от Admin » Съб Яну 25, 2014 3:46 pm
sando99, премествам темата ти в раздела за АМ велосипеди, но не е зле преди да питаш, да прочетеш насам-натам. Специално за C1 е писано доста.
Аз лично, ако ще се купува сравнително евтин, готов велосипед до 1000 лв., може би бих ги препоръчал най-вече Euphoria-та на Cross (27.5 е като колела) - харесва ми като геометрия, ще се кара приятно и нагоре, и надолу. Подобно предложение има и от Sprint - Radical, даже в сайта има тест на по-скъпия вариант, но имаше и един за 1000 лв. горе-долу. Подчертавам, че не ти ги препоръчвам защото са 27.5, т.е. "последен вик на модата", а защото поради това или поради друго, са с доста приятна геометрия - по-малък челен ъгъл, вилки със 120 мм ход, по-къси лапи. И макар да са много далеч от какъвто и да е велосипед за спускане, за описаните от теб нужди мисля, че ще свършат работа.
C1 също има своите предимства като модел, но ако ще караш предимно надолу - не бих казал, че това е най-универсалния модел на пазара, макар през годините кой ли не го е карал и по какви ли не начини.
Най-добрият вариант, разбира се, е да си сглобиш твърдак изцяло по твой вкус и избор - тогава изборът е голям, On One, NS Bikes, Dartmoor и какво ли още не като рамка, подходящи части и т.н., но и цена поне 2000 лв.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.