Майтапа-настрана!

Наблегни на важните при вас (жените) особености освен рамката (тя си е закономерност). Например седлото. То е различно - по-широко. Масово виждам девойки да се мъчат с мъжки седла.
Другия момент е концепцията като цяло. Ти наистина ли си 100% сигурна, че ти се кара велосипед с толкова тясно приложение. Един вид велосипед за пазар на марули и някой и друг морков. Наистина, в този клас не можеш да очакваш вилка като вилка, но каквото и да има отпред няма да ти чупи ръцете. Примерно аз преди време направих градски велосипед с твърда вилка с ясната идея, че няма къде да го товаря толкоз, но след 20km нещата - усещане, умора, кофорт до толкова измениха мнението ми, че се чудих как съм карал такава някога. Смених я.
Дори да няма амортисьорна вилка тези тесни -> по- върди гуми са предпоставка за лошо поведение (стабилност и комфорт). Особено се усеща при женската нежна китка. Не съм капацитет, но смея да твърдя, че се сблъсках с бая неща покрай организирането на велосипеда на скъпата и първото нещо беше седалката. Дебели грипове (дръжки) на кормилкото също. С времето лично усетих и разликата в екипировката (раница не сутиен). Никой не ми се е оплаквал за тези неща - просто наблюдавах (освен за седлото).
Успех в избора!