Разбира се, който иска, може да направи и другата пътека, към Овчарци, която ми е в топ 10 за най-добрите пътеки, които съм карал.

За момента имам едно свободно място в колата. Предлагам тръгването да не е супер ранно, защото ми писна да не си доспивам - нещо като 8:00 ч да почнем да се събираме из София и в 10:00 ч да започнем карането от Сапарева баня. Така тъкмо в най-топлите часове ще сме на високото.
Имам и още по-смело предложение, ама трябва да се разберем за това отсега - да се качим направо с колите до Зелени преслап. Тогава ще имаме само около час бутане и после е спускането. След това шофьорите си взимат такси и се качват с него догоре, за да приберат колите. А може този вариант да го реализираме и с оставяне на една от нашите коли долу, ако има как да наместим хората от нея по други автомобили. Който идва, да каже какво мисли и за тази опция. Трябва да я решим отсега, защото тя ще допринесе и за още по-късно тръгване - тогава просто ще трябва в 12:00-12:30 да сме на Зелени преслап. Пък ако има твърдо желаещи да си катерят, може после те да качат по-мързеливите от нас за колите.