Теч на Rock Shox Domain 318 coil

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Теч на Rock Shox Domain 318 coil

Мнениеот NIKO_845 » Чет Ное 28, 2013 12:38 pm

Забелязах , че има капки масло по земята от вилката, има и теч от симерингите. Ако някой може да ми препоръча от къде да си купя симеринги и на какво се дължи теча от ребаунда ще съм му много благодарен !!! :agree: :)
NIKO_845

Рейтинг: 1196

Re: Теч на Rock Shox Domain 318 coil

Мнениеот Garfield » Чет Ное 28, 2013 12:56 pm

На някой вилки на Rock Shox шайбата под болта за рибаунда е някаква кекава пластмаса. Съответно при едно две сервизирания и затягания обратно болтът деформира шайбичката и започва да прикапва от там. Имах същият проблем на Pike-a ми. Съветвам те да си намериш друга подобна шайбичка, само че метална. Аз поне така реших проблема. Слагаш затягаш хубаво и всичко е ок. :beer: Уплътнения и семеринги има, или поне имаше при рамаджийте. Те внасят Rock Shox.
I'm from a world where the rabbit pulls a man outta hat
Аватар
Garfield

Рейтинг: 1255

Мнениеот testsubject » Чет Ное 28, 2013 1:01 pm

Имах същия проблем, но ми казаха, че на Domаin няма смяна въпросната шайба и трябваше да сменя целия rebound...
Аватар
testsubject

Рейтинг: 1220

Мнениеот msniki » Чет Ное 28, 2013 2:33 pm

testsubject написа:Имах същия проблем, но ми казаха, че на Domаin няма смяна въпросната шайба и трябваше да сменя целия rebound...

Някой те е излъгал.
Има 2 оплатнения вътре самия ребаунд (по спомен). Ако тези 2 оплатнения се износят, чак тогава се сменя ребаунда.
Теч може да се дължи:
- точно на тези шайбичките най отдолу, които лесно се сменят. Навсякъде може да се купят такива.
Незатегнат болт на рабаунда.
Пукнатина в ботуша и т.н.
На автора вилката тече и от семеринги.
Теоретично може и по външната страна на ботуша да е слязло маслото, до ребаунда и да се получава илюзия че тече и от долу.
:dontknow:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот NIKO_845 » Чет Ное 28, 2013 7:43 pm

Целия десен ботуш е в масло :dontknow:
NIKO_845

Рейтинг: 1196

Назад към Веломеханик