от vatakov » Сря Окт 02, 2013 6:38 pm
Здравей, карал съм както 15" surge така и 16" , висок съм 185см и лично карам сходна рамка 15" и ми е добре с колче 400мм за въртене. 16-ката е голяма рамка и е за хора 180 + според мене (дълга е) и няма да ти е малка в никакъв случай.
Зависи много от това каво ще правиш повече с колелото, за избор между 15" и 16".
15"
Ако повече ще скачаш, визирам DJ и спускането ти е приоритет, по-малката рамка е по-пъргава, по-къса и съответно има повече място за да си "играеш" с нея и е достатъчно дълга за да ти е удобна с 400мм колче за въртене дори и с 40мм лапа, ако ли не с 50мм.
16"
Дългата рамка 16-ката съответно е малко по-стабилна за сметка на поврътливоста и мястото под теб. Ако повече ще въртиш от колкото друго, това е твойта рамка.
На мене лично ми допада повече 15-ката, а и подобна рамка съм си взел (сходна рамка 15"), така че няма да ти е малка 16"-ката а 15"-ката ще е по-поврътлива и удобна при нанадолните дисциплини, зависи какво търсиш, но и двата размера може да ти вършат работа като рамка за "всичкоправене" особено със сектора.
Послепис: ефективната горна тръба на
за Ram HT2 19" - 595mm
за Surge тя е съответно top tube effective:
M размер 15" - 591mm
L размер 16" - 610 mm
Така, че 16-ката може да ти е дори дълга.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator