Един аполонаджия. :)

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Един аполонаджия. :)

Мнениеот d.pavlovq » Сря Сеп 11, 2013 5:54 pm

Здравейте, колеги байкъри!

Аз реших да пусна една темичка за моя байк въпреки че не е нов и не е нещо, което е впечатляващо, но си е моята машинка и аз много я уважавам. Та, байка е Спринт Аполон, закупен лятото на 2007-ма година с първата ми заплата(ето защо и го уважавам).
По колелото има доста джаджи и ще ги опиша и тях:
- Фар SPANNINGA GOMA;
- Фар Mactronic BikeLight Pro Scream BPM170;
- Стоп SPANNINGA STAR CUTE;
- Велокомпютърче ECHOWELL U9;
- Калници SIMPLA GP SET;
- Седалка Velo Plush D2;
- Огледало за обратно виждане Zefal Dooback;

Цвета на байка е червено / сиво / черно;

Откъм части байка не е пипан почти - сменяни са жилата, които бяха цъфнали, правена му е профилактика в Байк Център(когато отново реших да си го ползвам миналата година), когато се налага ще сменям частите(Shimano Tourney) с части от малко по-висок ценови клас Acera / Altus;

Като компоненти съм сменил(ще ъпдейтвам при развитие) :
- Колодки KOOL-STOP MOUNTAIN PADS;

Прилагам и една снимчица от това лято. :)
Прикачени файлове
903179_597770440252773_1293408565_o.jpg
(276.17 KiB) 664 пъти
d.pavlovq

Рейтинг: 1200

Re: Един аполонаджия. :)

Мнениеот emoonthemove » Пет Сеп 13, 2013 9:26 pm

Колелото е чудесно! :) Не бързай да го "ъпдейтваш", това е вятър работа. Прави снимки на това къде си го карал и после ги качвай тук, за да им се радваме. :agree:
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

Мнениеот d.pavlovq » Пон Сеп 16, 2013 6:08 pm

Благодаря ти!
Прав си за ъпдейтването, но наистина ще е при нужда, когато компонент се скапе, няма да махам нещо работещо без нужда.
Снимки ще имам да качвам на един по-късен етап, че сега въртя основно на стадиона, а там не е най-голямата живопис, която е в района. :)

И някакво питане имам към вас, за препоръка за някаква читава лапа с регулиране на градусите, че тази в момента ми идва малко ниска и няма регулиране, следователно повече се навеждам и протягам ръцете и не е удобна и за педалиране прав - пак идва ниско, а и някакви грипове ще ми трябват, защото моите са точно колкото за ръцете ми и то благодаряние на това, че скоростите се явяват и като продължение на грипа, и мога да държа и грипа и малка част от сглобката на скоростите за по-удобно, за тях изискването е да са черни или червени(не е много важно кой цвят точно), ориентировъчно видях като размер 12 сантиметра(вие ще кажете добър размер ли е за грип, имам широчки ръце и дължината има значение) и вече да са удобни(като и сегашните не ми правят проблем, а са стандартните на Аполона, карам с ръкавици, по леки пътища). Ориентировъчно за пари, мога да дам за лапа 50-60 лева максимум, а за грипове до към 30 лева. :)
d.pavlovq

Мнениеот VeNk( )_vD » Сря Сеп 18, 2013 5:42 pm

Здравей, видях че не са ти писали и реших малко да помогна. За ръкохватки мога да ти препоръчам един модел на COX.
http://screambikes.eu/bg/aksesoari/8615 ... -comp.html
Има ги в черно и червено. Реших да ти ги препоръчам, защото са много удобни и ще имаш хем червено, хем черно по гриповете. :agree:
Drag Climber Rider
Аватар
VeNk( )_vD

Рейтинг: 925

Мнениеот d.pavlovq » Сря Сеп 18, 2013 7:56 pm

Благодарско за препоръката! :beer:
Аз си поръчах обаче едни други и ги чакам утре да ми дойдат, http://ridespot.net/37847-thickbox_defa ... attune.jpg
на Velo предполагам ATTUNE серия се води, много ми допаднаха, първо защото са с лека и ситна шарка и второ, че са доста дългички, отделно са и червени, надявам се да са удобни.

Иначе за лапата, след като прегледах малко из интернет, стигнах до извода, че трябва да занеса байкчето и да ми дадат някакво предложение на място в магазина, за да съм сигурен, че ще си реша проблема :)
d.pavlovq

Мнениеот kobso1245 » Сря Сеп 18, 2013 8:00 pm

d.pavlovq написа:Благодарско за препоръката! :beer:
Аз си поръчах обаче едни други и ги чакам утре да ми дойдат, http://ridespot.net/37847-thickbox_defa ... attune.jpg
на Velo предполагам ATTUNE серия се води, много ми допаднаха, първо защото са с лека и ситна шарка и второ, че са доста дългички, отделно са и червени, надявам се да са удобни.

Иначе за лапата, след като прегледах малко из интернет, стигнах до извода, че трябва да занеса байкчето и да ми дадат някакво предложение на място в магазина, за да съм сигурен, че ще си реша проблема :)

Тези не са ли същите, дет се продават в Кауфланд? шарката адски много напомня на тях...
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот d.pavlovq » Сря Сеп 18, 2013 9:13 pm

Силно се надявам само да наподобява, аз съм си ги поръчал от store.bg
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f ... start=2010 - http://picbg.net/img.php?file=9079bee9a63e05e7.jpg може би говориш за тези? темата е от 2011-та...
d.pavlovq

Мнениеот kobso1245 » Сря Сеп 18, 2013 10:13 pm

d.pavlovq написа:Силно се надявам само да наподобява, аз съм си ги поръчал от store.bg
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f ... start=2010 - http://picbg.net/img.php?file=9079bee9a63e05e7.jpg може би говориш за тези? темата е от 2011-та...

Да, същите.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот d.pavlovq » Пет Сеп 20, 2013 7:57 am

Колегите, тук възниква неочакван проблем с огледалото Zefal, махнах го, но остана основата с анкера в кормилото, а тя е по-широка от тръбата и грипа не може да влезе, та аз щото съм много хитър и докато се сетя, бутнах в дупката шестограма и въртях да я вадя, после се сетих, че е трябвало само с болта и сега основата е на 1-2 см вън от кормилото и се е закучила много жестоко, въртях с болта, мъчих да вадя със сила, не става. Имате ли някаква идея как да я изкарам тая основа или направо да я режа с нещо...
d.pavlovq

Мнениеот d.pavlovq » Нед Сеп 29, 2013 10:29 am

d.pavlovq

Мнениеот Retard » Съб Ное 23, 2013 12:33 pm

Може ли да попитам кое е мястото на последните снимки? А относно колелото ти пожелавам много безаварийни и хубави моменти с него,скоро ще покажа и моя Аполон :D :agree: :beer:
''Ако от височината на егото си паднете на нивото на интелекта си ще се потрошите бе''
Retard

Рейтинг: 1230

Мнениеот d.pavlovq » Нед Ное 24, 2013 5:11 pm

Благодаря ти, нека ти се връща пожеланието! :)
Мястото е с. Лозен(софийско), а по-точно това е един път над събора, а събора се намира от кметството нагоре. Всеки ще те опъти, като попиташ за събора.
d.pavlovq

Назад към Радост за окото (видео и снимки)