От известно време когато се движа по инерция понякога чувам ннещо като стържене откъм задната гума. Не мога да го хвана от къде точно и изглежда се проявява на случаен принцип. Гумата иначе се движи свободно. В крайна сметка го сведох до касета-дерайльор-главина. Дерайльорът изглежда не е, остана главината - Hope Pro 2.
Взимана е втора ръка, Август беше сервизирана и със сменени лагери от Теко заради луфт.
В крайна сметка си взех инструменти, свалих касетата, свалих храповика и опааа - изненада

Двата варианта, които си представям е в БАС да са сложили някакви невероятно-страхотно калпави лагери. Имах и още един проблем след тоя сервиз, че след 2 или 3 дни ми изпадна целия храповик със все касетата в движение в града! По принцип при тази главина храповика се държи единствено от една тапа и от едно уплътнение, което създава вакум. За да се свали са нужни целенасочени усилия върху няколко различни елемента и като цяло не става от самосебе си, по-скоро от кофти сглобка

Възможно е също и да са сменени и единствено лагерите в самата главина, а тези в храповика да са още от предния собственик и да им е дошло времето. Все си мисля, че в този случай преди 3-4 месеца щеше да има някакви признаци, че са тръгнали нещата, щом сега намирам 2 лагера на сол и един разбит и не е лошо също да се сменят

Това води и до основния ми проблем. Не мога да извадя външната част на лагерите, защото са плътно прилепени един към друг, а от вътрешната страна на храповика има ръб, в който те лягат и който ми пречи да ги избия. Ръбът е широк тоочно колкото частта от лагера, която е останала. Двата лагера заемат място точно колкото от този вътрешен ръб до края на храповика. Няма избиване.

Двата улея са леглата за съчмите в останалия от лагера външен корпус.
Под тях се вижда ръбът, част от храповика, който им пречи да влязат навътре, а на мен пречи да ги избия.
Нормално лагерите са обикновени, с уплътнение:

В моят случай липсва вътрешният метален пръстен, черното уплътнение и съчмите (всичкото това натрошено и извадено на парчета).
Нормално лагерите се избиват като се подпре нещо върху вътрешния пръстен, който при мен не съществува.
Опитвах се да хвана само ръбовете от лагера с клещи и да дърпам, но изобщо не се получава. Давайте идеи как да ги измъкна, за да сложа новите лагери. Единственото, което ми хрумва е да подпра голяма отверка в улея за съчми и да се опитам да избия по този начин, но се притеснявам да не изкъртя храповика.
На всичкото отгоре точно в момента колелото е essential средство за транспортиране, което не подлежи на подмяна и ще се налага да карам само върху един разбит лагер, докато не изкарам и подменя тия.
П.С. В Youtube има клип от тази година с цялостно разглобяване на главината, но явно са сменили дизайна на храповика, защото показаният там има 2 спейсъра, а при мен само един - двата лагера, които са долепени при мен са разделени от втори спейсър. В моят случай има само един спейсър, който стои между другият лагер и 2та долепени. Този дизайн го има в един клип от преди 4 години, където само вадят храповика и не го разглобяват........