Чуденка около едно колче.

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Чуденка около едно колче.

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Яну 22, 2014 11:46 am

Ще да си купувам нов колец, искам от 350мм да мина на 400мм щот съм на Ъпсолютния максимум а ми късее лекичко. Та чуденката ми е дали да взема лекинко алуминиево или евтинко (китайско) карбоново.
Някак ме влече металното но ме притеснява да не го изкривя, което ще го бетонира в рамката.
Дайте някое мнение, че другия понеделник ше пазарувам.

Те това съм арешал: http://www.bike-discount.de/shop/k1171/ ... black.html
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Re: Чуденка около едно колче.

Мнениеот Vimpel » Сря Яну 22, 2014 2:35 pm

RastaWarrioR написа:Ще да си купувам нов колец, искам от 350мм да мина на 400мм щот съм на Ъпсолютния максимум а ми късее лекичко. Та чуденката ми е дали да взема лекинко алуминиево или евтинко (китайско) карбоново.
Някак ме влече металното но ме притеснява да не го изкривя, което ще го бетонира в рамката.
Дайте някое мнение, че другия понеделник ше пазарувам.

Те това съм арешал: http://www.bike-discount.de/shop/k1171/ ... black.html

Здравей, пиша ти във връзка с темата за колчето. Разполатам с 350 мм-трово колче което съм дигнал почти до ограничителя,
но все още нивото е в допустимата границата. Проблема ми е, че след всяко каране колчето се спуска леко надолу. Скобата ми се струва доволно затегната.
При теб получава ли се нещо подобно?
Vimpel

Рейтинг: 1295

Мнениеот 4getcredo » Сря Яну 22, 2014 2:54 pm

Според мен разликата между теглото на карбоновото и алуминиевото, което си посочил, е пренебрежима. За сметка на това има известна неизвестност около евтиния китайски карбон. Аз бих избрал алуминиевото колче. Вече съм карал с 5-6 алуминиеви (Scott, Ritchey, Giant, FSA) и никога не ми се е случвало да изкривя (всичко това на доволно ниски рамки и извадени колове). Къртил съм няколко седалки, но колче не съм изкривявал.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Vimpel » Сря Яну 22, 2014 4:10 pm

Съжалявам за горния пост, трябваше да е ЛС.
Vimpel

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Яну 22, 2014 4:11 pm

@Vimpel макар и да си мажа колчето с грес не съм забелязъл да се смъква а моето е съвсем на макс. Не се обиждай но се пише вдигнал :)
Последна промяна RastaWarrioR на Сря Яну 22, 2014 4:25 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Vimpel » Сря Яну 22, 2014 4:21 pm

Благодаря за отговора !
Писал съм бързо и съм пропуснал в :rofl:
Vimpel

Мнениеот papinu » Сря Яну 22, 2014 5:19 pm

RastaWarrioR написа:...макар и да си мажа колчето с грес...

За тази цел съществува асемблираща паста (Assembly Compound), която подобрява сцеплението м/у двата елемента - в случая колчето за седалка и рамката. Много е подходяща, когато тези елементи са от различни материали. Примерно рамката е алуминиева, а колчето карбоново. Тази паста предпазва от корозия, предотвратява надраскването и надирането на елементите, като редуцира триенето по между им. Това допринася за по-малкото им износване. Също така се намалява нуждата от прекомерно затягане на скобата.
В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородството се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.
Аватар
papinu

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Яну 22, 2014 5:36 pm

Мажа зя да не влиза много пясък навътре, щото почва да скърца :D
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Chavi » Сря Яну 22, 2014 8:19 pm

papinu написа:
RastaWarrioR написа:...макар и да си мажа колчето с грес...

За тази цел съществува асемблираща паста (Assembly Compound), която подобрява сцеплението м/у двата елемента - в случая колчето за седалка и рамката. Много е подходяща, когато тези елементи са от различни материали. Примерно рамката е алуминиева, а колчето карбоново. Тази паста предпазва от корозия, предотвратява надраскването и надирането на елементите, като редуцира триенето по между им. Това допринася за по-малкото им износване. Също така се намалява нуждата от прекомерно затягане на скобата.

Потвърждавам, че често се среща приплъзване при разлика в материалите - например карбоново колче в алуминиева рамка. При мен имаше такъв проблем и тъй-като не исках прекомерно да затягам скобата, се насочих към въпросната паста, но точно преди да я поръчам прочетох в един форум как няколко души препоръчваха комбинация от паста за зъби и лак за коса. Ползвам успешно въпросната комбинация близо година с едно или две намазвания за целия период. Vimpel, може да опиташ :)
Аватар
Chavi

Рейтинг: 1332

Назад към Продукти за крос-кънтри