Поногнете за избор на колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Поногнете за избор на колело

Мнениеот cef2 » Пон Ное 11, 2013 9:19 am

Искам да купя колело за щерката. Бюджета е ограничен. Колебая се между Drag ZX1 и Cross romero. Кой от двата велосипеда бихте ми препоръчали да избера?
cef2

Рейтинг: 1200

Re: Поногнете за избор на колело

Мнениеот Yavkata » Пон Ное 11, 2013 2:01 pm

Сравнително равностоен избор....При драгчето предимството , е че е БЕЗ подобието на амортесьорна вилка, която са сложили на кросчето.В дадения случай ще е по-малкото зло. При кросчето предимството е наличието на "дамска" рамка (ако я има в наличност). Като гаранцинно обслужване може би леко предимство на драгчето. Може би в дадения случай е най добре да отидеш с детето в магазините и тя да си избере, примерно розовото или бялото. :) Реално колецето ще става за каране в парка. Ако има тенденция да тръгнете за в бъдеще и на кроскънтри екскурзийки , ориентирай се към рамка със захващане на вилката оувърсайз. Каквото и да вземеш консултирай се в магазина за подходящия размер на рамката.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот cef2 » Пон Ное 11, 2013 9:57 pm

Благодаря за съвета!
cef2

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Ное 11, 2013 10:20 pm

Бих търсил по-лекия велосипед, дори с възможност за подобрения с цел олекотяване на фабричния такъв в минимален бюджет/две хубави леки външни гуми Schwalbe/Conti. Амортисьорните вилки от този клас са предвидени за стандартния колоездач - 75-80кг мъж. Прецени сам дъщеря ти колко ще ползва дадената вилка, естествено ако не е в този порядък на кг.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот cef2 » Вто Ное 12, 2013 9:25 pm

Благодаря на всички за мненията. А нещо от същия ценови клас на Sprint? Какво ви е мнението?
cef2

Мнениеот Yavkata » Вто Ное 12, 2013 9:51 pm

В този ценови клас по-скоро не видях нищо конкурентно. Или отиваш по-нагоре към Спринт Аполон, или връщаш надолу към по-евтини , но със стоманена рамка. Всъщност колко е високо детето? Как стои въпроса за 24" ?
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот cef2 » Вто Ное 12, 2013 9:56 pm

Висока е 165-170см, но едва 6 клас . А за Спринта просто сега попаднах на някакви модели в нета.
cef2

Мнениеот Yavkata » Сря Ное 13, 2013 5:54 am

Значи варианта за 24" твърдо отпада. При този бюджет вариантите са два. 1. Ако смятате да карате съвместно някъде освен в парка, или тя би проявила желание след някоя годинка да се ориентира към такова каране се насочете към по-добър велосипед втора ръка. Аз лично за моята дъщеря успях с по-нисък бюджет да сглобя доста добро планинско, но не мисля, че това ще е вариант при вас.
2. Ако ще кара само в парка, и държите на ново отивате пак към посочения тип велосипеди. В този ценови клас нов велосипед със сензацинно по-добри части и рамка е малко вероятно да се намери. Казвате и какъв е бюджета, пък нека тя си реши, дори и да е за подарък. Достатъчно е голяма за да вярва още в дядо Коледа. :)
П.П. За Спринта единствено това е подходящо при тази цена:
http://technika.bg/product/6138/damski- ... 6-x17.html
Размера на рамката (17")също е подходящ.
Аватар
Yavkata

Мнениеот KaLO_1407 » Сря Ное 13, 2013 6:43 am

cef2 написа:Искам да купя колело за щерката. Бюджета е ограничен. Колебая се между Drag ZX1 и Cross romero. Кой от двата велосипеда бихте ми препоръчали да избера?

Можете да погледнете и Drag Hacker Lady. Поне за мен това е един доста добър вариант със много здрави части и не много висока цена(289 лева), а по Коледа може и да пуснат някое намаление. Размер 18' би свършил работа, след като се предполага, че ще расте. Дано съм помогнал. :agree:
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот cef2 » Сря Ное 13, 2013 8:15 pm

Благодаря на всички искрено за съветите и мненията. До края на ноември трябва да свърша работата. Сега пък се появи и интерес към един Drag Grizzly. Май ще се запаля и аз по колелетата. Май наистина завърти ли те колелото спирка няма. :beer:
cef2

Мнениеот KaLO_1407 » Сря Ное 13, 2013 8:33 pm

И накрая какво избрахте?
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот cef2 » Сря Ное 13, 2013 8:41 pm

Спазвайки съветите нека тя сама си избере между Drag Hacker /нещо клони към мъжка рамка било по-така/ и Cross Romeo. Позагледа се и в drag ZX2 comp и drag Grizzly. От цялата работа и тате се обърка. Па след нейния ще трябва и колело за тете, а там е сложно.
cef2

Мнениеот ivannik » Сря Ное 13, 2013 10:41 pm

cef2 написа:Спазвайки съветите нека тя сама си избере между Drag Hacker /нещо клони към мъжка рамка било по-така/ и Cross Romeo. Позагледа се и в drag ZX2 comp и drag Grizzly. От цялата работа и тате се обърка. Па след нейния ще трябва и колело за тете, а там е сложно.

А после и за мама и нещата се наместват. :beer:
Аватар
ivannik

Рейтинг: 1080

Мнениеот cef2 » Чет Ное 14, 2013 8:00 am

ivannik написа:
cef2 написа:Спазвайки съветите нека тя сама си избере между Drag Hacker /нещо клони към мъжка рамка било по-така/ и Cross Romeo. Позагледа се и в drag ZX2 comp и drag Grizzly. От цялата работа и тате се обърка. Па след нейния ще трябва и колело за тете, а там е сложно.

Честно казано позна. Но за мама ще е по-лесно отколкото за тати. Тати нещо много порасна /196см на 130кг/. Трябва движение иначе лошо. И май нещо като чета във форума почвам да се зарибявам за неща , които дори не съм мислил.
cef2

Мнениеот ivannik » Чет Ное 14, 2013 11:53 am

cef2 написа:
ivannik написа:

Честно казано позна. Но за мама ще е по-лесно отколкото за тати. Тати нещо много порасна /196см на 130кг/. Трябва движение иначе лошо. И май нещо като чета във форума почвам да се зарибявам за неща , които дори не съм мислил.

Аз съм на човек на възраст и при височина 169 см бях станал 109 килограма.На 8 март първо си взех велоергометър,после си купих и велосипед.Сега съм 85 килограма.Няма нищо по полезно и приятно от велосипеда,поне за мене! :beer:
Аватар
ivannik

Рейтинг: 1080

Мнениеот cef2 » Чет Ное 14, 2013 1:19 pm

Наистина е така. Лошото е, че сезона на велосипедите мина. Хубавото - цените спадата, а се надявам и на коледни намаления. Но на пролет съм на линия.
cef2

Мнениеот vatakov » Чет Ное 14, 2013 2:04 pm

Колоездачният сезон е цяла година, а сега в по-хладното време е най-добре, че и не се потиш чак толкова много. Зимата пък на сняг е толкова приятно, дори и по алейте в парка, и зимната депресия изчезва. :D
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот cef2 » Сря Яну 22, 2014 5:51 pm

Днес оборудвахме щерката с drag Grizzly. Още не го е виждала, чакам с нетърпение да се върне от училище за да видя реакцията.
cef2

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти