Проблем с ос на boxxer

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с ос на boxxer

Мнениеот agibarrios » Нед Окт 06, 2013 8:19 pm

Здравейте наскоро купих от форума бохер 2004 с ботуши от 2009team.Но проблем е че когато сложа оста тя превърта и не може да затегне.Забелязъл съм че в двата края на другите бохери от 2009 има едни като втулки но при мен пристигна без такива...колкото и да я затягам все остава малко луфт като махна каплата и успява някакси да завие по навътре и да обере луфта.Ако става въпрос за някакви втулки баща ми е стругар ще може да ги изработи но някой има ли на идея за какво става на въпрос?
agibarrios

Рейтинг: 1200

Re: Проблем с ос на boxxer

Мнениеот msniki » Пон Окт 07, 2013 12:55 am

agibarrios написа:Здравейте наскоро купих от форума бохер 2004 с ботуши от 2009team.Но проблем е че когато сложа оста тя превърта и не може да затегне.Забелязъл съм че в двата края на другите бохери от 2009 има едни като втулки но при мен пристигна без такива...колкото и да я затягам все остава малко луфт като махна каплата и успява някакси да завие по навътре и да обере луфта.Ако става въпрос за някакви втулки баща ми е стругар ще може да ги изработи но някой има ли на идея за какво става на въпрос?

Има.
Не става въпрос за втулки. Онова за което говориш е малката ос която влиза в голямата ос.
На Главната Ос ти е с счупена резбата в края, затова превърта.
Решение на проблема: купуване на нова ос.
Побългарено решение на проблема: правене на ос при стругар.

:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот agibarrios » Пон Окт 07, 2013 10:15 pm

А тази малка ос задължително ли е да я има?
agibarrios

Мнениеот Stoman4o » Чет Окт 10, 2013 2:36 pm

Имайки впредвид, че при велосипедните компоненти се гони максимално ниско тегло едва ли тази малка ос се слага за красота :rofl: може да греша, но честно казано се съмнявам
Stoman4o

Мнениеот msniki » Пет Окт 11, 2013 3:14 pm

Stoman4o написа:Имайки впредвид, че при велосипедните компоненти се гони максимално ниско тегло едва ли тази малка ос се слага за красота :rofl: може да греша, но честно казано се съмнявам

Малката ос служи за допритягане на луфта между вилката и предната капла.
НО голямата ос би трябвало до обере луфта до толкова че да е минимален.
Аз съм карал без малка ос около 6-7 месеца и пак нямах луфт на предната капла.
Поне от скормното ми познание за боксерите така си мисля.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Назад към Веломеханик