Въпрос за NS Surge 16"

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за NS Surge 16"

Мнениеот uCkPeH » Вто Окт 01, 2013 4:59 pm

Здравейте, решил съм да сменя рамка РАМ НТ2 19" с NS Surge 16" защото искам нещо наистина здраво и стабилно. Хвърлил съм око и на Rockshox Sektor. Това което ме притеснява е че съм 183см висок и се чудя дали NS-a няма да ми е прекалено малък. Искам да го карам и на дълги разстояния, малко изкачвания, а не само спускания и градско. Сегашната ми рамка е перфектна за катерения. Търсих мнения на хора с моята височина с такава рамка но не намерих нищо. А нямам и къде да пробвам рамката да разбера как ще е. Някакви мнения ?
Аватар
uCkPeH

Рейтинг: 1240

Re: Въпрос за NS Surge 16"

Мнениеот errtime2010 » Вто Окт 01, 2013 7:17 pm

Аз съм със Bitch големия размер,висок съм около 178-180, при въртене просто си вдигах седалката и ми беше добре. Surge-а е с по-голям ъгъл на седалковата тръба и според мен ако си вдигаш седалката при изкачване и си я сваляш при спускане - всичко ще е ток и жица! :beer: NS Bikes правят жестоки рамки така че добър избор ! Ще пишеш после да правим изкачвания и спускания ;) ,но нека по-малко катерим! :D Успех!!!
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Re: Въпрос за NS Surge 16"

Мнениеот vatakov » Сря Окт 02, 2013 6:38 pm

Здравей, карал съм както 15" surge така и 16" , висок съм 185см и лично карам сходна рамка 15" и ми е добре с колче 400мм за въртене. 16-ката е голяма рамка и е за хора 180 + според мене (дълга е) и няма да ти е малка в никакъв случай.
Зависи много от това каво ще правиш повече с колелото, за избор между 15" и 16".

15"
Ако повече ще скачаш, визирам DJ и спускането ти е приоритет, по-малката рамка е по-пъргава, по-къса и съответно има повече място за да си "играеш" с нея и е достатъчно дълга за да ти е удобна с 400мм колче за въртене дори и с 40мм лапа, ако ли не с 50мм.

16"
Дългата рамка 16-ката съответно е малко по-стабилна за сметка на поврътливоста и мястото под теб. Ако повече ще въртиш от колкото друго, това е твойта рамка.

На мене лично ми допада повече 15-ката, а и подобна рамка съм си взел (сходна рамка 15"), така че няма да ти е малка 16"-ката а 15"-ката ще е по-поврътлива и удобна при нанадолните дисциплини, зависи какво търсиш, но и двата размера може да ти вършат работа като рамка за "всичкоправене" особено със сектора.

Послепис: ефективната горна тръба на
за Ram HT2 19" - 595mm
за Surge тя е съответно top tube effective:
M размер 15" - 591mm
L размер 16" - 610 mm
Така, че 16-ката може да ти е дори дълга.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд