Супер спешно!!!Проблем при RS Domain 318 RC u-turn!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Супер спешно!!!Проблем при RS Domain 318 RC u-turn!

Мнениеот ludaka331 » Пон Ное 25, 2013 5:14 pm

Здравейте.Проблема ми е,че като завъртя вилката на 180 градуса и вътре в нея нещо прави като засмукване и накрая завършва с почукване (нещо от рода на ффффст пук или ууу пук) и като я обърна в нормално положение отново се чува.
Другото нещо което ме притеснява е,че като сгънах вилката на 115 мм и я натиснах със всичка сила се чу едно изтропване на метал.До края на хода на вилката останаваха към 2/3 см (при 115 мм ход).
За този проблем открих само това: viewtopic.php?f=4&t=132257&p=909261&hilit=+domain+turn+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5#p909261 Възможно ли е същото да е и при мен?
Работата ми е спешна,защото вилката в момента е в Еконт и заради тези неща се чудя дали да я взема.Не съм сигурен коя точно година е вилката,според момчето от което я купувам е 2009/10 година. Ето снимка с вилката ,ако може с нещо да помогне - http://passout.snimka.bg/business/preho ... 8.32060836 .Благодаря на всички отзовали се :bowdown:
ОТКРАДНАТ е Ram Four.x 2011 (бяло,зелено,черно) с Sr Suntour Duro от град София квартал Сухата река. Всеки с информация да ми пише на лс , ще има награда !!!
Аватар
ludaka331

Рейтинг: 1299

Re: Супер спешно!!!Проблем при RS Domain 318 RC u-turn!

Мнениеот slav98 » Пон Ное 25, 2013 7:59 pm

Според мен не си струва да я взимаш на магия да не и после да имаш ядове аз карам с домеин 302 2012 и няма такива проблеми .. аз за коя година е го пише във арката на едно кръгче :agree:
Аватар
slav98

Рейтинг: 1201

Мнениеот Admin » Вто Ное 26, 2013 12:10 pm

Под обръщане на 180 градуса имаш предвид да я обърнеш с оста нагоре и стержена надолу ли? Питам само за уточнение, за съжаление по този първи въпрос не мога да ти помогна.
Що се отнася до втория въпрос - да, възможно е да е от пружината на U-Turna. Едно време, когато имах вилка с тая система (Pike), при определен ход тропаше повече, отколкото при друг, т.е. в зависимост от това на колко си я настроил може да се чува по-силно или по-слабо такъв звук. Все пак, ако е прекалено силен, може би нещо не е наред...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот ko6mario1 » Вто Ное 26, 2013 12:36 pm

Когато обърнеш вилката е нормално да съска и след два, три натиска да започне да удря на разгъване. Маслото се процежда през ребаунд клапана докато
той не остане на сухо .При обратно обръщане трябва да я напомпаш малко докато отново не стече маслото и се върне в нормален режим на работа. За пружината също е нормално да дрънка и клика, особено ако е с променлив ход вилката. Намери си термо шлаух 32мм/ от Конрад примерно/ режеш 2, 3 ивици по 5см нанизваш ги грееш... и си отваряш една бира :beer:
Може да има и др. проблем, но до сега не съм срещал неразрешим при рок шок . Хидравликата им е проста :nuts:
ko6mario1

Рейтинг: 1216

Мнениеот ludaka331 » Вто Ное 26, 2013 2:31 pm

Admin написа:Под обръщане на 180 градуса имаш предвид да я обърнеш с оста нагоре и стержена надолу ли?

Точно за това говоря :agree:
Всъщност,почукването се получава точно след обръщането,без да има някакъв натиск върху вилката.
Благодаря на отзовалите се!До 1 час ще съм реши на 100% какво да правя,така че ако още някой има мнение по въпроса да казва. :)
Относно метода с маркуча,може ли повече информация на кое се слага и как?Благодаря много !
ОТКРАДНАТ е Ram Four.x 2011 (бяло,зелено,черно) с Sr Suntour Duro от град София квартал Сухата река. Всеки с информация да ми пише на лс , ще има награда !!!
Аватар
ludaka331

Мнениеот ludaka331 » Пет Ное 29, 2013 12:09 am

Относно моя проблем с вилката:Взех я и на другия ден ходих в сервзиз.Там я отвориха и имах късмета да гледам как се сервизира.Оказа се,че това което е съскало вътре е било хидравликата,а това пукане идвало от bumper-а за bottom out.Техният вътрешен диаметър е по -голям от този на шиша и за това при обръщане,са се плъзгали и те,и се чува това потропване.
Ето как да решите проблема с удрянето на прожината в стените с метода с маркуча на колегата ko6mario1:
Нанизвате на пружината през равен интервал,тя е с променливо сечение - от средата надолу не се слага.Това важи за U-turn вилка.Този метод може да се приложи и при всички останали вилки.
Надявам се,да съм бил полезен на хората с питания,сходни на мойте :) :beer:
Аватар
ludaka331

Назад към Веломеханик