Здравейте,
Боря се с една вилка Rock Shox Reba Team Dual Air (около 2009г.). Вилката е с BlackBox Motion Control и заключване от кормилото Push Lock. Изби масло от врътката за заключване. Не е от тази на гейта със сигурност.
След четене тук-там, съм разглобил горната част на патрона на Motion Control-a, в търсене на проблема. Както се вижда, махнал съм поп-нитовете, извадил съм шиша на гейта. Той е уплътнен културно с О-пръстен, обаче Lockout-a...
Сега не мога да разделя жълтата част от черната капачка. След като обезмаслих, забелязах че като въртя врътката за заключване има осезаемо триене и то като метал в метал. Извода за мен е, че там няма гумено уплътнение, а по някакъв начин се разчита на друг тип уплътняване. Като добавим и наличието на луфт, просто ума ми не побира, какво ще спре маслото да изтича. Някой разделял ли е тези части, да ми каже как и какво да очаквам. На запад сменят целия патрон, но ми се иска да мина с ремонт. Ето отвътре как изглежда
Има един О-пръстен между двата палеца на жълтата част, но той е за да стиска съчмичките на врътката на гейта ( за да е на степени и да не се саморазвива).
И така – как мога да доразглобя детайла и какво ли е това, което уплътнява врътката за заключване?