RAM HT ONE.3

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM HT ONE.3

Мнениеот Любо » Чет Яну 02, 2014 12:24 pm

Здравейте ! Понеже никъде не успях да открия отговор на моят въпрос , реших да попитам отново . Коя или кои серии на Шимано и Срам са съвместими с моят велосипед RAM HT ONE.3 ? Компонентите , с които е оборудван фабрично , не работят добре и съм решил да ги сменям с по-висок клас . Става въпрос засега за скорости , курбели , команди , декланшор , дерайльор , верига . Фабричните скърцат , тракат , прескачат и ме дразнят много . Благодаря предварително )))
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Re: RAM HT ONE.3

Мнениеот KaLO_1407 » Чет Яну 02, 2014 12:54 pm

Любо написа:Здравейте ! Понеже никъде не успях да открия отговор на моят въпрос , реших да попитам отново . Коя или кои серии на Шимано и Срам са съвместими с моят велосипед RAM HT ONE.3 ? Компонентите , с които е оборудван фабрично , не работят добре и съм решил да ги сменям с по-висок клас . Става въпрос засега за скорости , курбели , команди , декланшор , дерайльор , верига . Фабричните скърцат , тракат , прескачат и ме дразнят много . Благодаря предварително )))

Всички ти вършат работа. Само имай в предвид да не комбинираш команди Sram със дерайльори Shimano, или обратното. Ако търсиш бюджетен вариант помисли за серийте Аливио или Деоре на Шимано, и Срам Х5 на Срам. Може също така да закараш велосипеда в някой сервиз да го погледнат, току виж се окаже, че някъде е влязла мърсотия и да не даваш излишни пари за нови части. Успех и дано съм помогнал! :agree: :beer:
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот Любо » Чет Яну 02, 2014 2:17 pm

За сега съм се спрял на това http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=570 , но ще видим )
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Мнениеот raptor1987 » Чет Яну 02, 2014 3:40 pm

Ето и два по-евтини вариянта от мен: Deore, SLX.
Карам с миналогодишното Деоре и нямам никакви забележки относно работата на компонентите. :beer:
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот Любо » Чет Яну 02, 2014 5:10 pm

SLX ми харесва много , ама като нямам кредитна карта и като не знам как да си го поръчам ((( Май ще е SRAM - а :beer:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Мнениеот vatakov » Нед Яну 05, 2014 3:43 pm

Много по-добре е SLX-са, при това е по-евтин с около 180лв със все доставката. Не ти трябва кредитна карта а просто някой с дебитна, PayPal, или ги питаш на мейла дали става с банков превод, няма да те излъжат, споко.
Човек има ли желание, намира начин.

Успех!
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот unsigner » Нед Яну 05, 2014 11:35 pm

А разликата между Deore и SLX струва ли тия 100 лв според вас?
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот vatakov » Пон Яну 06, 2014 11:18 am

Определено си срува 100-те лева в повече, дори и повече. SLX-са са компоненти позволяващи доста по сериозно каране и при това са доста надеждни, не на последно място пружината на задният дерейльор е по-стегната и държи веригата по-стабилно, предотвратявайки част от паданията на веригата.

На мене лично ,ми харесва варианта с курбелите с две плочи отпред, късо рамо на дерейльора и деклашора за две плочи. Но това са си лични предпочитания и много зависи от това какво и как ще караш.
Аватар
vatakov

Мнениеот unsigner » Пон Яну 06, 2014 10:35 pm

Благодаря! Натам ще се ориентирам значи.

vatakov написа:На мене лично ,ми харесва варианта с курбелите с две плочи отпред, късо рамо на дерейльора и деклашора за две плочи. Но това са си лични предпочитания и много зависи от това какво и как ще караш.

Много карам в града, не искам да се лиша от най-дългите предавки. Сега имам 44 на най-големия венец отпред, не ми изглежда добра идея да сляза на 38. Всъщност освен тегло, какво се печели от само два диска отпред?
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот rock » Вто Яну 07, 2014 9:42 am

Вземи си задна касета SLX 11-28 ако караш повече из града и мислиш да минаваш на 9 ск. Остави тия екзотики с две плочи на курбел и отзад 34-36 венци. Само наливаш пари за нищо.
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот vatakov » Вто Яну 07, 2014 9:49 am

Както съм писал по-горе с две плочи нямаш нужда от по-дълга еврига и можеш да сложиш дерейльор с късо рамо. От тук по-малко подскачане на веригата и евентуално падане, а деклашора отпред за две плочи е по тясен и има малко ролята като водач, не е огромна разликата спрямо такъв за три плочи но се усеща.

Като обобщим, ако караш на по-агресивно (така да се каже), веригата седи по-стегната дерейльора е по-нависоко и "отселява" и като цяло скоростният механизъм работи по-стегнато под влиянието на вибрациите. А като сложиш и водач (само ролка под плочите) веригата заспива.
При последният SLX за 9 ск. курбелите с две плочи имаха стоманена втулка там където се завива педала и гард, за новите за 10-ка не знам дали са така.

В заключение ако караш по-спокойно и въртиш повече по асфалт, варианата с 3-те плочи е за теб, ако караш по-агресивно варианата с двете плочи е за теб.

:beer:
Аватар
vatakov

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти