGE,но засега нищо.Като се съберат пари тогава ще се планира доста по-подробно.
nikar222

Мнениеот nikar222 » Вто Сеп 24, 2013 11:32 pm

[/quote]Сава не че нещо но даваш съвети, пък не караш спускане. Само из града каране, някси не се доближава до това.
Пък другите които ърбан фр си мислят да карат, нека да опитат. Често такъв тип каране води до Спешното.
Карах и такъв стил и мога да кажа от опит.
Он:
Автора за 2000 лв 2-ра ръка може да сглобиш нещо като Giant glory Dh/fr.
Което е доста по здраво от Рам ФР/dhx и прочие.
Разликата е огромна.
На рам окачването блокира при спирачки, На giant-a въобще не блокира.
Накратко измислена рамка е Glory-то, докато от Рам-а има какво да се желае.
Може да се намери за 800 лв рамката и шок, вилка 400-500 лв. Капли 200 лв и т.н.
Ще се получи доста по сполучливо колело .
Надеждно, здраво и работещо окачване и рамката не усуква. За разлика от Рам-овете.
Надявам се да съм те насочил към правилния избор.
:beer:[/quote]

Видях го този Giant-по-добре от RAM,но не съм сигурен дали бюджета ми ще е достатъчно близо до 2000 хиляди.Няма да сглобявам,защото нямам достатъчно познания,а в сервиз ще ми вземат умопомрачителна сума пари,пък може и да откажат.
Чесно казано за сега оставям само ще наблюдавам форума и пазара,но и ще чета подрабности докато се съберат пари.
:wavey:
nikar222

Мнениеот hrisko » Сря Сеп 25, 2013 8:33 am

nikar222 написа:
hrisko написа: с хубава 100 мм. вилка можеш да правиш неподозирани неща , стига да знаеш как се използва правилно

За друга освен DURO DJ не се сещам.Може да купя някакъв U-Turn и да го държа на около 100 ход,но не знам дали е добра идея(вилката да седи само на 100 ход дълго време).Може да си купя BITHC или SURGE,но засега нищо.Като се съберат пари тогава ще се планира доста по-подробно.

не ти казвам да си останеш на 100 мм. , но на първо време ще ти върши добра работа , а и после като станеш и по-добър ( ще си събрал и пари ) може да си вземеш вилка с по-голям ход ( 160-180 мм. )
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот nikar222 » Сря Сеп 25, 2013 11:31 pm

Така или иначе ще ми трябва повече ход.Около 160 ще ми вършат работа за FR и това,което описах по-горе.
Аз няма да дропя от 10 метра.Въпреки това съм виждал(на екран) хора,които правят доста сериозен DH и доста сериозни скокове и дропове с не повече от 150 мм ход .Аз тогава ще попитам нещо несвързано:

Някой има ли опит в това? http://www.youtube.com/watch?v=ALcnU77VWGs

Извинявам се за :offtopic: ,но ще правя нещо идентично с това(макар и в началото да е на доста по-ниско ниво).
Не ми казвайте,че ще се пребия и,че няма смисъл да правя това,но искам да чуя мнения относно този,макар и остарял стил.
Ако някой има опит да пише мнение.
nikar222

Мнениеот did » Чет Сеп 26, 2013 6:35 am

nikar222 написа:Някой има ли опит в това? http://www.youtube.com/watch?v=ALcnU77VWGs

Извинявам се за :offtopic: ,но ще правя нещо идентично с това(макар и в началото да е на доста по-ниско ниво).

Ще ти трябва мнооого здрав спонсор да ти сменя често частите по колелото и тялото. Имаш ли си?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот vatakov » Чет Сеп 26, 2013 10:04 am

Прочетох темата и не се сдържах да се включа и аз. :D

Първо по темата, за да се научиш да караш така както в клипчето ти трябват години тренировки и пак не става туко така. С меко колело особено за спускане (20кг с бюджетни части) искам да те видя как правиш едно оли.

Хората ти предлагат твърдак (най-добре стоманен с около140 - 160 ход за в планината) защото с него се учи по-лесно и се правят нещата по-лесно, освен ако не искаш да се возиш на колелото и да разчиташ само на окачването че ще свърши твоята работа.

Относно, цитирам:"и съм ботъмвал 20 пъти 100 мм вилка на 60 см дроп или скок" - това означава, че нямаш техника на каране, предната гума трябва да я задържиш за да докосне земята леко та дори и с твърда вилка да си няма да е проблем и от 2 метра на равно да дропнеш, стига да знаеш как.

За да не мислиш, че само с окачване хората карат "Urban Freeride"
виж това
и това
и това

В заключение: и най-доброто колело да имаш, като не можеш да го караш няма голяма полза от него затов взимай един стоманен твърдак за целта и се учи.

Успех :beer:
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот nikar222 » Чет Сеп 26, 2013 11:59 pm

vatakov написа:да се возиш на колелото и да разчиташ само на окачването че ще свърши твоята работа.

нямаш техника на каране, предната гума трябва да я задържиш за да докосне земята леко та дори и с твърда вилка да си няма да е проблем и от 2 метра на равно да дропнеш, стига да знаеш как.

Не разчитам само на окачването.Не съм чак толкова зле,че да смятам окачването за решение на всички проблеми.

Тази техника,при която трябва да задържа предната гума,за да се приземя по-леко,съм я използвал доста пъти.Почти винаги се получава това,което трябва.Това,което ми даваш за пример за Urban Freeride,е нещо,до което може да не стигна.Факта,че го преви с BMX, може би се дължи на нещо специфично за конструкцията на BMX-са.Добре.Наясно съм и не смятам да правя извращения.Не смятам,че хората го правят с само с окачване,защото това,което ми показваш не го виждам за първи път.Смятам (ако е твърдак) да си взема някой NS Bithc или Dartmoor Hornet.Твърдака за мен не е за пренебрегване.Ако се появи мекица с прилични части и цена,няма да я подмина.Не бързам да хвана първото нещо,което видя.Не се опитвам да бъда :asshole: и да си въобразявам неща,които може да не се случат.Ще чакам.Когато се появи възможност тогава,но не пренебрегвам нито твърдака,нито мекицата.
Засега :wavey:
nikar222

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд