m1takaDH написа:Здравейте имам рамка Крос Спотстер сив колчето за седалката е 27.2мм въпроса ми е колко мм трябва да е скобата![]()
natalito написа:naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO написа:Тази команда : http://screambikes.eu/bg/komandi-mtb/95 ... tml#idTab1 съвместима ли е с този оптегач : http://www.bike24.com/p29130.html или този http://www.bicyclehero.com/us/shimano-s ... uwRXftrbIU не съм сигурен кой от двата , които май са еднакви ?
natalito написа:naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO написа:Моят е за 9 скорости , М810 ss се води , това намерих в google като снимки , това и пращам.За командата пише че е със 9 SIS скорости ( идея си нямам какво е sis) и че е I-spec съвместима , за това въпросът ми е може ли точно тази команда да работи с въпросния оптегач shimano sain m810 ss като и 2-те са за 9 скорости ?
П.С. хейтърите веднага сложили минус .. ''благодаря''
TrayanNinov написа:BIKERPRO написа:Моят е за 9 скорости , М810 ss се води , това намерих в google като снимки , това и пращам.За командата пише че е със 9 SIS скорости ( идея си нямам какво е sis) и че е I-spec съвместима , за това въпросът ми е може ли точно тази команда да работи с въпросния оптегач shimano sain m810 ss като и 2-те са за 9 скорости ?
П.С. Няма значение за колко скорости го водят дерайльора - може да си го караш и с 9 и с 10.(някъде бях чел че и с 11 се справял, но това не е пробвано)
xcrider написа:TrayanNinov написа:BIKERPRO написа:Моят е за 9 скорости , М810 ss се води , това намерих в google като снимки , това и пращам.За командата пише че е със 9 SIS скорости ( идея си нямам какво е sis) и че е I-spec съвместима , за това въпросът ми е може ли точно тази команда да работи с въпросния оптегач shimano sain m810 ss като и 2-те са за 9 скорости ?
П.С. Няма значение за колко скорости го водят дерайльора - може да си го караш и с 9 и с 10.(някъде бях чел че и с 11 се справял, но това не е пробвано)
Няма значение, ама друг път! Предавателното отношение при 10 скорости е различно, от това за 9,8,7 и д.р. А това, че 9 скоростен дерайльор можел да работи и с 11 скоростна касета няма да го коментирам...
Донякъде си прав, но не съвсем. Най-просто погледнато и командата и дерайльора са лостове. Старите Shimano-та може да ги разглеждаш като лост от втори род, а новите (shadow) - лост от първи род. При 7/8/9 предавки съотношението на "рамената на лоста" при обтегача е еднакво, а това в командата е различно - именно то определя стъпката на всяка предавка. Т.е. за единица разстояние издърпано жило дерайльора се измества еднакво. Командата определя колко жило се издърпва за един "клик".TrayanNinov написа:Разликата в касетите с 9 и 10 скорости е в спейсърите между венците и в тяхната дебелина. Движението на обтегача е работа на командата. 100% е по-добре да си с dina sis от край, до край. Но и така ще бачка прилично.
Нали това ти казах - показал си два различни линка на един и същ дерайльор и той е Shimano RD-M810, който е 9 скоростен. Командата SL-M390 също е 9 скоростна и макар и нисък клас е напълно съвместима. Не знам защо KaLO_1407 спомена 10-те скорости и се започна с объркването.BIKERPRO написа:marsa извинявам се , объркал съм линковете , оптегача ми е за 9 скорости , просто по снимката изглежда по същия начин и се заблудих ,да поясня за тези които не са разбрали търся 9 скоростна команда за 9 скоростният saint m810 ss , въпроса беше тази на acera ще ми върши ли работа
Earl написа:Здравейте колеги. Търся си предна главина 20мм QR.Ще се ползва за DJ.
Амортисьорната вилка е SR Suntour SF12 Duro DJ D 20QLC
Бюджет до 120 лв
Благодаря предварително!
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта