Значи, баце, да не цапаме темата, но няма как да се съглася с тебе. Причината е, че аз не мога да вися по 24 часа пред монитора и да цъкам F5 през 3 милисекунди, за да издебна "супер-гига-ултра-хипер" офертата от 12 лева и 43 стотинки за еди-кое си колче, например. Аз си избирам много по- пестеливия и удачен метод: Решавам да си купя това или онова. Знам с какъв бюджет разполагам. Правя едно сравнение в няколко сайта и избирам най-евтиното за мен. Накрая си го купувам или се отказвам. Все тая. Намирам този начин за по- практичен, просто защото бих изгубил повече пари и време, ако "дебна мега офертата" 2 месеца в 10 магазина, отколкото, ако си го купя сега. Да, съгласен съм с тебе, до някъде. Този принцип е неподходящ в определени периоди/сезони. Т.е. когато се развихрят празници, съчетани с намаления и т.н. Тогава чакането може и да си струва.
Мислълта ми е, че ако при определен продавач, цените са сравнително високи целогодишно (или поне относително по- високи спрямо конкурентите) и се изисква търпение и късмет да удариш кьоравото, то други продават по- евтино през цялото време (относително по- евтино). Това са мои наблюдения.