Fujitzo написа:viki44 написа:Благодаря за мненията ви. Относно каде ще го карам-главно из града. Но като се вземат впредвид софийските и въобще българските улици, за шосейно и дума да не става, а пък тия градските велосипеди освен, че само в града могат да се карат, малко дамска история ми се виждат, макар че си има и мъжки модели.

Напълно те подкрепям ! За града най-добрия вариант и според мен е 27.5 или 29 цола хардтейл планински велосипед , особено когато става въпрос за необходимост от честа смяна на предавки, преминаване на бордюри , паваж , разместени плочки по тротоарите, стръмни улици (като в Лозенец например, които изискват достатъчно ниска скорост) , агресивно спиране, пясък и пътеки в парковете - със всички тези неща планинския велосипед се справя по-добре от който и да е градски . Като му сложиш и по-гладки гуми и от към скорост не изостава... градските колела ми се струва че са по-скоро хипстърски вече отколкото практични.

За града-една 26-ка(а даже може и 28 от по-старите, със стоманените рамки), достатъчно евтино, за да не ти е толкова гадно, ако ти го гепят, максимално оголено(и естествено олекотено), с тънки гуми, за да въртиш по-лесно-това, според мен, е градско колело(визирам за придвижване в града).
Но все пак честито.