Остъпки за форумни членове

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Остъпки за форумни членове

Мнениеот tbk515 » Съб Яну 18, 2014 7:14 pm

Здравейте!
Да поясня: не съм търговец и не се опитвам да правя някому реклама!
Предварително се извинявам, ако има подобна тема.
Въпроса ми е:
Има ли някакви установени отстъпки за членове на Форума? Какъв процент и към кой магазин е?
По другите форуми има "такова животно", но тук май няма. Например: часовникари, ножари, фенераджии, еърсофтъри се възползват от средно по 10 % на артикул.
Ако българските магазинери пуснат отстъпки за МТБ феновете, ще си дигнат продажбите и пак ще са на печалба. Казвам го, защото виждам не малка част от тукашните потребители да пазаруват от Европа, на цени с доставка по-ниска от тук предлаганите стоки.
Благодаря за вниманието!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Re: Остъпки за форумни членове

Мнениеот Admin » Съб Яну 18, 2014 7:40 pm

Идеята не е лоша сама по себе си, но на какъв принцип се дават тези отстъпки, т.е. как доказваш, на търговеца, че си член на форума и на какво основание всъщност получаваш отстъпката, тъй като, да не казвам голяма дума, ама повечето български потребители вероятно имат регистрация тук, та излиза, че е по-добре търговците просто да свалят с 10% цените за всички. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот tbk515 » Съб Яну 18, 2014 8:31 pm

Всеки търговец може да си направи официална регистрация и да приема поръчки през формата за Лично Съобщение. За да не става злоупотреба с отстъпките, продавача може да направи ограничение за новорегистрирани потребители, т.е. примерно след месец престой във Форума или пък след няколко мнения, или пък според рейтинг да му даде отстъпка. Това не е дискриминация, а правилно.
Личен пример: последната ми такава покупка беше на камуфлажен панталон. Цената му беше около 55 лв., с -10 % и доставка ми излезе 54 лв., защото магазина не е в моя град. Реално намалението ми плати цената за доставка.
Друга промоция, от която не се възползвах беше 2 ножа на цената на 1, като втория е по-малък и евтин. И не купих, защото не ми трябваше.
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Мнениеот Andy3 » Съб Яну 18, 2014 10:05 pm

Реален и работещ пример от Ауди форума: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=103489
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот Insight » Съб Яну 18, 2014 10:19 pm

Отстъпката на религиозен (форумен) принцип има много по-мощен ефект от "отстъпка за всички". Насажда у шарана усещането, че е част от привелигирована група (секта) хора.

Факта, че никой търговец не е потърсил лично Админ за подобна форма на реклама, говори лошо за местните търговци и дилъри.

Горещо препоръчвам на Админ да не се набутва сам в подобни начинания, а да чака да го потърсят. Така ще получи много по-добри условия за нас и за себе си.

Форума е достатъчно мощен от маркетингова гледна точка.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот unsigner » Нед Яну 19, 2014 5:53 pm

Admin написа:Идеята не е лоша сама по себе си, но на какъв принцип се дават тези отстъпки, т.е. как доказваш, на търговеца, че си член на форума и на какво основание всъщност получаваш отстъпката, тъй като, да не казвам голяма дума, ама повечето български потребители вероятно имат регистрация тук, та излиза, че е по-добре търговците просто да свалят с 10% цените за всички. :D

Рейтинг над 2000?
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот venko » Нед Яну 19, 2014 8:05 pm

Практически никой няма рейтинг над 2000.
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот unsigner » Нед Яну 19, 2014 8:50 pm

Добре де, там колкото е преценило ръководството, че е прагът за цъкане на плюсове и минуси. Забравил съм колко е. Аз съм отдолу :-)

Мисълта ми е, че форумът вече има число, по което мери колко са заслужили членовете, и което се фалшифицира сравнително трудно. Ако трябва да се избере по-тесен кръг от просто "регистрирани" (което практически значи "всички"), може да се стъпи на него.
unsigner

Рейтинг: 1667

Назад към Общ форум