Зимно храсталясване из Стара планина (Петрохан-Бов).

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Зимно храсталясване из Стара планина (Петрохан-Бов).

Мнениеот papi007 » Нед Яну 19, 2014 9:54 pm

Здравейте на всички!!!!! :)

На кратко от 2-3 дни планирам следното себемъчение :
24/01/14 - Късно вечерта (19.00) тръгване от София на самоход до проход Петрохан - 70 км . Когато се стигне - тогава!
25/01/14 - Тръгване - 9.00 . Идеята е да хванем маршрута за Ком-Емине, като на около 3 км преди Пробойница се отделим в дясно по път , водещ до края на Вазовата екопътека - Заселе. На офроудърската карта на GPS гармин има такъв път , така че колко трудно може да бъде да се храсталяса? :D

Силно се съмнявам че сили ще има за продължение Бов-Мургаш, но ако времето не е покъртително ( макар че го дават да вали сняг), силите стигнат , и има желание - Хората които могат да изключат онази част от мозъка си която само ги пита "Де бре, пред телевизора е по айляк! " може да се пробваме.

В най лошия случай може да се наложи съботно/неделно спане и прибиране тогава.

Ако има достатъчно не на център хора, които мислят че би им допаднало подобен експеримент, нека да пишат, дават идеи и коментират.

Поздрави, Павел Матеев
Аватар
papi007

Рейтинг: 2000

Re: Зимно храсталясване из Стара планина (Петрохан-Бов).

Мнениеот eMcKu » Нед Яну 19, 2014 9:57 pm

Няма ли кой да го банНе тоя идиот ?! ... тва е мтб беге, а не садомазо беге. :crazy:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот papi007 » Нед Яну 19, 2014 10:10 pm

Емски... :*
Прикачени файлове
1455993_610553132342001_626570540_n.jpg
Рационалното мислене никога не ми е помагало :Д
1455993_610553132342001_626570540_n.jpg (51.99 KiB) Прегледано 1387 пъти
Аватар
papi007

Мнениеот Rayko » Пон Яну 20, 2014 8:06 pm

Браво, Папи! "Където има воля, има и път!" - Казал го е велик българин. Но все пак мисля, че ако валне сняг, колела няма да ви трябват.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот Vorac » Чет Яну 23, 2014 2:51 pm

Мисля, че ще е по-кеф следното.

Петък - влак до Берковица, после каране/бутане до хижата. Пристигане към 00:00.
Събота - по бира и качване на Ком. Спускане до Гара Лакатник - крайна цел - кръчмата до водопада. Спане на хижа Тръстена.
Неделя - малиново вино и безхаберно каране. Прибиране в София с влак.

Мотивация: спускането от Ком е лудница - 2 часа само надолу!
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот papi007 » Чет Яну 23, 2014 9:08 pm

@Vorac - Идеята ти е добра , но за съжаление имам 3 ограничения -
1. Трябва да съм на рожден ден в събота вечер.
2. BGN . За съжаление ми изникнаха едни разходи които не предвидих.
3. Колелото ми още не са се обадили че е за вземане от сервиз (Течаща вилка върху диск/спирачка).

Колкото и да ми се иска утре вечер да мога да тръгна, нещата не изглеждат възможни за момента :xx(:

Относно маршрута - Преди гинци има отбивка за някакъв стар път, който върви успоредно на главния път 81. Иска ми се да го проуча и него, защото изглежда много приятно лежерен за разходка.

Избраната от мен вариация за към Вазовата пътека - нека да кажем, че човек сам избира пътя , по който да мине. И буквално, и преносно ;) Тази пътека за мен носи специален заряд, които ще бъде много полезен. Особено когато лятото преценя че физически, психически и времеви ще мога да направя един мой си 24 часов маратон в който няма да имам време за проучвания - Ком-Златишки проход. Който пък от своя страна ще е подготовка за по-големи идеи! :magnify:

Самото каране мисля че ще придобие малко по различен вид - Влак до лакатник рано сутринта. Катерене по познатия КЕ път към Пробойница, обход по този път . Ще видим :popcorn:

Райко - То и носенето на колело също е част от планинското (не ХЦ) колоездене, и то се нуждае от трениране :lol:

Ако до утре на обяд никой не е писал за влак->лакатник->обикаляне->прибиране (самоход за мен) , колелото стане , ще се включа с крайния резултат :beer:

Поздрави
Павел Матеев
Аватар
papi007

Мнениеот Yavkata » Пет Яну 24, 2014 5:47 am

Имаш предвид вероятно стария Исторически път. При едно каране до Ком с децата, го тествахме с малката надолу.
Изображение
От долу тръгва малко след разклона за Бракьовци и катери със серпентинки по бивш асфалт. Нагоре си е макадам и тук-таме малко по-гладки участъци.
Изображение
Общо взето в района между Петрохан и Заселе има известна тендендия да се пообъркате , ако изпуснете маркировката, но пък до храсталясване много трудно ще стигнете, ако не се понапънете специално в такава насока. При желание за кръгов маршрут има една доста приятна опция- Исторически път-х.Петрохан-разклон преди с.Зимевица-връх Сърбеница-и по пътека до с.Искрец. От там по пътя през Брезе и Бракьовци отново до началото на Историческия път.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот papi007 » Пет Яну 24, 2014 2:46 pm

07.05 ч. на влак София - Лакатник. Въртят ми се планове за катерене през Лакатник, пускане по Вазовата пътека, катерене по асфалтов / черен път до Заселе, каране към хижа Петрохан и прибиране на самоход по този исторически път.
Аватар
papi007

Мнениеот Ивайло » Пет Яну 24, 2014 7:53 pm

papi007 написа:Относно маршрута - Преди гинци има отбивка за някакъв стар път, който върви успоредно на главния път 81. Иска ми се да го проуча и него, защото изглежда много приятно лежерен за разходка.

Приятно лежерен е, да. :) Както и Явката писа, тръгва от разклона на главния път за Бракьовци, на който пише "Петрохан - исторически път" и след около 400 м. се отделя вляво (направо е Бракьовци). От асфалта вече почти няма и следа. Минава покрай няколко махали и излиза на пътя за х. Петрохан на ок. 1500 м. от главния път. Ето го маршрутчето в Ендомондо от тоя понеделник. Времето от разклона до билото е ок. 70 мин. умерено темпо.
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Назад към Индивидуални карания