Въпрос към колегите

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос към колегите

Мнениеот mishooo » Пет Яну 03, 2014 8:05 pm

Здравейте на всички четящи мойте "глупости" . Имам въпрос към вас :) . Разполагам с 200 лв и търся някаква вилка втора ръка в що годе добро състояние (тей като нова за тез пари няма как да стане :) ) . Ще ми се вилката да поне 150-160мм ход да има ребаунд за стандарта на дропаутите не държа но по възможност да е на 10-ка ос тей като каплата ми е 10-ка (знам че на 20-ка е по добре и по стабилно но както и да е ) вилката ще се слага на Дартомур Хорнет 2011 . Стандарта на ушите според мене няма значение какъв е дали Ис или Пм . Извинявам се много , знам че има супер много писане но неможах да открия нищо ( това е така щото съм идиот ма това е др въпрос ) . Ако нещо съм прпуснал питайте и моля за съвет :) :) :)
mishooo

Рейтинг: 1048

Re: Въпрос към колегите

Мнениеот sonscp » Пет Яну 03, 2014 9:37 pm

Скоро бях видял в една Fb страница (да не правя реклама) един едно коронен Drop Off 160mm. но беше за 250лева. Външно изглеждаше добре.
До 200лева Rst Storm или нещо от рода, но по-добре събери още малко пари и вземи цокито. При интерес пиши да ти покажа обявата.
П.П въпроса ти по-скоро е за този раздел
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот mishooo » Съб Яну 04, 2014 11:42 am

Мерси много .. аз и аз искам цоки ама няма откъде да събера повече пари а относно сторма неме кефи как работят а и се луфтят като цяло се бъгави :) .Иначе мерси много за съвета :) аз се чудя дали да невзема някое дуро 130 или 140 ход бяха дето са еднокорнни само с ребаунд и прелоуд и да си го направя както ми скимне да го напрая 150ход :) според мене е добра идея като цяло аз няколко дурота съм имал и фтулките им несе преебаваха лесно а едното го бях праил на 220мм ход :ДДДД :agree: :D :nuts: :deal:
mishooo

Мнениеот CrutchLow » Нед Яну 05, 2014 12:25 am

Защо просто не си вземеш една Rock Shox Tora .. здрава, работеща и доказана за времето си вилка.
CrutchLow

Рейтинг: 1200

Мнениеот mishooo » Нед Яну 05, 2014 12:17 pm

Неме кефят .. смисъл такъв мога да взема дуро 130мм да го "тунинговам" и да го издокарам на работа като тора-та че и в + + + :) :beer:
mishooo

Мнениеот msniki » Нед Яну 05, 2014 1:28 pm

mishooo написа:Неме кефят .. смисъл такъв мога да взема дуро 130мм да го "тунинговам" и да го издокарам на работа като тора-та че и в + + + :) :beer:

Това са глупости, за да вдигнеш хода на някоя вилка си е доста трудна работа и изисква финанси.
Отделно че като го вдигнеш, сещаш се че втулките ще заминат по бързо ? Особено пък на Сънтур пласмасовите втулки....
Иначе като идея :
Duro Fr по може 160 мм ход за 220-230 лв ще се намери.
Има ребаунд и прелоуд, пак ще ти върши работа. Но е на 20 мм ос.
Никакви тунинги не ги мисли, още нямаш познанията за това !
:)
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот mishooo » Нед Яну 05, 2014 4:03 pm

Братле аз познания как се прави тунинг на вилка имам ;) поради липсата на средства ми се е налагало да правя дуро трипъл на въздух или пък зоом 650 "ДХ" с отворена маслена баня и присаждане на хидравлика от Сторм ;) знам че трябва да се изчисли колко да се дигне ... става на въпрос за някви 2 сантима :) отделно ако съдя по Дуро Трипъл ще му остържа нов по лек шиш и по плътен и ще го направя с семеринг доло на стеншана зада несе меши маслото при прожината с това в ботушите :) :beer: :eyebrow:
mishooo

Мнениеот Yavkata » Нед Яну 05, 2014 5:40 pm

Ами като си такъв майстор и бъкаш от знания, не губи времето на хората, като пускаш теми. Направо виж кой продава пръдня в Пазара до 100 лв, пък вече е ясно , че можеш да направиш от нея боя.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот mishooo » Нед Яну 05, 2014 6:32 pm

:Д Братле аз наказвам че съм майстор ! . Мисълта ми беше да предложите някоя вилка до тез пари :) :beer:
mishooo

Мнениеот msniki » Нед Яну 05, 2014 6:44 pm

Автора чети, помисли, после пиши.
Да се правиш на майстор няма как да стане.
Особено пред повечето хора тук. :)
А така знаеш ли какво става ако маслото от хидравликата влезе в ботушите ?
Зоом с хидравлика от РСТ... Диаметрите на стеншените са други и да стане хидравликата въобще няма да работи, както би трябвало заради това разминаване в диаметрите.
Семеринг на края на стеншена за сефте чувам, долу си има оплатнение затова.

Също от шиш няма какво да олекотиш чак толкова... 20-30 грама макс. Шишовете носят голямо натоварване, това е последното място къде ще се олекотява. Безсмислено.
Както ти казах по горе вземай едно Дуро фр и не му мисли.
За тунинг не си пораснал още.
Като съвет написах всичко това, ще е добре да ме послушаш. :)
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот deadlyarrow » Нед Яну 05, 2014 8:41 pm

Може би по-добра идея от твоя ''тунинг'' - http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=151928 :beer:
Викаш бил съм ненормалния, xax bitch аз съм идеалния
deadlyarrow

Рейтинг: 1174

Мнениеот mishooo » Нед Яну 05, 2014 9:04 pm

Мерси много Колеги . А относно за олекотяването на шиша .. (еми обърках се малко :/ исках да кажа да се направи по дебел зада нелуфти на излизане от стеншъна
:offtopic: А относно хидравликата от сторм на зоом тя и без това необляга отвътре на стеншъна това няма значение тя се захваща отгоре и отдолу и работи наистина но то това хидравликата според мен няма нищо общо с работата тя е само настройка ( за ребаунд говоря ) а гадното е че е вътрешна аз си я бях направил на някакво по междинно смисъл нито бавна нито бърза :Д :D :) :) Мерси пак :)
mishooo

Назад към Веломеханик