Избор между два различни ротора

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор между два различни ротора

Мнениеот vfilipov » Вто Яну 14, 2014 10:24 pm

Здравейте.
Питането ми е следното.Имам два ротора Shimano 160mm (най-масовият модел,който е с повечето бюджетни спирачки) и два ротора Clarks,които обаче са 180мм (те са от Clarks exo ckeletal).Трябва спешно да продам два от тях и нямам възможност да ги пробвам със спирачките ми,за да преценя кои са по-добри.Clarks-a съм ги карал със стандартните хидравлики ,но никак не съм доволен от спирането.Имам чувството,че заради големите отвори за охлаждане е много малка площа която контактува с накладката.Кои ще ме посъветвате да запазя за мен.Ще се карат с Shimano Br m445.Тежа 85 кг и карам ХС и някой път по-агресивно.
Благодаря.
vfilipov

Рейтинг: 1200

Re: Избор между два различни ротора

Мнениеот Vorac » Пет Яну 24, 2014 4:15 pm

http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... -11-39583/

Имаш ли под ръка адаптори за 180мм? Иначе са по цели 20лв, ако те мързи да ходиш до Илиянци (10лв).

Не зная какво да те посъветвам, не съм карал с Clarks спирачки.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот vatakov » Сря Яну 29, 2014 12:09 pm

@vfilipov Имай в предвид, че всяка спирачка си има индивидуален размер и профил на накладките и е най-добре спирачката (апарата) да се съчетае с предвидения от производителя спирачен диск. За пример накладките на Авид-ските спирачки предназначени за G2 диск не работет по-добре с "новите" G3 дискове, поради по малкият профил на G3 диска няма достатъчно контактна площ за джуситата/BB7 и работата им е по лоша. Докато при новите елексири (примерно) които се продават с G3 накладките са по тясни от към височина и по-широки на дължина.

Производителя ги е изчислил дисковете спрямо накладките на съответната спирашчка и в повечето случаи работят най-добре с оригиналните дискове, или предвидени от производителя ъпгрейди, дори и да сложиш много по-добър диск но не с подходящата ширина или др., може да не спира по-добре.

Надявам се да съм помогнал с нещо.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот vfilipov » Нед Фев 02, 2014 8:38 am

Благодаря колега.И аз това си мислех.Аз се опасявам ,че вентилационните отвори са прекалено големи и накладката контактува с много малка площ,което е същия проблем според мен като широчината за която говориш.
Поздрави.
vfilipov

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти