[quote="PtD"]
Ааа, не ми ги пробутвайте тия "държавата няма пари". Аз лично съм бил свидетел как се дават пари (на друга организация), които щяха да стигнат за провеждането на поне половината състезания от календара. И то по законния ред, без връзки, рушвети и прочие. Значи може.
[/quote]
Именно!
@Black: виж сега, както каза познаваме се отдавна и няма да се караме тук за разни работи.
Обяснявам ти: никой от нас тук, особено ти не е в час с вътрешните работи на Федерацията. Някои от нас обаче плащат данъци - тия данъци отиват в бюджета. Не съм запознат дали БФПК е конкретно на издръжка на тотализатора или е на бюджетна издръжка, но няма и значение - и в двата случая АЗ (щото аз пиша постинга) плащам данъци и очаквам от (@did) [b]държавната администрация[/b] да субсидира Федерацията. Което и става. Така. Съответно аз като страна в обществения договор с държавната администрация (тва не са измислици, отделен въпрос е реакцията на повечето хора като чуят за обществен договор) искам да видя резултатите от парите си. За щастие все още имаме пълното право да искаме сметка на държавната администрация. Държавната администрация обаче си е изпълнила ангажимента и субсидира БФПК. Нали така? Значи нямаме претенции към господата от Спортното министерство. Или точно тука минава последната отбранителна линия, че министерството и тотализатора не дават пари?
Идва наред Федерацията. Доста години работя в колективи и мога да ти кажа, че лафа "вие нищо не разбирате" съм го чувал толкова пъти, че ми се драйфа. Това е залъгалка за наивници. Това не е твое мнение, убеден съм, това е мнението на "шефа" ти - господин GT. Истината е една - в едно читаво общество има прозрачност. Няма ли прозрачност (както е сега), на нас ни остава една алтернатива - да гледаме на федерацията като на черна кутия. Не ни интересува какво става вътре, но знаем какво влиза и СИЛНО ни интересува какво излиза като резултат.
Сигурно изобщо нищо не разбирам и не съм в час, но поне мога да преценявам резултати. Чат-пат ми се случва да изпълнявам и мениджърски задължения и поназнайвам как се преценяват резутати.
В конкретния случай с Федерацията резултатите (мероприятията) или ги има, или ги няма. Говорим тук защото ги няма и това е ВСИЧКО, което има значение. Не е наша работа да казваме какво да прави Федерацията, но е наша работа да искаме резултати и да не приемаме лафа "вие нищо не разбирате" за втора поредна година (или се лъжа?). ВИНАГИ, ама винаги има един милион оправдания, за да не се свърши една работа. Винаги. И когато те сгащят, че не вършиш това, за което лапаш, а отбиваш номера има един единствен спасителен лаф: "ама не вие не разбирате, вие не сте наясно".
Така че, недей - 1000000% съм убеден, че това което си чул може и да е вярно. Аз обаче резултати не виждам, така че каквото да ми говориш ти или господин Танев на теб, резултати няма и това е. Другото са празни приказки.
Цялата работа е всяка година да се разправяме, да стигаме до "компромис" и да си казваме, "ай дано от догодина се променят нещата". Еми на мен вече ми писна, и без това едва-едва следя тая федерация, само ходя по на някое състезание за 5-10 минути, обаче ми пука, щото карам колело и се кефя на спорта. И като ми поднесат (не ти) махленски курвенски нормерца от рода на "ти нищо не разбираш, ти не си в час", аз отговарям
[size=167]"определено не съм в час, НО [color=red]къде са състезанията???[/color]"[/size]
Точка. Дано си помислиш, че, точно както SPA (beer) много на място ти каза монетата има и две страни. Kакто did ти каза хубаво е, че вярваш, но преценката на кого да вярваш е твоя. Айде със здраве.
@did: възхищавам се на редките ти включвания по сериозни теми. Възхищавам се и на описанието ти на религиозния комунизъм дето още е в главата на 90% от хората. Точно затова трябва да се пишат такива теми, щото иначе тенденцията я знаеш.
Днес разбират 5%, утре 5.0000001% и пак е нещо.
Никви месиански комплекси не ме тресат, но ако искаме да се промени положението за което говориш има един единствен отговор - просветителска дейност въпреки пропагандата. Ей това всъщност наричах опасно дело, чието време не само е дошло, ами и крещи вече.
Та га лодката е кривнала към водопада и на никой не му пука, без викане нищо не става. То и с викане горе-доле нищо не става, ама поне не е като да мълчиш. Дано повече хора осъзнаят това което ми каза.
Аз знам само каква фланелка носеше Аксел Роуз на Уембли - "kill your idol". Толкоз. Дано състезателите се сетят да погледнат малко в перспектива и ако искат наистина нещо освен аванти и подигравки да направят нещо.
@състезателите: тия слухове за лифта вярни ли са ?