Вилка XCT

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Вилка XCT

Мнениеот toli_fox » Нед Яну 19, 2014 5:59 pm

Добър ден колеги имам следния проблем имам вилка XCT която има луфт във ботушите тя е от тези който са с по тънките стеншъни и търся втулките който са между стеншъните и ботушите ПОМОГНЕТЕ,защото не може да се кара така !
toli_fox

Рейтинг: 1200

Re: Вилка XCT

Мнениеот Vorac » Чет Яну 23, 2014 4:44 pm

ТЕези неща можеш да си ги поръчаш примерно от Англия за към 4 лири на комплект.

Първи реезултат от гугълване "suntour dust seal price":
https://www.greyville.com/categories/90 ... dust-seals

Но XCT е гадна вилка. XCR са почти същите пари, а возят много по-меко. Стига да се смазва от време на време.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот vatakov » Пет Яну 24, 2014 11:01 am

Vorac написа:ТЕези неща можеш да си ги поръчаш примерно от Англия за към 4 лири на комплект.

Първи реезултат от гугълване "suntour dust seal price":
https://www.greyville.com/categories/90 ... dust-seals

Но XCT е гадна вилка. XCR са почти същите пари, а возят много по-меко. Стига да се смазва от време на време.

Колега това което си показал са семерингите които обират мръсотията от стеншъните и по никакъв начин няма да спрат луфта породен от втулките вътре в ботушите. Ето по този начин изглеждат при повечето вилки. Но според мен при XCT модела те са част от ботушите или поне аз не намерих да се продават отделно.

@ toli_fox По-добре помисли за нова вилка или подобна на старо от колкото да се занимаваш с глупости.
Пиши на лично ако искаш еднокоронна вилка zoom от първото ми колело за не повече от 10 лв която няма луфт за сега.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот Vorac » Пет Яну 24, 2014 3:55 pm

@vatakov, хвана ме в грешка, хич не гледах много какво има на сайта.

Аз като съм разглобялваh XCT и XCM винаги съм наблюдавал следното. Пластмасовото "нещо", коеот се вижда при сглобена вилка, продължава все пластмасово, надолу в ботуша, около 10 см. Според мен в това се плъзгат стерженоие и то е някакси и прахов семерингх и втулка.

Бъркам ли се?

Става дума за номер 4 тук.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот vatakov » Съб Яну 25, 2014 6:31 pm

На мене №4 ми изглежда като втулка а №5 си е праховият семеринг (както е и описан) който се продава отделно, но само с него няма да се премахне луфта.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот Yavkata » Съб Яну 25, 2014 7:39 pm

Принципно малко трудно се намират втулки за този клас вилки, поради особената политика на вносителя. Може да пробваш временното решение, което често върши добра работа. Вадиш втулката и я обикаляш с една лентичка с тънко тиксо. Това леко я свива и намалява луфта.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти