RAM HT2

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM HT2

Мнениеот dobsata » Сря Фев 12, 2014 6:46 pm

photo 2.JPG
(233.13 KiB) 698 пъти
photo 1.JPG
(194.18 KiB) 592 пъти
Здравейте колеги, нов съм във форума и може да се каже, че съм запален. Искам да ви попитам, тъй като ми предлагат един RAM HT2 на цена 550лв.
Момчето каза, че много части са му сменени и, че всичко е изрядно. Искам да ви попитам дали си заслужава парите (като за първо колело) или е по добре да намеря нещо ново (за близки пари)
dobsata

Рейтинг: 1200

Re: RAM HT2

Мнениеот windv » Сря Фев 12, 2014 6:51 pm

До колкото се вижда на тея снимки, колелото си е с оригиналната окомплектовка..демек дори да е сменял нещо, това са консумативи, окито така или иначе се сменят. Вилката изглежда малко изтормозена по стеншъните. Трябва да се пробва дали всичко му е наред, цената е приемлива, но може и по-малко.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот dobsata » Сря Фев 12, 2014 6:54 pm

Момчето ми каза, че кормилото е сменено с Труватив, курбелите и седалката също,каплите също били сменяни, вилката била сменена с по висока или нещо такова, но все пак не разбирам все още за това питам..
dobsata

Мнениеот Yavkata » Сря Фев 12, 2014 7:21 pm

Отиди с някой приятел който разбира. Ако всичко е наред и ти е точен размер го взимай.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот dobsata » Сря Фев 12, 2014 7:41 pm

Нямам такъв познат, за това пиша тук..
dobsata

Мнениеот debono » Сря Фев 12, 2014 8:43 pm

Без оглед на място, няма как да се даде обективно мнение за велосипеда. От снимките се вижда, че вилката е доста "изкъртена" по стеншъните, а не се знае и дали настройките й работят. Останалите части също трябва да се огледат - капли, движение, скорости, спирачки, пукнатини и/или заварки по рамката и т. н.
Личното ми мнение (без да ангажирам никой с него) е, че цената е много висока. Максимум 400-450 лв., и то ако няма сериозни проблеми по-колелото.
Само за сравнение, този CROSS GRX 7 (http://www.sportdelivery.com/bg/product/8594-cross-GRX-7/801-Graphite) е чисто нов и е само с 49 лв. по-скъп, като е оборудван и с хидравлични спирачки. В момента е на промоция и се предлага в разнообразни размери.

Успех в търсенето на машинка!!!
Аватар
debono

Рейтинг: 1252

Мнениеот Yavkata » Чет Фев 13, 2014 6:25 am

Може да се поспори дали Тектро драко хидравлика са по-добри от читави механики и за предимството на вилката на кроса. Все пак съм съгласен с мнението , че без оглед няма как да мине. Ако не си в час със преценяването по-добре събирай пари и търси нещо ново, макар и по-нисък клас, щото лесно може да изгърмиш и да ти излезе евтиното -скъпо.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Вилката » Чет Фев 13, 2014 11:32 am

Като гледам дизайна и комплектовката, това е НТ2 някъде от 2006 - 2008. Това значи 6-7 годишно колело.
Рамката е много здрава(стига да няма удари по нея), а не е тежка, под 2 кг.
Вилката е модифицирана на 120 мм, което не е лошо. J3 е същата като Dart3, общо взето дървена, но по-добра от XCM, XCT и т.н. Иначе има заключване, регулиране на твърдост и маслено регулиране на връщането. Стандантната пружина е малко твърда, ако си под 75 кила ще ти дойде малко кофти, а на 7 годишна вилка нисък клас не знам колко си струва да се сменя пружината. За толкова години вероятно се е и поразлуфтила, трябва да се провери на място.
Спирачките ББ5 са добри не само за начално колело. Аз още си карам с такива. Подходящи са за неразбиращи, защото са елементарни, а работят дорбе.
Чашки и главини, ако не са сменяни, вероятно също са се поразлуфтили, трябва да се провери.
Провери и каплите за кривини и спиците за неравномерно обтягане(това говори за изкривяване и последвало некачествено изправяне).

Като цяло, ако колелото е запазено, ще го предпочета пред новия крос. Но все пак си длъжен да спазариш по-ниска цена :)
:beer:
Аватар
Вилката

Назад към Общ форум