Съвместимост на RAM HT III и FOX 32 F с конусовиден стержен.

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Съвместимост на RAM HT III и FOX 32 F с конусовиден стержен.

Мнениеот bio » Пет Яну 31, 2014 8:58 am

момчета, моля да не се отклоняваме много от темата. в тази част от форума не се обсъждат мотоциклети и коли, обсъждат се велосипеди. може да си спретнем сериозно разговорче кое колко, но в случая обсъждаме техническата част на нещата. връщам се на въпросната вилка.
та възможните чашки са следните:
Hope
Cane Creek
Acros
евентуално HOPE може да се намери в България, внасят ги.
недостатък е, че си повдигаш предницата без да добавяш ход на вилката. за някой може и да е предимство, но за мен е глупаво.

искам да ти обърна внимание и на самата вилка.
това и е примерна цена като нова - 353,50 лири, а ти мислиш да вземаш такава за 250 лв ?!? повярвай ми, едва ли хванал господ за шлифера. човека много добре знае какво продава и щом цената е толкова ниска си има причина (той си ги е обявил много коректно). в най-добрия случай ремонта няма да ти струва 10лв, само втулките са ти около 50 лв + семеринги. казах в най-добрия случай защото ... ако стеншъните са износени и новите втулки ще заминат бързо бързо.
смяна на маслото ... само да ти покажа, че това не е просто да налееш някъде 20 ml. и щом няма масло/или липсва масло ... значи имаш проблем с уплътненията и те трябва да се подменят. може да попиташ из София колко ще струва едно цялостно обслужване на тази вилка. Пацо или Нахи .. може и други да има ... аз тез младежи съм чувал.
FOX си е FOX, но за тези пари определено бих си взел или нов Epicon или някакъв RockShox. Нямам представа какви са ти изискванията към вилката.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 9:51 am

Ами да съгласен съм,обаче ти правиш ли някаква разлика между 840лв. и 250лв.?Проблема идва от там че ако както казваш стеншъните например са износени и ми се налага всеки месец давам пари за втулки и да я сервизирам тази вилка,то няма никакъв смисъл,ако ще не фокс да е ами не знам какво...
Иначе човека който си я продава си е напълно коректен разбира се,спор няма.
Първоначалната ми идея беше че вилката е FOX(друго си е на колелото да си имаш фоксче)+(а не че ми трябва толкова,даже изобщо),бяла е а това е задължителния цвят за вилка за мен и трето има си търговски вид,не е ожулена...та това бяха водещите мотиви честно казано.
И го мислех като вариант защото сега сменявам следните неща по байка:
шини,спици,главини,команди,спирачки,обтегач,курбели,заден венец,гуми,дискове,вилка(вилката може и да не я сменявам),грипове и още какво беше...като почти всичко вече съм накупил чисто ново.Компонентите са от висок клас,командите и обтегача са срам х9,главините спирачките и дисковете(203) са shimano SLX,курбелите още не знам но ако мога ще взема SLX,рамката е уникална,направена е изцяло по моя поръчка като цветова гама,цвета е бял мат,като аз лично им занесох във рам боята,която сам закупих искайки да ми боядишат колелото с нея и те се съгласиха,боята e поръчана от германия,оригинална не е сикенс или някакъв подобен боклук,и с нея се пръскат само AUDI Q7 бял...
За едно лято му навъртях 6000км, а миналото 4000..и всичко се скапа,аз карам много ...и така...
А,и аз карам предимно градско и извън градско,не ходя да в планината да спускам или там подобни..
Koki_

Рейтинг: 1138

Мнениеот uBaH » Пет Яну 31, 2014 10:02 am

Нещо не си "хванал" какво се опита да ти обясни колегата bio ...

Вилка за 800+ пари, за да е пусната за 250 пари си има причина. И тази причина не е, че едното масло е за смяна, а доста по-сериозна. По-просто от това, няма как да го обясним.
Аватар
uBaH

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 10:09 am

uBaH написа:Нещо не си "хванал" какво се опита да ти обясни колегата bio ...

Вилка за 800+ пари, за да е пусната за 250 пари си има причина. И тази причина не е, че едното масло е за смяна, а доста по-сериозна. По-просто от това, няма как да го обясним.

Ясно че не е само маслото а и никой не е казвал че е само то,не веднъж вече го коментирахме и не мисля защо трябва все да дъвчеме едно и също и да тъпчем на едно място.Не може всеки който се включи в темата чел не дочел да му се обяснява всичко написано от начало,така се опорочава диалога поради нечия глупост и несмислено отношение..
Koki_

Мнениеот bio » Пет Яну 31, 2014 10:37 am

ами добре проучи си въпроса:
колко ще ти излезне ремонта?
колко ще ти излезнат чашките и дали са налични?
искай детайлни снимки на стеншъните на вилката, ако са надрани обикновенно левия е към арката?
Изображение
ако те устройва -> купувай (с преглед) !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 11:01 am

Знаеш ли какво се сетих ,на старата ми вилка сънтъра,стеншъните не са надрани,обаче като я отворих(2 години не съм я отварял тоест от както е била нова)от вътре стеншъните бяха много зверски надрани,ама нещо страшно и имаше много стружки,на какво се дължи това?
Как изобщо е възможно да се направи конструкция на вилка която да се дере по такъв начин,а виждам че всички се надират...това не могат да го проектират и в най пропадналия техникум толкова зле....и после ше ми разправят че това или онова било висок клас...
Koki_

Мнениеот radeviq » Пет Яну 31, 2014 11:03 am

Само да добавя още един вариант за чашки.
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 4:47 pm

Нещо млъкнахте вие...
Я да ви питам аз какво ви е мнението за висок и нисък клас курбели-плочи?
Например един труватив за 90 лв и един SLH за 300лв.Каква би могла да е разликата според вас?Ако е спирачка например с такава разлика в цената,тогава разбирам,скорости....пак става,но тук разликата не може да се измерва в по леко въртене например,при еднакъв брой зъби.Тогава на какво се дължи тази разлика в цената която далеч не е малка?Да,някой ще каже-ама това е специална технология,това е композит,това е извън земна сплав...Въпроса е че каквото и да е,върши една и съща работа(говоря специално за курбел-плочите),единствено остава че трябва да е по здрав за тази цена,да,обаче това са триста+ процента в цената,което означава че SLX-a трябва да е най-малко три пъти по здрав,което е абсолютно не вярно,защото по тази логика xtr-a на шимано който струва 800+лева трябва да е девет пъти по здрав...никога не може да се случи такова нещо.Като изключиме манията лишена от разум която е:"я ме виш аз съм с високите класове",както и безумното "50гр. надолу= на 1000лв нагоре,то остава че това си е чист търговски пиар,който обхваща болните веломаниаци,на което всъщност разчитат известните производители на вело компоненти.
Koki_

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 4:50 pm

Та си мислех има ли изобщо РЕАЛЕН смисъл от нещо повече от среден клас?
Koki_

Мнениеот mariko » Пет Яну 31, 2014 6:47 pm

Прекалено много мислиш :)
Bio се досега се съсипваше да ти обяснява и отговаря, поради което и на мен ми беше интересна темата, но вече изпадаш в някакви философско-екзистенициални размисли и е досадно...
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 7:14 pm

@mariko
Проблема е именно поради не използване на разум от някой(повечето) а не поради много мислене.
Това не е философия а реална констатация на действителността,подкрепена с факти,факти които крайно очебийни,но парадоксално с това,поради възможността да бъдат видени са определяни като философия.
Био ми обясни за вилките,чашките,стержените...но тук става дума за нещо съвсем друго,за принцип,а курбелите са само пример за да се изяви принципа.Съжалявам че толкова виден факт ти убягва,а и не само на теб!
Моля за напред всички невежи,или да се обаждат само по темата,или изобщо да не го правят-няма смисъл да се орезилват така..нали се сещате поговорката че и глупака изглежда мъдър когато мълчи!!
А,ако на някой му е досадно,просто защото се налага да използва разума си,има безброй други теми.
Koki_

Мнениеот kobso1245 » Пет Яну 31, 2014 7:20 pm

СЛХ-а далеч не е 300лв, ама това е друг въпрос.
Иначе тегло(предполагам Труватив-а за 90лв е поне 100-на грама по-тежък), не дай боже да ти трябват плочи за 10-ка(с каквито подозирам е СЛХ-а и които са доста по-скъпи от 9-ките) + здравина.
За мен това е достатъчен фактор в полза на СЛХ-а, ако за теб не е-това си е твой избор.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 8:03 pm

Привет,значи никой не оспорва че слх са са по добри(моля вниквайте малко като четете бе хора),говорим за съотношението цена здравина,ако искаш прочети пак поста,няма смисъл да го копирам.Ще го кажа така-плащаш в пъти повече,но далеч не получаваш в ПЪТИ повече ЗДРАВИНА.Малко повече да,но не и в пъти.
Два пъти прочетох поста ти изцяло и веднъж частично,но не успях да разбера това,цитирам: "За мен това е достатъчен фактор в полза на СЛХ-а"...
Стоте грама на долу ли?Защото друго нищо не остана в полза на слх-а.
А за "отделния въпрос"-гледам че са около 300лв. зависи от моделчето..
Не може плочите на труватива да са скъпи,а на слх-а да са евтини,така че това не е аргумент в полза на слх-а,поне за мен.
Пак казвам,слх-а по добър и това е добре само в случай че беше малко по скъп,но не и в пъти.С по голямата част от вело-компонентите е така.
Koki_

Мнениеот kobso1245 » Пет Яну 31, 2014 8:29 pm

Ако ги гледаш от БГ-да, 300лв са. По немските сайтове вървят около 200-220лв.
За плочите-случайно, само ей така, да си разглеждал цените на плочите за 10-ка верига? Ако не си-направи го, ще се изненадаш от цените(то половината разлика е само там)...
А за факторите-поне 100грама по-леко и по-голяма здравина, а съм сигурен, че има и други ползи(моля линк към модела за 90лв, че така наизуст е малко тегаво да говоря).
В случая търсиш разлика само в здравината, което е малко глупаво, но пък не знам, поне моите разбирания са такива.
Пак повтарям-когато ти не виждаш разликата няма защо да ги купуваш. Щом има хора и ги карат-значи има причини.
Последна промяна kobso1245 на Пет Яну 31, 2014 8:34 pm, променена общо 1 път
kobso1245

Мнениеот Ozzie » Пет Яну 31, 2014 8:34 pm

Моля, като отговаряте в темата, не цитирайте предходното мнение.
Разтегляте я ненужно и я правите неудобна за четене.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 8:56 pm

kobso1245 написа:Ако ги гледаш от БГ-да, 300лв са. По немските сайтове вървят около 200-220лв.
За плочите-случайно, само ей така, да си разглеждал цените на плочите за 10-ка верига? Ако не си-направи го, ще се изненадаш от цените(то половината разлика е само там)...
А за факторите-поне 100грама по-леко и по-голяма здравина, а съм сигурен, че има и други ползи(моля линк към модела за 90лв, че така наизуст е малко тегаво да говоря).
В случая търсиш разлика само в здравината, което е малко глупаво, но пък не знам, поне моите разбирания са такива.
Пак повтарям-когато ти не виждаш разликата няма защо да ги купуваш. Щом има хора и ги карат-значи има причини.

Еми например:http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=223
Koki_

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 9:03 pm

Колега аз по двадесет различни начина се опитвам да ти кажа едно и също
Ако имаш труватив за 89лв. и и слх за 129,защото е малко по лек и здрав,тогава добре.Но ако едното е 89 а другото 300,то последното трябва за тази разлика да ми предложи много повече от 100 гр. и 'малко повече здравина...как ви убягва този най очевиден и решаващ факт просто не проумявам.
Koki_

Мнениеот uBaH » Пет Яну 31, 2014 9:06 pm

Виж средното (типа му) и коментирай пак. Ще намериш още някое и друго предимство на SLX-а.

ПП. Труватива, който си дал на линка е със средно PowerSpline. То не влиза в оная цена от 89 лв и струва още 29 лв.
Аватар
uBaH

Мнениеот xargs » Пет Яну 31, 2014 9:14 pm

Убягва ти, защото както е видно от темата, не си достатъчно навътре с байковете, за да видиш разликите. Освен това няма област в която цените да са право пропорционални на качество/здравина. Примерите ти пък с моторите и колите са съвсем неуместни. Амортисьорите за коли има и по 80лв, но спортните, с които трябва да сравняваш байковите почват от няколко хиляди (последните които си купих бяха 3к и са от най-ниския клас). Тъй че да, ако нямаш големи изисквания, няма смисъл да си купуваш повече от средния клас. Ако имаш изисквания, харесваш техниката и я разбираш си плащаш за по-висок клас компоненти, които идват и с повече екстри. Дали си заслужава - за теб явно не. За други явно да, затова и има класове части.

Ако искаш да си тролиш на спокойствие, използвай някоя от спамерските теми, защото всичките ти последни постове са офф, а повечето ти постове в темата пък показват пълно неуважение, към хората които ти обясняват и се стараят да ти помогнат. Колегата bio още в първият си пост ти беше обяснил всичко точно по въпроса ти.
Аватар
xargs

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 9:27 pm

uBaH написа:Виж средното (типа му) и коментирай пак. Ще намериш още някое и друго предимство на SLX-а.

ПП. Труватива, който си дал на линка е със средно PowerSpline. То не влиза в оная цена от 89 лв и струва още 29 лв.

Да,но моето средно е новичко на срам,което пасва идеално на труватива,а за слх-а дори трябва да сменя средното-ти ме подсети.Пак казвам,няма как слх а да не е по добър,въпроса е колко по добър че да си заслужава такава разлика в стотин проценти.
А и по между другото аз карам само на средната плоча 32 зъба,не ползвам другите плочи,затова и не ползвам предни скорости.
Koki_

Мнениеот kobso1245 » Пет Яну 31, 2014 9:32 pm

xargs ти е отговорил много точно.
А иначе-за какво тогава са ти СЛХ??????? Карай си Труватив-а или каквото караш и се кефи.
kobso1245

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 9:38 pm

xargs написа:Убягва ти, защото както е видно от темата, не си достатъчно навътре с байковете, за да видиш разликите. Освен това няма област в която цените да са право пропорционални на качество/здравина. Примерите ти пък с моторите и колите са съвсем неуместни. Амортисьорите за коли има и по 80лв, но спортните, с които трябва да сравняваш байковите почват от няколко хиляди (последните които си купих бяха 3к и са от най-ниския клас). Тъй че да, ако нямаш големи изисквания, няма смисъл да си купуваш повече от средния клас. Ако имаш изисквания, харесваш техниката и я разбираш си плащаш за по-висок клас компоненти, които идват и с повече екстри. Дали си заслужава - за теб явно не. За други явно да, затова и има класове части.

Ако искаш да си тролиш на спокойствие, използвай някоя от спамерските теми, защото всичките ти последни постове са офф, а повечето ти постове в темата пък показват пълно неуважение, към хората които ти обясняват и се стараят да ти помогнат. Колегата bio още в първият си пост ти беше обяснил всичко точно по въпроса ти.

Не виждам да има спам,но зависи какво значение влагаш тази дума.Държа се неуважително спрямо тези които откровено го заслужават,провери отново постингите преди да бързаш с иводите.Колегата био ми е отговорил още от началото на въпроса,никой не оспорва това,за което му благодарих и показах уважение,но ние вече коментираме ДРУГ ВЪПРОС,по който колегата био не е коментирал нищо,така че не се излагай като прибързваш с нападките-чел не дочел...
Ти изобщо не си успял да вникнеш в сравнението ми-вилка колело/вилка мотор,така че категоризирайки изказването ми просто отново се излагаш.Не коментирай неща за които си мислиш че знаеш нещо но нямаш никаква обективност.Вече няколко пъти писах ПРЕДВАРИТЕЛНО за последващите коментари на невежите,прочети пак.
Приятна вечер.
Koki_

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 9:40 pm

kobso1245 написа:xargs ти е отговорил много точно.
А иначе-за какво тогава са ти СЛХ??????? Карай си Труватив-а или каквото караш и се кефи.

По хубав дизайн имат..
Koki_

Мнениеот uBaH » Пет Яну 31, 2014 9:45 pm

:offtopic:

Аз пък си имам и си карам SLX. Явно или съм тъп, или имам пара за харчене, или защо пък не и двете :popcorn:
Аватар
uBaH

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 9:55 pm

uBaH написа::offtopic:

Аз пък си имам и си карам SLX. Явно или съм тъп, или имам пара за харчене, или защо пък не и двете :popcorn:

Колко хиляди км си минал с тая плоча ?
Koki_

Мнениеот kobso1245 » Пет Яну 31, 2014 9:58 pm

Малко офтопик, но сега взех да прочета цялата тема и ми направи впечатление това дисковете(203) или по-скоро как ще се връзва с това и аз карам предимно градско и извън градско ?
Иии да, при тези дискове НЕ взимай тази вилка(ако си решил да я взимаш де), че направо...
kobso1245

Мнениеот uBaH » Пет Яну 31, 2014 9:59 pm

Еми аз си ги ползвам и трите плочи, айде най-малката - рядко. Иначе километрите до тука трябва да са към 4500. Въртя три вериги, през 800 км - чел съм, че имало някакви ползи.
Аватар
uBaH

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 10:05 pm

kobso1245 написа:Малко офтопик, но сега взех да прочета цялата тема и ми направи впечатление това дисковете(203) или по-скоро как ще се връзва с това и аз карам предимно градско и извън градско ?
Иии да, при тези дискове НЕ взимай тази вилка(ако си решил да я взимаш де), че направо...

Аз,май се отказах от нея вече...но какво им е на дисковете не мога да рзбера,те са слх и са на шлици,супер красиви са и от пред 203 и от зад 203/
Преди,тоест винаги карам само с предна която ми е от дясно,досега не съм имал никакви проблеми.Като малък бях каскадьор с бмх,така че няма опасност от падане(да не дава Господ де)ако това имаш в пред вид.Нека има спирачна сила в излишък...мисля си?
Иначе имаш в пред вид че вилката ще се разбие ли?Ако фокса се разбива тогава каква ми остава да взема или какво остава ако остана с разлувтения и разклопан сънтър...
Koki_

Мнениеот PtD » Пет Яну 31, 2014 10:08 pm

@Koki_, това че разбираш от автомобили (от марката Фолксваген и от модела Голф, по-конкретно) не значи, че тези знания могат да се пренесат 1:1 към велосипедната тематика. Бъди по-сдържан в коментарите си. Хората се опитват да ти помогнат, и доста от тях са по-наясно от теб за какво говорят. Укроти егото и се постарай да вникнеш в отговорите, които ти се дават.

С арогантното си поведение най-много да настроиш колегите-съфорумници срещу себе си, а това неминуемо ще доведе до понижаване на рейтинга - след което ще можеш да пишеш само в "Бла-Бла".
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Koki_ » Пет Яну 31, 2014 10:12 pm

uBaH написа:Еми аз си ги ползвам и трите плочи, айде най-малтова гиката - рядко. Иначе километрите до тука трябва да са към 4500. Въртя три вериги, през 800 км - чел съм, че имало някакви ползи.

Еми айде ше направиме следния тест за да видим резултата-като стигнеш 10000км.ще пишеш какво им е общото състояние,най-вече на тази на която караш най много,така ще добием реална представа за здравина и не мен ще ми е интересно.Аз досега бях с едни на срам,някакъв най евтин клас предполагам и изкарах 10000км с тях като както казах карам само на среден,защото ми е най удобен.На скоро ги свалих и средния бе видимо с изтъркани зъби но можеше да изкара още
Koki_

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри