От близо половин година карам Рам АМ TWO с вилка Fox Float 34 160mm CTD, която се оказа доста проблемна. Не знам дали аз съм къръка или просто този модел нещо му куца.
Бях много доволен от нея, докато един ден, някъде след 10-тото каране не се появи голям луфт в десния ботуш със силно чукане при сгъване. Също така при заключена вилка на Climb Mod, тя си се сгъваше без никакви проблеми. Закарах го колелото в сервиза на Рам и ми смениха вилката с нова. Всичко до тук добре, обаче след известно време се случи абсолютно същото и с тази вилка. Естествено отидох обратно в сервиза, в който бяха доста изненадани от случилото се пак. Решиха да я отворят и ремонтират. Не съм много на ясно с вилките и частите в нея, но от това което разбрах е, че вътре нещо не било направено както трябва и някакво оплътнение се изваждало ли и маслото изтичало в ботуша. Поради тази причина се получавал този проблем. Ремонтираха я и уж трябваше вече всичко да е наред и да няма повече проблеми. Обаче миналата неделя се случи пак същото, луфта в десния ботуш, с чукането при сгъване и изпускането на компресията при заключено положение. Не е толкова силно изразено като предните пъти, но съм убеден, че след още 1-2 карания ще стане по-лошо.
Разбрах се, се хората от Рам да я покарам малко, защото не се усещал много проблема. Вилката била работела още и можела така да се кара

Равносметката за 6 месеца е, че на 2 месеца трябва да ремонтирам вилка, което хич не ми харесва.
Затова реших да напиша тази тема и да потърся друг човек с такава вилка или пък, ако някой знае нещо за тези проблеми.
Разтърсих се из чуждите форуми, ама то като не си в час с нещата, няма голям смисъл.
Дали това може да е проблема?
http://forums.mtbr.com/shocks-suspensio ... 70166.html