Сваляне на грипове VELO

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сваляне на грипове VELO

Мнениеот Retard » Вто Ное 19, 2013 4:33 pm

Здравейте! :wavey: Въпросът ми сигурно ще ви се стори малко (а може би и много) глупав, но не мога да сваля гриповете си (Velo) от старото кормило за да ги сложа на друго.Те са със заключване и от външната страна и на двата грипа развивам болтчетата без проблем,но от вътрешната не мога,защото резбата сякаш е по-голяма от шестограма,а следващият размер е вече голям. :dontknow: Използвам същите шестограми с които са затягани въпросните болтчетата,но не мога да ги развия дори малко.Резбата мисля,че не е развалена,няма вид да е,а и са слагани преди една-две седмици.Въпросът ми е дали знаете някакъв начин какъвто и да е,който да не включва унищожаването на гриповете.Мерси предварително,надявам се някой да може да ми помогне :beer:
''Ако от височината на егото си паднете на нивото на интелекта си ще се потрошите бе''
Retard

Рейтинг: 1230

Re: Сваляне на грипове VELO

Мнениеот Admin » Вто Ное 19, 2013 5:59 pm

Нека първо да уточним - шестогранът превърта в леглото за него, което е в главата на винта, така ли? Или превърта резбата за/на винта, която се завива в скобата на ръкохватката?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Retard » Вто Ное 19, 2013 10:34 pm

Шестограмът превърта в леглото за него,на главата на болтчето.Същият шестограм с който е завивано две седмици по-рано,гриповете са чисто нови,така че не е разваляна резба или нещо такова преди това. :dontknow:
''Ако от височината на егото си паднете на нивото на интелекта си ще се потрошите бе''
Retard

Мнениеот Yavkata » Сря Ное 20, 2013 5:42 am

Ако е заоблена главата шестограна трябва да пробваш с друг от същия размер. Ако е от леглото в болта, варианта е да го захванеш с някакви клещички и така да то завъртиш. После ще се нуждаеш ест. от нови болтчета.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот jungleraver » Сря Ное 20, 2013 8:55 am

Ако е развалено леглото в болта, може да се отвие с накрайник "еврейска звезда", с размер, който да влезе в леглото с леко причукване/набиване. :peace:
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот Admin » Сря Ное 20, 2013 6:17 pm

jungleraver написа:Ако е развалено леглото в болта, може да се отвие с накрайник "еврейска звезда", с размер, който да влезе в леглото с леко причукване/набиване. :peace:

Точно този метод съм ползвал и аз. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Retard » Сря Ное 20, 2013 10:18 pm

Благодаря ви много за полезните съвети! :agree: :beer:
Retard

Назад към Веломеханик